Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Ναι ή όχι στα Social Media κατά τη διάρκεια της εργασίας;

Τα τελευταία χρόνια, προσωπική και επαγγελματική ζωή μπλέκονται, καθώς τα sites κοινωνικής δικτύωσης γίνονται ολοένα πιο αποδεκτά ως μέρος της επιχειρηματικής πρακτικής –αποτελούν ισχυρό εργαλείο για την αναζήτηση ατόμων, προϊόντων ή και πόρων.

Την ίδια στιγμή, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες απαιτούν από τις επιχειρήσεις να κάνουν πολλά έχοντας στα χέρια τους λίγα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αφιερώνουν περισσότερο από το χρόνο τους στο γραφείο. Μπορεί αυτό να είναι οικονομικά πιο αποδοτικό, έχει όμως μειώσει το χρόνο που διαθέτει ο εργαζόμενος για προσωπικά θέματα, όπως το να αγοράσει δώρα γενεθλίων ή να τσεκάρει τα mails του.
Το ερώτημα λοιπόν που απασχολεί πολύ τις επιχειρήσεις είναι αν και κατά πόσο θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος των εργαζομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Facebook, Twitter, LinkedIn και πολλά άλλα.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Η εκτύπωση στο σύννεφο!

Τα smartphones και οι ταμπλέτες τυπικά δεν διαθέτουν σύστημα εκτύπωσης ή διαθέτουν κάποιο περιορισμένων δυνατοτήτων πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζει μόνο εκτυπωτές που βρίσκονται κοντά και είναι συνδεδεμένοι. Πως όμως μπορεί κάποιος να εκτυπώσει μέσω κάποια ς συσκευής η οποία από τη φύση της δεν μπορεί να εκτυπώσει; Η λύση είναι το cloud printing.

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Φορολογικοί Μηχανισμοί – Ένα σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας

Ήταν Δεκέμβριος του 2012 όταν το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την ΠΟΛ.1221 σύμφωνα με την οποία όλοι οι φορολογικοί μηχανισμοί σήμανσης των παραστατικών (ΕΑΦΔΣΣ) θα έπρεπε, εως τις 31/5/2013 να αναβαθμιστούν κατάλληλα έτσι ώστε να στέλνουν τα στοιχεία της κάθε συναλλαγής στο TAXIS. Από τότε ξεκίνησε να χτίζεται το γιοφύρι των νέων φορολογικών μηχανισμών, το οποίο κάθε τόσο γκρεμιζόταν!
Καταρχήν η αγορά υποδέχθηκε την ΠΟΛ με επιφύλαξη και σε ορισμένες περιπτώσεις με φόβο μπροστά στο ενδεχόμενο το TAXIS να παίζει το ρόλο του μεγάλου αδελφού για την επιχείρηση. Οι κατασκευαστές των μηχανισμών ξεκίνησαν την αναζήτηση σύγχρονων τεχνικών για την ανάγνωση και κωδικοποίηση των απαιτούμενων στοιχείων κατά την έκδοση του παραστατικού, ενώ οι σύμβουλοι μηχανογράφησης ανέμεναν τις πρώτες ενδείξεις για να εκτιμήσουν το μέγεθος και τη δυσκολία τροποποίησης των εμπορολογιστικών προγραμμάτων.

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Τίτλοι Τέλους για την Winamp

Κάποτε η Winamp ήταν η επικρατέστερη ιστοσελίδα για μουσική. Δυστυχώς όμως κανείς δε μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας. Καθώς τα iTunes και η Διαδικτυακή live streaming μουσική γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, η Winamp χάνει έδαφος.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Το safety stock και η σημασία του για τις σύγχρονες επιχειρήσεις

Το απόθεμα ασφαλείας (safety stock) ουσιαστικά αναφέρεται στην επιπλέον ποσότητα των αποθεμάτων  ή υλικών που πρέπει να διαθέτει μία επιχείρηση εκ των προτέρων προκειμένου να αποφύγει μία κατάσταση stock out,δηλαδή να ξεμείνει η αποθήκη από τα απαιτούμενα αποθέματα και τις απαιτούμενες προμήθειες. Κρατώντας επιπλέον  απόθεμα στην αποθήκη αποτελεί μία πολύ συνηθισμένη πρακτική που χρησιμοποιούν εταιρίες  που ασχολούνται με βιομηχανία, εμπόριο καθώς και εταιρίες logistics.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Το πείραμα του Έλληνα καθηγητή του MIT Nicholas Negroponte σε πεντάχρονα

Ένα εκπληκτικό πείραμα που μας δείχνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν γνωρίζει όρια όταν τον αφήνουν ν'αναπτυχθεί.
Η One Laptop Per Child, «Ένα laptop για κάθε παιδί», ανήκει στον ελληνικής καταγωγής καθηγητή του ΜΙΤ, Νicholas Negroponte και η αποστολή της είναι να ενδυναμώσει τα φτωχότερα παιδιά του κόσμου μέσα από την εκπαίδευση.

