Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Τα 5 καλύτερα Android τηλέφωνα!


  Υπάρχουν πάρα πολλά Android τηλέφωνα στην αγορά σήμερα. Μερικά από αυτά είναι διαθέσιμα μόνο σε συγκεκριμένους φορείς, άλλα είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, όμως μόνο λίγα από αυτά πραγματικά διαφέρουν. Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας lifehacker.com, 5 συσκευές ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες. Όχι μόνο λόγω των προδιαγραφών τους, αλλά κυρίως γιατί προσφέρουν μια ξεχωριστή συνολική εμπειρία.


Έξι βασικές λειτουργίες του προγράμματος κομμωτηρίου Manage Salon


Μέσα σε δύο μόνο λεπτά μπορείτε να δείτε μία συνοπτική εικόνα της κομμωτηριακής μας εφαρμογής  Manage Salon. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται εν συντομία έξι βασικές λειτουργίες του προγράμματός μας για κομμωτήρια όπως η διαχείριση του πελατολογίου σας ή το πως να διαχειρίζεστε τα ραντεβού σας με μόνο ένα κλικ!

Απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις που πιθανόν να έχετε μπορείτε να βρείτε εδώ

Παρακολουθείστε και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά μας βίντεο στο κανάλι του Manage Salon στο YouTube.
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Free Antivirus: Οι τρέχουσες εκδόσεις των δημοφιλέστερων προγραμμάτων.


  Τα antivirus λογισμικά παρέχουν ένα σημαντικό επίπεδο προστασίας από πλήθος ιών, trojans, "σκουληκιών", spyware, adware και rootkit "μολύνσεων". Τα παραδοσιακά antivirus προγράμματα απλά εντόπιζαν ιούς και spyware, πλέον όμως  έχουν αρκετά καλό ποσοστό ανίχνευσης όλων των μορφών κακόβουλου λογισμικού.

  Τελευταία παρατηρείται τεράστια αύξηση κακόβουλου λογισμικού και τα antivirus προγράμματα δεν μπορούν να ανιχνεύσουν όλες τις μορφές. Το να χρησιμοποιεί κάποιος περισσότερα από ένα antivirus στον υπολογιστή του δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, διότι καταναλώνουν πολλούς πόρους στο σύστημα με πιθανή την πρόκληση συγκρούσεων μεταξύ τους, καθώς και μείωση της αποδοτικότητάς τους.

  Παρακάτω επιχειρείται μία συνοπτική παρουσίαση των δημοφιλέστερων δωρεάν antivirus προγραμμάτων, στις τωρινές εκδόσεις τους, που είναι αρκετά αποτελεσματικά για την προστασία του συστήματός σας.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Παραπληγικός ελέγχει ρομπότ μόνο με τη σκέψη του


Καθηγητής του ελβετικού πανεπιστημίου παρουσίασε την  Τρίτη  ένα ρομπότ που μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως από τα εγκεφαλικά σήματα που έστελνε ένα παραπληγικό άτομο φορώντας ένα ειδικό καπέλο με ηλεκτρόδια στο κεφάλι του.

Ένας παράλυτος από το νοσοκομείο της πόλης της Σιών της Ελβετίας χειριζόταν τη συσκευή-ρομπότ, αποστέλλοντας νοητικές εντολές σε έναν υπολογιστή στο δωμάτιό του, ο οποίος με τη σειρά του μετέδιδε  τις εντολές σε έναν άλλο υπολογιστή και από εκεί σε ένα μικρό ρομπότ το οποίο βρισκόταν 
στη Λωζάνη, 60 χιλιόμετρα μακριά.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Νέος ιός για Android χρησιμοποεί τις κινήσεις του χρήστη για να υποκλέψει δεδομένα.


  Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μία επίθεση σε smarthphones, που καταγράφει αριθμούς τηλεφώνου, αναγνωριστικά κοινωνικής ασφάλισης και προσωπικούς αριθμούς ταυτοποίησης, παρακολουθώντας τους αισθητήρες κίνησης που είναι ενσωματωμένοι στις συσκευές αυτές.

