Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Η Apple ξεπερνάει την Google στην αγορά των Η.Π.Α


Το καινούργιο iPhone5 της Apple πουλάει εξαιρετικά. Στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών η εταιρεία έχει ξεπεράσει την ανταγωνίστρια Google και τα Android-Smartphones. Πάντως στην Ευρώπη τα πράγματα έχουν ακριβώς αντίστροφα, μιας και το Android συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

3,3 δισεκατομμύρια smartphones μέχρι το τέλος του 2018


Πρόσφατη μελέτη της Ericsson καταδεικνύει τη διάσταση της επερχόμενης "επανάστασης" στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας: Στα επόμενα έτη 2 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα αναμένεται να παραχθούν και να διοχετευτούν στην αγορά.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

θετικά και αρνητικά γύρω απο το backup του Windows Server 2008 σε μονάδα NAS

Με την ευρύτατη διάδοση του Windows Server 2008 και την εμφάνιση των μονάδων NAS για δικτυακή αποθήκευση όπως είναι λογικό προκύπτει η απορία, για το αν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση το backup του Server σε μια τέτοια μονάδα.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Ποιες είναι οι top-5 ERP εφαρμογές λογισμικού για το 2012 ?Τα ERP, αρχικά του Enterprise Resource Planning, που αποδίδεται ως Διαχείριση Επιχειρηματικών Πόρων, είναι ολοκληρωμένα συστήματα λογισμικού, που ενσωματώνουν και υλοποιούν εν δυνάμει όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες μιας εταιρείας. Αν και οι πρώτες ERP εφαρμογές βασίζονταν σε ένα κεντρικό υπολογιστή, η λογική αυτή σύντομα εγκαταλείφθηκε και επικράτησαν οι client/server ERP λύσεις λογισμικού. Σκοπός των ERP εφαρμογών είναι να διευκολύνουν: 

1)  τη ροή πληροφοριών μεταξύ των επιμέρους επιχειρηματικών λειτουργιών στο εσωτερικό της εταιρείας
2)  τη διαχείριση των διασυνδέσεων με τα εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη 

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

tech twitter accounts που πρέπει να κάνετε followΑν θέλετε να μαθαίνετε άμεσα τις εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα, ακολουθεί μια λίστα με λογαριασμούς στο twitter, που αξίζει να παρακολουθείτε.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Malware & Anti-MalwareΟ όρος malware, συντομία του όρου malicious software, που αποδίδεται ως κακόβουλο λογισμικό, αναφέρεται εν γένει σε λογισμικό, που χρησιμοποιείται ή κατασκευάστηκε για να διαταράξει την ομαλή λειτουργία ενός υπολογιστή, για να συλλέξει ευαίσθητες πληροφορίες ή για να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικά συστήματα υπολογιστών.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Fiber To The Home

Το  FTTH βασίζεται στην ιδέα για παροχή υψηλής ταχύτητας δικτύωση, ψηφιακή τηλεόραση και τηλεφωνικές υπηρεσίες σε κατοικίες με τη χρήση καλωδίων οπτικών ινών. Παρόλο που σήμερα θεωρούμε τo DSL υψηλής ταχύτητας υπηρεσία, σύντομα θα είναι πολύ αργή για να υποστηρίξει εφαρμογές, που ήδη αναπτύσσονται και αναμένεται να διαδοθούν ευρέως τα επόμενα χρόνια, όπως η IPTV(υποστηρίζει την εκπομπή σήματος τηλεόρασης μέσω του Διαδικτύου και του Internet Protocol). Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που αναπτύσσουν την FTTH τεχνολογία κάνουν λόγο για ταχύτητες μεγαλύτερες από 100 Mbps.

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Windows 8 tablets


 Το νέο λειτουργικό της Microsoft είναι εδώ και λίγες μέρες διαθέσιμο στην αγορά και δε χωράει αμφιβολία πως αποτελεί μια δραστική και ριζική μεταμόρφωση των προηγούμενων εκδόσεων λογισμικού της εταιρείας, προσανατολισμένη στη νέα γενιά των touchscreen computers, τόσο των tablets όσο και των laptops. Ποιες είναι όμως οι καινούργιες ταμπλέτες, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και θα "τρέχουν" με το νέο λειτουργικό Windows 8?

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Network switches


Το πρώτο network switch εισήχθει στην αγορά μόλις 10 χρόνια πριν από την εταιρία Kalpana, εταιρία  παραγωγής δικτυακού εξοπλισμού στη Sillicon Valley. Έκτοτε καθιερώθηκε και πλέον στις μέρες μας μπορεί να βρεθεί σε κάθε γωνιά σχεδόν κάθε δικτύου.