Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

UPS: Τι αυτονομία προσφέρει

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προστατέψουμε τον υπολογιστή μας και οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι σημαντική για μας από τις αυξομειώσεις της τάσης. Τα ακριβά εξαρτήματα που περιέχουν καθώς και τα αποθηκευμένα δεδομένα καθιστούν επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη μιας συσκευής UPS. Ουσιαστικά έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να αποσβένει την διακύμανση της τάσης του ρεύματος καθώς και να μπορεί να παρέχει αρκετό χρόνο για να σώσετε την εργασία σας και να διακόψετε ελεγχόμενα τη λειτουργία του υπολογιστή και των υπόλοιπων συσκευών κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. Έτσι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι ο χρόνος εφεδρικής λειτουργίας που παρέχει.


Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Εyeon baby:Η νέα συσκευή παρακολούθησης για παιδιά

Κρατήστε ένα μάτι για το μικρό σας με την κάμερα EyeOn™ Baby. Αυτή η φορητή κάμερα μεταμορφώνει το smart phone ή το tablet σας σε ένα ευέλικτο, αλλά εύκολο τρόπο παρακολούθησης το παιδιού σας. Συνδέστε την κάμερα ασύρματα στο σπίτι και μέσω του Διαδικτύου, όταν είστε στην εργασία ή στον δρόμο,  μπορείτε να ελέγξετε το μωρό σας από οποιαδήποτε τοποθεσία θελήσετε. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τα οποία βοηθάνε στην φροντίδα του παιδιού όπως, αισθητήρας κίνησης και ήχου, zoom in και zoom out, μετρητή της θερμοκρασίας, επικοινωνία με το παιδί μέσω του ενσωματωμένου μεγαφώνου και νυχτερινή όραση. Ακόμα δίνει την δυνατότητα να τραβήξετε βίντεο-φωτογραφίες μέσω της 720p HD κάμερας και να τις αποθηκεύσετε στην micro SD κάρτα (δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία) καθώς και μπορεί να παίξει ήπια νανουρίσματα για να βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί.

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

VPN δίκτυα και τα οφέλη που προσφέρει στις επιχειρήσεις

Τα VPN δίκτυα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ δύο ή περισσότερων τοπικών δικτύων μέσω Internet. Τα δίκτυα αυτά συνήθως είναι απομακρυσμένες τοποθεσίες μεταξύ δύο ή και περισσότερων υποκαταστημάτων της επιχείρησης.  Το VPN αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς μεθόδους επικοινωνίας, μεταφοράς δεδομένων καθώς και πρόσβασης σε πόρους της επιχείρησης.


Γιατί χρειάζονται τα VPN δίκτυα
Ο πιο σημαντικός λόγος δημιουργίας ενός VPN δικτύου είναι ότι οι εργαζόμενοι δύο ή και περισσότερων υποκαταστημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές, αρχεία και γενικότερα πόρους της επιχείρησης όπως είναι οι εκτυπωτές, με μεγάλη ασφάλεια και ελεύθερη πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο ακόμα και από το κινητό τους. Ο συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας δεν απευθύνεται μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και σε μικρές με συνηθέστερη χρήση την πρόσβαση στο ERP της επιχείρησης. Αν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια που προσφέρουν όταν η πρόσβαση στο VPN γίνεται μέσω ενός δημόσιου δικτύου για παράδειγμα εστιατορίων και χώρων αναψυχής, τα πρωτόκολλα ασφαλείας που περιλαμβάνει λειτουργούν ανασταλτικά για του επίδοξους εισβολείς.