  Η επίθεση αυτή με το όνομα TapLogger, προορίζεται για κινητά που "τρέχουν" Android λογισμικό της Google και εμφανίζεται ως ένα αθώο παιχνίδι στο οποίο ο χρήστης πρέπει να εντοπίσει τις πανομοιότυπες από μια συλλογή με αρκετά παρόμοιες εικόνες . Στο παρασκήνιο όμως, οι μολυσμένες από τον background ιό ενδείξεις της οθόνης συγκεντρώνουν αριθμούς τηλεφώνου και άλλα ψηφία που "πάτησε" ο χρήστης. Αυτά στη συνέχεια μεταφέρονται λαθραία σε έναν υπολογιστή που βρίσκεται στην κατοχή των επιτιθεμένων.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Smart Fortress 2012 - Και τώρα τι κάνω?

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι χρήστες του Internet και ειδικά οι πιο ... άτακτοι έρχονται αντιμέτωποι με το "πρόγραμμα προστασίας από ιούς"  Smart Fortress 2012. Φυσικά το πρόγραμμα αυτό δεν είναι καθόλου αθώο αφού πρόκειται για ένα δύσκολο Malware, το οποίο δεν επιτρέπει καμία ενέργεια στο PC (system restore, task manager κλπ).
Σε κάθε ευκαιρία το Smart Fortress 2012, οδηγεί το χρήστη σε φόρμες για την υποκλοπή της πιστωτικής του κάρτας.

Σε κάθε περίπτωση αν διαπιστώσετε ότι έχετε τον συγκεκριμένο ιό στον υπολογιστή αρχικά μην πανικοβάλλεστε και σε κάθε περίπτωση μην "παίζεται" με το πρόγραμμα.

Αν έχετε καλές γνώσεις υπολογιστών μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες από το παρακάτω video

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Έρχεται το iPad mini?


  Η Apple κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες εβδομάδες το νέο iPad, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανυπομονησία για τη νέα ταμπλέτα της Apple. Τον τελευταίο καιρό «φουντώνουν» οι φήμες για ένα mini iPad με οθόνη 7 ιντσών, σε αντίθεση με τις τρέχουσες εκδόσεις που έχουν οθόνες των 9.7 ιντσών.

  Σύμφωνα με μια κινεζική ιστοσελίδα με το όνομα Netease, αναμένεται να κυκλοφορήσουν 6 εκατομμύρια συσκευές το τρίτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Λέγεται επίσης ότι η ταμπλέτα θα κοστίζει από 249 έως 299 $, δηλαδή στο μισό περίπου της τιμής του σημερινού iPad

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Είναι τα Windows 8 κατάλληλα για επιχειρήσεις;


  Μπορεί μία διεπαφή με οθόνες αφής να μη φαίνεται ιδανική για ένα εταιρικό περιβάλλον, όμως τα Windows 8 συνδυάζουν άψογα την άμεση αλληλεπίδραση που συναντάται στα tablets και τις παραδοσιακές εφαρμογές της επιφάνειας εργασίας.

  Καταρχάς τα Windows 8 δεν έχουν την εμφάνιση ενός παραδοσιακού λειτουργικού συστήματος για επιχειρήσεις και αυτό λόγω των φωτεινών χρωμάτων της Metro διασύνδεσης. Εκ πρώτης όψεως αυτή η διαφοροποίηση από τα παράθυρα και τις γραμμές εργασιών, με τα οποία είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι, φαίνεται να κάνει το νέο λειτουργικό λιγότερο κατάλληλο για επαγγελματική χρήση από τις υπάρχουσες εκδόσεις των Windows. H Microsoft σκοπεύει κατά κύριο λόγο να διευρύνει την απήχηση των Windows με τη νέα αυτή εμφάνιση, όμως πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλές δυνατότητες που προσφέρονται για επιχειρηματική χρήση.   

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Τα σχέδια της LG για το πρώτο "σκεπτόμενο" smartphone!


  Η LG είναι μία εταιρία που προσπαθεί σκληρά, χωρίς αντίκρυσμα τις περισσότερες φορές, καθώς δίνει μια άνιση μάχη με την Samsung, η οποία φαίνεται να είναι κυρίαρχη στη τεχνολογία των Android κινητών. Για να το αλλάξει αυτό σκοπεύει να σχεδιάσει το πρώτο «σκεπτόμενο» smartphone, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της LG Mobile Communications, Kwon Bong-suk.

  Στην τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι η επόμενη μεγάλη καινοτομία στη κινητή τηλεφωνία δεν είναι απαραίτητο να προέρχεται από την Apple και ότι είναι στα χέρια εταιριών όπως η LG να προσδιορίσουν την «οικουμενική αξία» που όλοι οι καταναλωτές επιδιώκουν από το κινητό τους τηλέφωνο. “Θα δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα μπορέσει να συνδεθεί στενά με τους καταναλωτές, γεγονός που θα θέσει νέους όρους στο παιχνίδι.”, ανέφερε σχετικά.

Τα Project Glass της Google με μία άλλη ματιά

Μετά τη μεγάλη συζήτηση που προκάλεσε το νέο project της Google με το φιλόδοξο, όπως το χαρακτήρισε η εταιρία, σχέδιο να κατασκευάσει ένα ψηφιακό ζευγάρι γυαλιών φυσικό ήταν να σπεύσουν αρκετοί να εκφράσουν και τη δική τους άποψη!

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

iPhone 5- Πότε τελικά θα έρθει στα χέρια μας;
Η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 5 είναι μία  φήμη που κυκλοφορεί στην αγορά και σε αμέτρητα sites στο Διαδίκτυο  εδώ και μήνες τώρα. Όπως τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone έτσι και η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι ένα θέμα εξίσου καυτό για τα οποία πολύ λίγες πληροφορίες μπορούμε να βρούμε στο Internet. Λόγω της τρέλας που επικρατεί γύρω από το brand της Apple οι οπαδοί της θέλουν να γνωρίζουν την  ακριβή ημερομηνία διάθεσης του νέου iPhone ώστε να μπορούν πρώτοι αυτοί να το έχουν στα χέρια τους.  Τον πανικό αυτόν τον εντοπίζουμε  σε κάθε νέα έκδοση  του iPhone  ή και του iPad, με την Apple να αδυνατεί πολλές φορές να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της,οι οποίοι αγοράζουν  τα κινητά ή τις ταμπλέτες αντίστοιχα  γρηγορότερα από ό, τι μπορεί  η Apple να προμηθεύσει τα σημεία πώλησής της. Οι άνθρωποι από τη φύση τους θέλουν πάντα αυτό που δεν μπορούν να έχουν μετατρέποντας τη μυστικότητα της Apple σχετικά με την ημερομηνία διάθεσης ακόμα πιο πιο ενοχλητική για αυτούς.

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Project Glass: Το νέο εκπληκτικό εγχείρημα της Google.


  Πριν μερικούς μήνες είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες για ένα νέο project της Google με την ονομασία Project Glass. Πλέον είναι γεγονός, αφού η εταιρία με ένα post στο Google Plus, αποκάλυψε κάποιες ιδέες του συγκεκριμένου εγχειρήματος συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πρωτότυπων σχεδίων.

  Όπως ανέφεραν 3 εργαζόμενοι της Google X, οι Babak Parviz, Steve Lee και Sebastian Thrun, «Πιστεύουμε οτι η τεχνολογία θα είναι χρήσιμη για εσάς. Θα μπορείτε να την ενεργοποιήσετε όταν θέλετε και να την τερματίσετε όταν δεν την χρειάζεστε πλέον.» Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να λάβει η εταιρία πολύτιμα σχόλια για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Το Top 10 των τεχνολογικών τάσεων για το 2012 (μέρος 2 ο)

Και ναι ήρθε η συνέχεια του Top 10 μας! Ξεκινάμε εκεί που σας είχαμε αφήσει στο νούμερο 6.


6. Φωνητικός εντολές


Μία άλλη  τάση  που τείνει να απογειωθεί το 2012 είναι ο χειρισμός αρκετών ηλεκτρικών μας συσκευών φωνητικών εντολών.
Η καινοτομία της Apple, Siri για το iPhone 4S - η οποία μας επιτρέπει να στείλουμε κείμενα, να δημιουργήσουμε υπενθυμίσεις,  να κάνουμε αναζητήσεις στο Web και πολλά άλλα μόνο με τη φωνή μας – και αυτό μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας τάσης στον έλεγχο των συσκευών μέσω φωνητικών εντολών.
Σίγουρα οι φωνητικές εντολές προϋπήρχαν εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ακριβή.
Η εφαρμογή Siri και άλλες παρόμοιες εφαρμογές ανοίγουν μία νέα εποχή στην τεχνολογία κατά την οποία θα μιλάμε και οι συσκευές θα μας να καταλάβουν - συχνά με την πρώτη προσπάθεια. Είναι βέβαιο ότι και άλλοι κατασκευαστές συσκευών θα ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μονοπάτι. Τι παραπάνω μπορούν οι εταιρίες να μας προσφέρουν; Ήδη, η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωνητικές εντολές για να αντικαταστήσει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

Πως θα ήταν το Facebook και το Twitter σε DOS;


  Δεν είναι και πολλοί αυτοί που έχουν αναρωτηθεί πως θα ήταν για παράδειγμα το Facebook αν είχε ανακαλυφθεί το μακρινό 1980. Αυτό όμως δεν ισχύει και για μία ιστοσελίδα που θέλησε να παρουσιάσει τη μορφή που θα είχαν τα δύο δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, το Facebook και το Twitter, καθώς επίσης το Google αλλά και το παιχνίδι Angry Birds αν κυκλοφορούσαν την δεκατία του ‘80 και του ‘90.

  Τα παρακάτω βίντεο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα Squirrel-Monkey.com και απεικονίζουν τις δημοφιλείς εφαρμογές σε MS DOS! Με όλες τις εντολές σε DOS και τους ήχους που κάνουν οι δίσκοι όταν φορτώνουν και το dial-up Internet, μας δείχνουν πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία τις τελευταίες δεκαετίες.

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Τυφλός οδηγεί το αυτοκινούμενο αμάξι της Google!


  Μπορεί να ακούγεται τρελό, όμως είναι πραγματικότητα! Η Google τοποθέτησε στη θέση του οδηγού, έναν άνθρωπο που έχει χάσει την όρασή του. Ο λόγος για τον Steve Mahan, που έχει χάσει το 95% της όρασης του και ανέλαβε να οδηγήσει το αυτοκινούμενο όχημα της Google σε μια δοκιμαστική κούρσα. H διαδρομή του περιελάμβανε μία στάση στην αλυσίδα fast food Taco Bell και μία στάση σε στεγνοκαθαριστήριο.

  Ο Mahan, ο οποίος είναι επικεφαλής του Κέντρου Τυφλών της Santa Clara στην California, έκανε τη κούρσα αυτή χωρίς να χρειαστεί να αγγίξει το τιμόνι, το γκάζι ή το φρένο. Το πρόγραμμα οδήγησης της Google χρησιμοποιεί μια σειρά από βίντεο, ραντάρ και αισθητήρες λειζερ για να παρακολουθεί συνέχεια το δρόμο. Το όχημα στο συγκεκριμένο βίντεο ακολουθεί μια προ-προγραμματισμένη διαδρομή, περνώντας με επιτυχία τις διασταυρώσεις και παίρνοντας σωστά τις στροφές, χωρίς να προκληθεί κάποιο ατύχημα. 

Η Καμπύλη της Αγοράς. Ο Κύκλος Ζωής των νέων τεχνολογικών αγορών.

  Είναι αναμενόμενο για νεοσύστατες επιχειρήσεις στο ξεκίνημα τους, ακόμα και για τις πετυχημένες, να ακολουθούν έναν κύκλο διαφημιστικών εκστρατειών, απογοήτευσης και τελικά ανάπτυξης με σκοπό να γίνουν βιώσιμες. Όμως τι συμβαίνει με τις νέες τεχνολογικές αγορές; Η ανάπτυξη μιας τέτοιας νέας αγοράς ακολουθεί την ίδια πορεία;

  Οι αγορές βιώνουν αρκετά συχνά έναν «κύκλο υπερβολικής διαφήμισης» που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, ακολουθούμενο από μία στασιμότητα. Αν η αγορά επιτύχει, περνάει στο επόμενο στάδιο που είναι η «Εκτόξευση». Όμως τα εμπόδια δεν σταματούν εδώ. Πρώτον πρέπει να υπάρχει καθολική υιοθέτηση των βασικών τεχνολογιών που υποστηρίζουν την αγορά. Επίσης πρέπει να υπάρξουν παραπομπές σε εφαρμογές που θα οδηγήσουν σε γενική υιοθέτηση. Τέλος πρέπει να υπάρχει μία πρωτοποριακή εταιρία, συνήθως με έναν χαρισματικό ηγέτη, που θα οδηγήσει την αγορά έξω από την ύφεση. Προφανώς δεν μπορούν όλες οι αγορές να το καταφέρουν αυτό.

Το Top 10 των τεχνολογικών τάσεων για το 2012 (μέρος 1ο)

                                             
Από τη συνεχιζόμενη άνοδο των ταμπλέτων (tablets) μέχρι την καθημερινή τρέλα των καταναλωτών να αγοράζουν οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί στην αγορά, το 2011 ήταν ένα μεταβατικό  έτος για την τεχνολογία.
Οι αλλαγές στον τεχνολογικό τομέα  γίνονται πλέον με ξέφρενους ρυθμούς , με τις παραδοσιακές βιομηχανίες όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα ενοικίασης βίντεο, εφημερίδες -  να καταρρέουν πολύ πιο γρήγορα από ό τι θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί.
Το να προβλέψεις  τι θα συμβεί το 2012  είναι ,ως εκ τούτου,  σαν να πυροβολείς στο σκοτάδι καθώς ένας χρόνος είναι σχεδόν μια ολόκληρη όσον αφορά τις τεχνολογίες. Ακόμη όμως, μπορούμε τουλάχιστον να κάνουμε μια εικασία του  τι θα συμβεί στο τρέχον έτος απλά κοιτάζοντας τις τάσεις που διαδραματίστηκαν ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τον πεντάλογο των τεχνολογικών καινοτομιών

1. Υπολογιστές με οθόνες αφής


 Νέοι μέθοδοι εισαγωγής εντολών θα επικρατήσουν το  2012.  Οι ταμπλέτες (tablets) όπως το iPad μπορεί να μας φαίνονται σαν μια καλή εναλλακτική λύση για τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτούς: Έχουν έρθει για να αντικαταστήσουν τους προκάτοχους τους! Ακριβώς όπως η γραμμή εντολών (τι σας θυμίζω τώρα; ) έδωσε τη θέση της σε γραφικά περιβάλλοντα χρηστών τύπου windows, έτσι και  το ποντίκι θα αντικατασταθεί από τις οθόνες αφής.
Τα σημάδια είναι πλέον εμφανή: τα Windows 8 και Mac OS X Lion, στα τελευταία λειτουργικά συστήματα τύπου desktop, δανείζονται αρκετά πράγματα από το κινητά που οι ίδιες οι εταιρείες αναπτύσσουν. Η νέα διεπαφή με τον υπολογιστή είναι εμπνευσμένη από το παραδοσιακό περιβάλλον εργασίας μεν, γίνεται όμως με οθόνη αφής δε.
Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το μισό βήμα θα γίνει ολόκληρο, και τα λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων θα κυριαρχήσουν. Η μετάβαση δεν θα είναι πλήρης μέχρι το τέλος του 2012, αλλά θα είμαστε πολύ πιο κοντά προς αυτόν το δρόμο, και η χρήση των ποντικών του  υπολογιστή, θα γίνεται ακόμα πιο σπάνια.