Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Διαδίκτυο-Τηλεόραση: Η ραγδαία σύγκλιση των δύο μέσων


Το διαδίκτυο στην τηλεόραση, η τηλεόραση στο διαδίκτυο: Η Επιτροπή ξεκινά διαβούλευση με θέμα τη ραγδαία σύγκλιση στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων Εκατομμύρια Ευρωπαίοι παρακολουθούν από το smartphone το τηλεοπτικό επεισόδιο που έχασαν, επισκέπτονται το διαδίκτυο από την τηλεόραση του καθιστικού τους, ή αναρτούν δικό τους υλικό στο διαδίκτυο.
Σήμερα, πάνω από 40,4 εκατ. τηλεοράσεις στην Ευρώπη είναι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο ("συνδεδεμένες τηλεοράσεις"), ενώ μέχρι το 2016 αναμένεται να έχουν τέτοιες τηλεοράσεις τα περισσότερα νοικοκυριά της ΕΕ. Οι αλλαγές αυτές συντελούνται ανεξάρτητα από τις διαχωριστικές γραμμές που παραδοσιακά υπήρχαν ανάμεσα στους καταναλωτές, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και το διαδίκτυο.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Tumblr το γνωστό “άγνωστο” site κοινωνικής δικτύωσης


 Το Tumblr είναι μια ιστοσελίδα που παρέχει στους χρήστες με μια πλατφόρμα microblogging και αρκετές δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν μεγάλη ποικιλία περιεχομένων, συμπεριλαμβανομένων του κειμένων και πολυμέσων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ακολουθήσουν τα blogs των άλλων χρηστών. Η ιστοσελίδα αυτή προσφέρει ένα είδος ταμπλό του interface, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο blog σας αλλά και απόσπαση και προβολή των άλλων blogs που σας ακολουθούν.

Το Tumblr δημιουργήθηκε και ξεκίνησε από τον David Karp στις 27 Απριλίου 2007 και εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες blogging, σημειώνοντας 13,4 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο του 2011.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Παράταση μέχρι 1/1/2014 για την αναβάθμιση των φορολογικών μηχανισμών


Εκδόθηκε η ΠΟΛ 1076/2013, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται ο χρόνος εφαρμογής της ΠΟΛ 1221/2012  μέχρι την 1/1/2014. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΛ 1221/2012 καθορίζει τα σχετικά με την αναβάθμιση των φορολογικών μηχανισμών (ΕΑΦΔΣΣ) έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποστολή των δεδομένων των συναλλαγών των επιχειρήσεων στο Taxis NET.
Στη νέα ΠΟΛ δεν γίνεται αναφορά για τροποποιήσεις ή προσθήκες στις προδιαγραφές του νέου λογισμικού των ΕΑΦΔΣΣ.

Διαβάστε ολόκληρη την ΠΟΛ 1076/2013


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                                           
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ                                                                                      ΠΟΛ 1076
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ                                                                  Προς:  Ως ΠΔ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η)
Τμήμα : Γ΄ - Τεχνολογιών Πληροφορικής
& Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διασφάλισης
Συναλλαγών
Ταχ.Δ/νση:      Καρ.Σερβίας 10
Ταχ.Κώδικας:  101 84 Αθήνα
Τηλέφωνα:      2103640870, 2103617681
FAX:                 2103390882
ΘEMA: Επανακαθορισμός του  χρόνου έναρξης ισχύος των διατάξεων της ΠΟΛ 1221/2012 (ΦΕΚ 3513Β΄/31.12.2012).
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο Υφυπουργός Οικονομικών
Έχοντας υπόψη:
1.    Τις διατάξεις του Ν.1809/1988 (ΦΕΚ 222Α’/5.1051988) «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις», όπως ισχύουν.
2.    Τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 20 του Ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58Α’/23.4.2010)
3.    Την  αριθμ. Υπ. Οικ. 07927 ΕΞ 2012 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη» (ΦΕΚ 2574Β’/24.9.2012)
4.    Την ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης για τη σημασία και αποτελεσματικότητα του μέτρου καθώς και την ομαλή προσαρμογή των επιτηδευματιών-τελικών χρηστών στο νέο σύστημα συναλλαγών.
5.    Ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
1.    Επανακαθορίζεται η έναρξη ισχύος που ορίζεται στο άρθρο 9 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1221/2012 (ΦΕΚ 3513Β΄ /31.12.2012) , από την 1.5.2013 στην 1.1.2014.
2.    Η  ισχύς των διατάξεων της παρούσας αρχίζει με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ


Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Παράταση για τους φορολογικούς μηχανισμούς

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών ο χρόνος εφαρμογής της ΠΟΛ. 1221/13-12-2012 θα παραταθεί μέχρι το τέλος του 2013.
Αναμένεται να εκδοθεί σχετική ΠΟΛ που θα καθορίζει το νέο χρόνο εφαρμογής.

