Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή των προτάσεων του ΕΣΠΑ


Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή των προτάσεων στη νέα δράση του ΕΣΠΑ " Ενίσχυση Μ.Μ.Ε.  που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013".

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων (υφιστάμενων και υπό σύσταση) για την υλοποίηση προσανατολισμένων επενδύσεων στην καινοτομία,  το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής, η απευθείας τόνωση του επιχειρείν και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.



Ο προϋπολογισμός του παρόντος Προγράμματος ανέρχεται σε 456 εκ. ευρώ και κατανέμεται στις παρακάτω θεματικές ενότητες.

α) Μεταποίηση: Αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας μεταποιητικών επιχειρήσεων.
β) Τουρισμός: Αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας τουριστικών επιχειρήσεων.
γ)  Εμπόριο-Υπηρεσίες: Αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων με προτεραιότητα σε δυναμικούς κλάδους του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.

 Τα υπό υποβολή επιχειρηματικά σχέδια ξεκινούν από τις 20.000,00€ και μπορούν να φτάσουν τις  300.000,00€ ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησης της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα επιδοτεί έως και 60% ενέργειες για εξυπηρέτηση κτιριακών αναγκών, μηχανολογικού και εργαστηριακού εξοπλισμού, εξοπλισμού πληροφορικής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, δαπάνες διαφήμισης, πιστοποιήσεις διασφάλισης ποιότητας κ.α.

Η περίοδος υποβολής των επιχειρηματικών προτάσεων έχει καθοριστεί από 25/02/2013 έως 25/04/2013

διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠ.ΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου