Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Νέα εποχή στη ροή δεδομένων στο Internet. [Infographic]


Η ανάπτυξη του Internet τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι τεράστια. Πλέον είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην εποχή των Zettabytes. Ο ρυθμός παραγωγής δεδομένων μέχρι το τέλος του 2015 θα φθάσει τα 1.3 Zettabytes, περίπου 4 φορές περισσότερα από όσα παράγονται σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Cisco.

Όμως σε τι ακριβώς αριθμό δεδομένων αναφερόμαστε; To 1 Zettabyte ισοδυναμεί με 1 τρισεκατομμύριο gigabytes! Πιο συγκεκριμένα, 1000 Megabytes = 1 GB, 1000 Gigabytes = 1 TB, 1000 Terabytes = 1 PB, 1000 Petabytes = 1 EB και 1000 Exabytes = 1 ZB.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Ανακαλύφθηκε νέος ιός είκοσι φορές πιο ισχυρός από τον Stuxnet


Ένας νέος και ταχεία αναπτυσσόμενος ιός με την κωδική ονομασία Flame που ανακάλυψε η Kaspersky φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή του Ιράν μολύνοντας δεκάδες υπολογιστές. O Flame μπορεί και παρακολουθεί τις κινήσεις του δικτύου, την τοπική χρήση του υπολογιστή, να τραβήξει screenshots και να καταγράψει ήχο στέλνοντας όλα αυτά τα δεδομένα πίσω σε servers. Ο ιός πιστεύεται ότι είναι ενεργός τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2010 και είκοσι φορές πιο ισχυρός από τον Stuxnet.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Βελτίωση της χρήσης πολλαπλών οθονών στα Windows 8.


  Όσο πλησιάζει η έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος από την Microsoft, βγαίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες του. Ένα νέο πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη πολλαπλών οθονών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι με τη σύνδεση μιας δεύτερης οθόνης στον υπολογιστή σας έχετε αυτόματα δύο επιφάνειες εργασίας όπου μπορείτε να εργαστείτε παράλληλα!

  Μια εγκατάσταση πολλαπλών οθονών σας επιτρέπει να είστε πιο παραγωγικοί με τη χρήση περισσότερων παραθύρων. Το σκεπτικό των προγραμματιστών της Microsoft ήταν να διευκολύνουν τους χρήστες αλλά και τους ίδιους στις εργασίες τους. Για παράδειγμα θα μπορείτε να τρέχετε μια εφαρμογή σε μία οθόνη και σε μία άλλη θα μπορείτε να περιηγείστε στο διαδίκτυο ή να γράφετε ένα email.

Σε άνοδο οι online αγορέςΟι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αυξάνονται ραγδαία στις αναπτυγμένες χώρες ενώ σίγουρα θα αποτελέσουν το σήμα κατατεθέν στις ήδη αναπτυσσόμενες. Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο Έλληνας καταναλωτής εμπιστεύεται λιγότερο τις συναλλαγές μέσω Internet.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Διαθέσιμη η Facebook Camera! Η νέα εφαρμογή φωτογραφιών του Facebook.


  Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από την ανακοίνωση των σχεδίων της Facebook για την εξαγορά της εφαρμογής φωτογραφιών της εταιρίας Instagram για το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και η εταιρία κυκλοφόρησε μια εφαρμογή για iOS που μοιάζει και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως αυτή της Instagram.

  Ο λόγος για την εφαρμογή Facebook Camera που είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν στο App Store και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες που προσέφερε η αρχική εφαρμογή φωτογραφιών του Facebook που υπήρχε στα iPhone και στις iPod συσκευές.


Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Νέα εφαρμογή μεταφέρει φωτογραφίες από το smartphone στον υπολογιστή απλά με το πάτημα του spacebar!


  Όσοι έχετε smartphones πιθανόν να γνωρίζετε την εφαρμογή Bump που έχει διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την μεταφορά φωτογραφιών και άλλου είδους δεδομένων από μία συσκευή σε μία άλλη. Τώρα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων από ένα τηλέφωνο στον υπολογιστή.
   Χθες η εταιρία ανακοίνωσε μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής που επιτρέπει τους χρήστες να μεταφέρουν φωτογραφίες από τα κινητά τους τηλέφωνα στους υπολογιστές τους, απλά ακουμπώντας τη συσκευή τους  στο spacebar του πληκτρολογίου!

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Μάθετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας των Windows 8!


  Τα νέα Windοws αναμένονται λίγο αργότερα αυτή τη χρονιά και οι δύο μεγαλύτερες αλλαγές που θα παρατηρήσετε είναι η νέα οθόνη έναρξης και οι Metro-style εφαρμογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και οι μόνες αλλαγές. Η Microsoft έχει κάνει επίσης κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της ασφάλειας για να καταστήσει το σύστημά σας πιο ασφαλές και για να βελτιώσει την απόδοση των Windows στην καταπολέμηση των ιών και των κακόβουλων προγραμμάτων. Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις είναι οι καλύτερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε λειτουργικό σύστημα της Microsoft.


Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Πως να κάνετε το Android σας αποδοτικότερο και ασφαλέστερο.

Πολλοί χρήστες προτιμούν την πλατφόρμα του Android από αυτή του iPhone. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα των Android συσκευών: η ασφάλεια. Το μεγάλο μερίδιο αγοράς που κατέχουν οι Android συσκευές, αποτελεί έναν ελκυστικό στόχο για τους επιτιθέμενους. 

Όμως το γεγονός αυτό προσφέρει ταυτόχρονα και πολλά πλεονέκτημα. Επιτρέπει περισσότερη παραμετροποίηση, με την έννοια ότι οι εφαρμογές είναι συνήθως φθηνότερες και διάφοροι κατασκευαστές είναι σε θέση να προσφέρουν πλήθος συσκευών με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Με ορισμένες μικροαλλαγές μπορείτε να βελτιώσετε και να κάνετε πιο γρήγορο το Android σας και φυσικά πολύ πιο αποδοτικό. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις που θα κάνουν τη συσκευή σας ασφαλέστερη και πιο παραγωγική.

10 cool συντομεύσεις για το MS Word που ίσως δεν γνωρίζετε!


Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη "δύσκολη και κουραστική"  θέση να μεταπηδάμε από το πληκτρολόγιο στο ποντίκι και πάλι στο πληκτρολόγιο, όταν γράφουμε ένα κείμενο ή χρειάζεται να το επεξεργαστούμε ή να το μορφοποιήσουμε. Σαν αποτέλεσμα αυτής της εναλλαγής είναι η μείωση της αποδοτικότητας μας λόγω του ότι αλλάζουμε συνεχώς την εστίαση μας. Γι' αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε μερικές cool συντομεύσεις στο MS Word που ίσως φανούν χρήσιμες και σε εσάς, μετατρέποντας της χρήση του ποντικιού περιττή!

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Γνωρίστε το Knowledge Graph. Μια νέα λειτουργία του Google Search.


  Η αναζήτηση αποτελεί την βασική ανάγκη του ανθρώπου να μάθει και να διευρύνει τους ορίζοντές του. Όμως απαιτεί αρκετή δουλειά από έναν χρήστη υπολογιστή για να βρει αυτό που ζητά. Χθες η Google παρουσίασε τη νέα καινοτομία της, το Knowledge Graph, μία προσθήκη στη μηχανή αναζήτησής της που θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

  Για παράδειγμα μέχρι σήμερα αν πληκτρολογούσαμε τη φράση “taj mahal”, η αναζήτηση ήταν ουσιαστικά μια αντιστοίχηση λέξεων-κλειδιών σε ένα ερώτημα. Όμως οι παραπάνω 2 λέξεις μπορεί να έχουν πολλαπλό νόημα. Μπορεί να είναι το πολύ όμορφο μνημείο, ένας βραβευμένος μουσικός ή ακόμη το ομώνυμο καζίνο στο Ατλάντικ Σίτυ. Για τον παραπάνω λόγο η Google εργάστηκε πάνω σε ένα έξυπνο μοντέλο που κατανοεί τον όρο αναζήτησης και παρουσιάζει τη σχέση του με άλλα αντικείμενα.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

The Story of Send: Ποιά διαδρομή ακολουθεί ένα email;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που ταξιδεύει το email σας τα δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να μεταφερθεί από τον έναν υπολογιστή στον άλλο; Η Google δημιούργησε μια ιστοσελίδα με το όνομα "The Story of Send" που δείχνει τη διαδρομή που ακολουθεί ένα email, από τη στιγμή που θα πατήσετε send

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

H Apple ετοιμάζει τρισδιάστατους χάρτες για το νέο iOS6

Η Apple σε μία προσπάθεια να κατακτήσει ακόμα μία κορυφή, πλέον σχεδιάζει να ξεπεράσει τη Google όσον αναφορά τις εφαρμογές με χάρτες που έχει αναπτύξει με επιτυχία η τελευταία (Google Maps). Για το σκοπό αυτό σχεδιάζει για το λειτουργικό της iOS6 μία νέα εφαρμογή ,αποκλειστικά και μόνο για τους πελάτες της Apple όμως,η οποία θα αναπαριστά  χάρτες με μεγαλύτερη ευκρίνεια, ταχύτερα και πιο αξιόπιστα και στις τρεις διαστάσεις τους. (3D)

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Μετά τα Mac, η τεχνολογία Thunderbolt έρχεται και για Windows!


  Ναι, είναι πλέον γεγονός. Η εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση με το όνομα Thunderbolt (στα ελληνικά Κεραυνός) που ήταν διαθέσιμη μόνο στα Mac, πλέον χαράσσει την πορεία της στον κόσμο των Windows!

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Είναι το Google Drive η απάντηση στα προβλήματά σας;

Η ανάπτυξη του cloud computing συνεχίζει να αυξάνεται με αμείωτους ρυθμούς. Ο τελευταίος σημαντικός παίκτης που προστέθηκε στο "σύννεφο αποθήκευσης" είναι η Google με την υπηρεσία της, Google Drive. Η νέα αυτή υπηρεσία εντάσσεται σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα παρόχων που συμπεριλαμβάνει το SkyDrive της Microsoft, το Dropbox, το Amazon Cloud, το iCloud της Apple και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Sygarsync

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Γνωρίστε μερικά cool gadget και τις εφαρμογές τους!

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το App Store έχει πλέον πάνω από 600.000 εφαρμογές.Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σήμερα ότι ο καθένας έχει τουλάχιστον μια εφαρμογή στην ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιεί.Μερικές από τις εφαρμογές που συνοδεύουν τα gadgets συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας της συσκευής. Για αυτό το λόγο παρακάτω σας παρουσιάζουμε μία λίστα με κάποιες συσκευές και τις εφαρμογές τους που μας άρεσαν.


Altec Lansing Ηχεία Dock

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Tην Ελλάδα θα σώσει η «ψηφιακή επανάσταση»

Την πεποίθηση ότι «αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε ψηφιακή επανάσταση το επόμενο διάστημα δεν θα κερδίσει το στοίχημα της κρίσης», εξέφρασε, από το βήμα του συνεδρίου Export Summit, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), Τάσος Τζήκας, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ.
«Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, η παραοικονομία στην Ελλάδα ανέρχεται σε 60 δισ. ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει ότι, επειδή αδυνατούμε να τη φορολογήσουμε, χάνουμε 20 δισ. ευρώ το χρόνο. Αν το κράτος μας είχε ακούσει, όταν είχαμε βάλει το θέμα της πλήρους μηχανοργάνωσης σε όλο το δημόσιο τη δεκαετία του ΄90, τότε τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Είκοσι δισ. τον χρόνο για 15 χρόνια είναι περίπου το χρέος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

Το Samsung Galaxy S III είναι γεγονός!
  Χθες στις 3 Μαΐου η Samsung παρουσίασε το καινούριο smartphone της σειράς Galaxy, το Galaxy S III, το οποίο ευελπιστεί ότι θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση της εταιρίας ως κύριο ανταγωνιστή της Apple και του iPhone 4S.

   Με σύνθημα "Σχεδιασμένο για ανθρώπους", η συσκευή διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης της κίνησης του ματιού και της φωνής, με την οποία η Samsung αναμένει να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της στην μεγάλη αγορά των smartphones

  Εδώ και καιρό έχει καταφέρει να ξεπεράσει τη Nokia και να είναι η best-seller κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων και σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Juniper Research, ξεπέρασε και την Apple όσον αφορά τις πωλήσεις smartphones το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Αυτόματη μετάφραση μηνυμάτων από το Gmail!


  Η αυτόματη μετάφραση στο Gmail δεν αποτελεί πλέον πείραμα. Από δω και στο εξής η δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google θα μπορεί να μεταφράζει αυτόματα τα μηνύματα από τη μία γλώσσα στην άλλη. Έτσι για παράδειγμα, αν έχετε πάρει ένα email στα Αγγλικά θα μπορεί να γίνει αμέσως μετάφραση στα Ελληνικά!

  Η ιδέα της αυτόματης μετάφρασης μηνυμάτων ξεκίνησε στα εργαστήρια της Google το Μάιο του 2009 και χρησιμοποιήθηκε κυρίως από επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.