Μεγάλα ερωτηματικά γεννούνται από πληροφορίες στο χώρο των επαγγελματιών μηχανογράφησης, σύμφωνα με τις οποίες υπό εξέταση είναι ακόμα και οι ίδιες οι προδιαγραφές για την on-line επικοινωνία των ΕΑΦΔΣΣ με το Taxis NET. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μια ακόμη βόμβα στα θεμέλια του φορολογικού μας συστήματος καθώς ήδη οι επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση μετά από τις αντικρουόμενες και ασαφείς διατάξεις του ΚΦΑΣ.Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Έλεγχος του βιονικού χεριού μέσω iPhone


Το ανθρώπινο χέρι είναι απίστευτα πολύπλοκο, συνεπώς η σχεδίαση και η παραγωγή ενός βιονικού αντικαταστάτη του ανθρώπινου χεριού αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση. Υπάρχουν αμέτρητες κινήσεις και λαβές που μπορεί να κάνει ένα ανθρώπινο χέρι, και αυτή η ποικιλία λειτουργιών είναι που καθιστά δύσκολή την αντικατάσταση του. Μια μεγάλη εταιρεία που ονομάζεται Touch Bionics έχει αναπτύξει ένα βιονικό χέρι με τέσσερα δάχτυλα και ένα περιστρεφόμενο αντίχειρα. Επίσης μια πολύ εύκολη εφαρμογή app είναι πλέον διαθέσιμη για συστήματα iOS για την γρήγορη εφαρμογή 24 προκαθορισμένων λειτουργιών.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

6 Text Editors HTML5 για ανάπτυξη ιστοσελίδων


Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για HTML είναι μια εφαρμογή λογισμικού για τη δημιουργία ιστοσελίδων. Παρά το γεγονός ότι η HTML μπορεί να γραφτεί με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου, εξειδικευμένοι συντάκτες HTML μπορούν να προσφέρουν άνεση και πρόσθετες λειτουργίες διευκολύνοντας την ανάπτυξη.


Για παράδειγμα, πολλοί συντάκτες HTML λειτουργούν όχι μόνο με την HTML, αλλά επίσης και με τις σχετικές τεχνολογίες όπως CSS, JavaScript, XML ή ECMAScript. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπουν τη διαχείριση και την επικοινωνία με απομακρυσμένους διακομιστές web μέσω FTP και WebDAV, και τα συστήματα διαχείρισης εκδόσεων, όπως CVS και το Subversion.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Που είναι τα Crystal Reports στο VS2010

Δεν είναι λίγοι οι προγραμματιστές που βρίσκονται προ εκπλήξεως όταν ανοίγουν projects στο VS 2010, προγενέστερων εκδόσεων του Visual Studio που περιέχουν Crystal reports.

Τα Crystal Reports συνόδευαν τις εγκαταστάσεις του Visual Studio στις εκδόσεις 2003, 2005 και 2008. Από την έκδοση 2010 και μετά το Visual Studio δεν περιλαμβάνει τα Crystal Reports και έτσι επί της ουσίας τα project που περιέχουν report είναι μη επεξεργάσιμα.

Για τη λύση του προβλήματος αυτού, ο χρήστης θα πρέπει να κατεβάσει το installation package από το site της SAP (η οποία απορρόφησε την Business Objects)  και να το εγκαταστήσει.

Το package μπορεί να κατεβεί από το παρακάτω σύνδεσμο http://scn.sap.com/docs/DOC-7824

Στην έκδοση των Crystal Reports για το Visual Studio μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται:
  • 64-bit runtime
  • WPF viewer
  • Enhanced embedded report designer
  • Support for exporting to XLSX

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Παράταση για τους νέους drivers των ΕΑΦΔΣΣ

Εδώ και αρκετές ημέρες, υπάρχει η πληροφορία στους κύκλους των μηχανογράφων και των κατασκευαστών φορολογικών μηχανισμών, ότι ο χρόνος εφαρμογής της  ΠΟΛ. 1221/13-12-2012, σχετικά με το νέο λογισμικό των φορολογικών μηχανισμών, θα παραταθεί.
Η παράταση αυτή ήταν μάλλον αναπόφευκτη καθώς αρκετοί κατασκευαστές ΕΑΦΔΣΣ δεν ήταν έτοιμοι, ενώ και το Υπουργείο Οικονομικών αντιμετώπιζε προβλήματα σε σχέση με τη λειτουργία του κεντρικού server.
Σήμερα, έγινε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την παράταση του χρόνου εφαρμογής (δηλαδή από 1/5/2013) από την ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενημέρωση προέρχεται από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών και πέρα από την χρονική παράταση, αναφέρεται και η πρόθεση για την αλλαγή των αποστελλόμενων δεδομένων.
Αν κάτι τέτοιο ισχύσει, τότε το όλο εγχείρημα κινδυνεύει να καταρρεύσει καθώς έχει αρχίσει ήδη η διάθεση των νέων drivers στην αγορά.

Για ακόμα μια φορά, το ελληνικό κράτος μας παρέχει άφθονες στιγμές περιπέτειας και μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Η  Ανακοίνωση του ΕΦΕΕΘ για παράταση ημερομηνίας αναβάθμισης λογισμικών προγραμμάτων των ΕΑΦΔΣΣ


Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

12 τρόποι για να βελτιώσετε το blog σαςΠέρα από το εντυπωσιακό περιεχόμενο υπάρχουν κάποιοι βασικοί τρόποι για να βελτιωθεί ένα blog και η επισκεψιμότητά του:  

Να γνωρίζετε το κοινό σας
Χρησιμοποιήστε εργαλεία ανάλυσης όπως το FeedBurner ή το Google Analytics για να καταλάβετε ποιος διαβάζει το blog, ώστε να μπορείτε να δημοσιεύετε περιστασιακά πράγματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες του blog


Μην απολογείστε επειδή δεν γράφετε αρκετά συχνά
Η δημοσίευσή πραγμάτων όπως "Λυπάμαι, ήμουν απασχολημένος, θα προσπαθήσω να γράφω συχνότερα.", μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει και να απομακρύνει τους αναγνώστες.

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Διαθέσιμοι οι πρώτοι drivers για τους online Φορολογικούς Μηχανισμούς

Τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, ξεκίνησε η διάθεση των νέων drivers (λογισμικό που συνοδεύει το υλικό) των φορολογικών μηχανισμών. Οι καινούργιοι drivers υλοποιούν τις προδιαγραφές που καθορίζονται στην ΠΟΛ 1221/13-12-2012 για την ηλεκτρονική αποστολή των δεδομένων των παραστατικών που εκδίδει η επιχείρηση στο TAXIS. 
Ήδη, ορισμένοι κατασκευαστές φορολογικών μηχανισμών, μεταξύ αυτών η ΕΛΜΗ - CPI και η Solidus, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές ημερίδες για την επίδειξη του νέου driver στους πιστοποιημένους τεχνικούς. Επίσης αρκετοί κατασκευαστές όπως η ICS και η DCR έχουν ήδη ανακοινώσει την επίσημη διάθεση του driver. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πληροφορίες ότι αρκετοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανάπτυξη της νέας εφαρμογής ενώ μέχρι σήμερα αρκετοί δεν έχουν υποβάλλει καν αίτημα για έλεγχο και έγκριση από το Πολυτεχνείο. Για όσους κατασκευαστές δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη έγκριση τότε θεωρείται δεδομένη η ανάκληση της άδειας καταλληλότητας των συγκεκριμένων ΕΑΦΔΣΣ. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των εν λόγω ΕΑΦΔΣΣ θα αναγκαστούν να αγοράσουν καινούργιες συσκευές.

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

MinION:Μια πλήρης αλληλουχία DNA σε ένα USB stick


Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, η Oxford Nanopore Technologies ανακοίνωσε το ΜΙΝΙΟΝ USB stick αλληλουχίας DNA . Αυτή η συσκευή ονερευόταν να κοστίσει κάτω από 1000$ και να είναι σε θέση να ακολουθεί έως και 150 εκατομμύρια ζεύγη βάσεων στις έξι ώρες διάρκειας ζωής του, ένα σύνολο χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που θα του επιτρέψει να ξεπεράσει οποιαδήποτε ανταγωνιστική τεχνολογία εκεί έξω. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το προϊόν αναμένεται να έρθει στην αγορά σε διάστημα μεγαλύτερο από ένα έτος καθώς εκκρεμούν ορισμένα θέματα αξιοπιστίας τα οποία και εξετάζονται από τους προγραμματιστές. Έχοντας ένα προϊόν όπως αυτό, οι ασθενείς θα αποκτήσουν πρωτοφανή δύναμη.