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Microsoft Pinpoint:Το σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις

Το Pinpoint της Microsoft είναι μία Διαδικτυακή Πλατφόρμα που αποτελείται από πιστοποιημένες επιχειρήσεις της Microsoft σε όλον τον κόσμο και πελάτες που αναζητούν λύσεις πληροφορικής για τις επιχειρήσεις τους.Το Pinpoint βοηθάει τους πελάτες με επιχειρήσεις να βρουν ειδικούς σε τεχνολογίες, εφαρμογές λογισμικού και επαγγελματικές υπηρεσίες που επιλύουν συγκεκριμένα επαγγελματικά προβλήματα και υποστηρίζουν μακροπρόθεσμους στόχους.
Ταυτόχρονα, το Pinpoint βοηθάει τους προγραμματιστές και τις υπηρεσίες παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών να προωθήσουν εφαρμογές και επαγγελματικές υπηρεσίες στους πελάτες που τις χρειάζονται.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Siri: μηχανή αναζήτησης ή διέξοδος για τους marketers;

Σε μία συνέντευξη του ο Steve Jobs είχε υπογραμμίσει ότι η Siri δεν αποτελεί μηχανή αναζήτησης.Η διάσταση που έχει πάρει όμως η εν λόγω εφαρμογή στο πεδίο των αναζητήσεων πάσης φύσεως θα έπρεπε να κάνει τον Jobs να ξανασκεφτεί αυτή του τη δήλωση.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον ρόλο που παίζουν τα κινητά τηλέφωνα στις τοπικές αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το 83% των χρηστών αναζητούν κάτι μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο μία φορά τη βδομάδα ενώ το 42% υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 3 με 4 φορές εβδομαδιαία ψάχνει κάτι στο smartphone του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις και οι marketers να αναδιοργανώνουν τα σχέδια marketing που έχουν προκειμένου να εκμεταλλευτούν και αυτόν τον τρόπο για αύξηση του μεριδίου αγοράς τους.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Sono,η απλή συσκευή απομόνωσης των ενοχλητικών ήχων των αστικών κέντρων

Ο Αυστραλός σχεδιαστής Rudolf Stefanich σχεδίασε κάτι που όλοι έχουμε σκεφτεί ότι θα το θέλαμε. Το Sono είναι μία πολύ απλή συσκευή που ο ρόλος της είναι να απομονώνει τους άσχημους και ενοχλητικούς ήχους και να ενισχύει μόνο τους απαλούς και ήρεμους.

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Η εξάρτηση μας από τις έξυπνες συσκευές!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια οι χρήστες των gadget, smartphone και tablet, έχουν αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με την τεχνολογία τους. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται το άγχος του αποχωρισμού, αν αφήσουν το τηλέφωνό τους στο σπίτι, ή ακόμα και αν είναι σε διαφορετικό δωμάτιο.

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του νέου iPad Air!

Το νέο iPad πέμπτης γενιάς είναι και επίσημα γεγονός και ονομάζεται iPad Air.Το νέο iPad Air είναι μία ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη συσκευή, πολύ ποιοτική, με αλουμινένιο unibody που «δένει» τέλεια με την μεγάλη γυάλινη επιφάνεια στο μπροστινό τμήμα και βεβαίως την οθόνη των 9,7 ιντσών ανάλυσης 2048×1536 pixels.Το iPad Air έχει πάχος μόλις 7,5 χιλιοστά ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 478 γραμμάρια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple εξοικονομεί χιλιοστά από κάθε εξάρτημα στο εσωτερικό του.

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Κυκλοφορία των Nexus 5 και Android 4.4 KitKat

Την κυκλοφορία του Nexus 5, του πρώτου «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου με λογισμικό Android KitKat 4.4, ανακοίνωσε σήμερα η Google . Η νέα συσκευή είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη διαθέτει 16 GB εσωτερικής μνήμης ενώ η δεύτερη 32 GB. Η τιμή στο διαδίκτυο για την πρώτη έκδοση των 16 GB φτάνει τα 349 δολάρια ενώ η δεύτερη πωλείται έναντι 399 δολαρίων.Το Nexus 5 κατασκευάζεται από τη νοτιοκορεατική εταιρεία LG. Διαθέτει οθόνη 4,95 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1080 pixels. Το βάρος της είναι 130 γραμμάρια. Ο επεξεργαστής του νέου Nexus 5 είναι ένας Snapdragon 800 της Qualcomm με μνήμη RAM 2 GB.