Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι 10 δημοφιλέστερες Πιστοποιήσεις IT


Τα τελευταία χρόνια, διεξάγεται μια συνεχής συζήτηση  για την αξία των πιστοποιήσεων πληροφορικής στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα στον τομέα των προηγμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, οι ενδιαφερόμενοι βασίζονται περισσότερο στις πραγματικές δυνατότητες και την αξία τους, και λιγότερο στις πιστοποιήσεις τους. Όταν όμως πρόκειται για το ξεκίνημα της καριέρας κάποιου τότε οι πιστοποιήσεις μπορεί να παίξουν πολύ βασικό ρόλο. Εδώ παραθέτουμε τις 10 δημοφιλέστερες IT πιστοποιήσεις που εξακολουθούν να έχουν σημασία το 2013 ανάλογα με το μέσο όρο των μισθών που προσφέρουν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της βιομηχανίας από Payscale.com.

1. Project Management Professional (PMP)

Μέσος μισθός: $96,450

Στην κορυφή του καταλόγου είναι η PMP, που προσφέρεται από το Project Management Institute ως ένας τρόπος για να πιστοποιηθούν  δεξιότητες που στοχεύουν  στη βελτίωση των ποσοστών επιτυχίας ενός έργου με την εφαρμογή τυποποιημένων αρχών διαχείρισης.


2. Certified Information Systems Security Professional (CISSP)

Μέσος μισθός: $96,005

Περισσότεροι από 85.000 επαγγελματίες πάνω στην ασφάλεια έχουν χορηγηθεί την εν λόγω πιστοποίηση από τη Διεθνή Κοινοπραξία Πληροφοριακών Συστημάτων Πιστοποίησης Ασφάλειας ή (ISC) ². Η CISSP απαιτεί ευρεία γνώση της ασφάλειας στην πληροφορική και η αξία της αυξήθηκε όταν η NSA την υιοθέτησε  ως βάση για τις δικές της πιστοποιήσεις ασφάλειας.


3. Information Technology Infrastructure Library (ITIL) Foundation

Μέσος μισθός: $84,133

 H ITIL πιστοποίηση παρέχεται  από το Διοικητικό Συμβούλιο Πιστοποιήσεων ITIL, το οποίο αναπτύσσει πρακτικές διαχείρισης υπηρεσιών που επικεντρώνονται στην εναρμόνιση των υπηρεσιών πληροφορικής με τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Η ΙTIL περιγράφει τις διαδικασίες, τα καθήκοντα και τις λίστες ελέγχου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και να  ενσωματωθούν με τη στρατηγική της επιχείρισης  τους έτσι ώστε να προσφέρουν  καλύτερη αξία σε αυτή.


4. Sun Certified Java Programmer (SCJP)

Μέσος μισθός: $78,200

Τώρα συχνότερα γνωστή ως Oracle Certified Professional SE Programmer (OCPJP), η SCJP επαληθεύει θεμελιώδη κατανόηση της Java και αποτελεί προϋπόθεση για μια σειρά από άλλα πιστοποιητικά Java.


5. Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE)

Μέσος μισθός: $77,129

Η πιστοποίηση αυτή ήταν γνωστή εδώ και χρόνια με ακρωνύμιο Microsoft Certified Systems Engineer. Η πολυεπίπεδη πιστοποίηση άλλαξε εν μέρει ώστε να αντανακλά ορισμένες νομικές απαιτήσεις της λέξης "μηχανικός" σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, μεταμορφώθηκε λόγω των μεγάλων αλλαγών στην τεχνολογία της πληροφορικής κατά τη διάρκεια των ετών, ειδικά στροφή της Microsoft σε cloud-based τεχνολογίες.


6. Cisco Certified Network Associate (CCNA)

Μέσος μισθός: $67,130

Το CCNA το προσφέρει η η Cisco Systems Inc ως το πρώτο στάδιο του προγράμματος πιστοποίησης Cisco Career . Μια CCNA πιστοποιεί την ικανότητα του κατόχου στην εγκατάσταση, ρύθμιση, λειτουργία, και την αντιμετώπιση προβλημάτων μεσαίου μεγέθους δικτύων. Αυτά μπορεί να είναι δρομολογημένα ή και δίκτυα μεταγωγής. Ακόμα πιστοποιεί την γνώση πάνω στην υλοποίηση και τον έλεγχο των συνδέσεων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε ένα WAN δίκτυο.


7. Microsoft Certified Professional (MCP)

Μέσος μισθός: $66,214

Το MCP είναι μια βασική, πρώτου επιπέδου πιστοποίηση της Microsoft που λαμβάνει γενικά το λιγότερο χρόνο και χρήματα για να αποκτηθεί. Είναι συχνά η πρώτη πιστοποίηση που θέλουν να αποκτήσουν αυτοί που αναζητούν απασχόληση entry-level και χρησιμεύει ως πύλη προς πιο εξειδικευμένες certs όπως το MCSE.
    Το MCP απαιτεί απόδειξη γνώσεων γύρω από ένα μόνο γνωστικό αντικείμενο, για παράδειγμα, τα Windows XP ή τα Windows 7, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να αποκτηθεί. Η Microsoft απαιτεί αρκετές γνώσεις στα θέματα MCP και κάποιος άπειρος σε αυτά είναι απίθανο να περάσει.


8. CompTIA Security +

Μέσος μισθός: $ 64.793

Η CompTIA Security + ασχολείται με θέματα όπως η κρυπτογράφηση και έλεγχο πρόσβασης, και τη διαχείριση των κινδύνων. Οι κάτοχοι έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί ικανοί σε θέματα ασφάλειας των δικτύων, τη διαμόρφωση πολιτικής ασφαλείας και ασφάλεια εφαρμογών, δεδομένων και hosting.


9. CompTIA Network +

Μέσος μισθός: $ 55.431

Η CompTIA Network + πιστοποίηση επιβεβαιώνει την κατανόηση του υλικού του δικτύου, την εγκατάσταση και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Οι κάτοχοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ξεκινούν με το CompTIA A + cert, έχουν εξεταστεί καλά σχετικά με το υλικό του δικτύου, τις συνδέσεις, το λογισμικό, το μοντέλο αναφοράς OSI, και διάφορα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται σε τοπικά δίκτυα και δίκτυα ευρείας περιοχής.


10. CompTIA A + Service Technician

Μέσος μισθός: $ 49.197

Ανάμεσα στις πιο βασικές πιστοποιήσεις της πληροφορικής, η πιστοποίηση CompTIA A + αποδεικνύει βασικές δυνατότητες ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Περίπου 800.000 επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει την πιστοποίηση μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης σε τομείς όπως τα IRQ, άμεση πρόσβαση στη μνήμη και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης και επισκευής τμημάτων όπως σκληροί δίσκοι, μόντεμ, κάρτες δικτύου, επεξεργαστές, τροφοδοτικά , PDA και εκτυπωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου