Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Πρωτότυπο πληκτρολόγιο της Microsoft αναγνωρίζει χειρονομίες


Το σύστημα ελέγχου χειρονομίας φάνηκε συναρπαστικό όταν πρωτοεμφανίστηκε, αλλά όταν δοκιμάστηκε οι χρήστες διαπίστωσαν ότι δεν έχει πρακτικές, καθημερινές χρήσεις. Μέρος του προβλήματος ήταν ότι είχε το δικό του λογισμικό οικοσύστημα. Ένα άλλο μέρος τους προβλήματος ήταν ότι, ως τμήμα του υλικού, δεν συνεργαζόταν ιδιαίτερα καλά με τις άλλες συσκευές υλικού του γραφείου.

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

KX-PRW120 το νέο ασύρματο τηλέφωνο της Panasonic

Η Panasonic έχει λάβει μια διαφορετική προσέγγιση για την Premium σειρά ασύρματων τηλεφώνων κάτι που φαίνεται και από το νέο μοντέλο της το KX-PRW120. Με εξελιγμένο και μοντέρνο σχεδιασμό, με laser-cut πληκτρολόγιο που βοηθάει στο να αποτρέψει το πάτημα λάθος κουμπιού και έγχρωμη οθόνη LCD. Η μόνη ιδιορρυθμία στο σχήμα του τηλεφώνου είναι η κυκλική μορφή στο πίσω μέρος του κάτι που επιτρέπει να καθίσει επάνω στην κυρτή βάση του, με μαγνήτες που εξασφαλίζουν την σύνδεση και την φόρτιση του. Αν και δεν έχει δυνατότητα Bluetooth το KX-PRW120 υποστηρίζει Wi-Fi κάτι που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να απαντάτε σε κλήσεις σταθερής τηλεφωνίας στο smartphone σας όταν είστε σπίτι. Αυτό φυσικά για να γίνει πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένη στο κινητό ή στο tablet σας η εφαρμογή Smartphone Connect (είναι δωρεάν για iOS και Android συσκευές). Όλη οι οικογένεια μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το χαρακτηριστικό, με τον περιορισμό  μέχρι και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας να μπορούν να καταχωρηθούν μέσω Wi-Fi στη μονάδα βάσης. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ευρετήριο του κινητού σας χωρίς να χρειάζεται αντιγραφή  των επαφών καθώς και δυνατότητα μεταφοράς εικόνων από την smartphone συσκευή σας. Με μπαταρία που διαρκεί μέχρι και 11 ώρες ομιλίας καθώς και αυτόματο τηλεφωνητή με δυνατότητα εγγραφής έως 40 λεπτά καθιστά το KX-PRW120 ένα ξεχωριστό ασύρματο τηλέφωνο.

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Παράταση για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 1ου τριμήνου του 2014

Παράταση δόθηκε για την υποβολή των μηνιαίων καταστάσεων φορολογικών στοιχείων του 1ου τριμήνου. Η προθεσμία μετατέθηκε για την 31 Ιουλίου 21014. 
Ακολουθεί η σχετική ΠΟΛ:


Αριθμ. ΠΟΛ 1149 (ΦΕΚ Β/1299)

Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ. 1022/17.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄) «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών», όπως ισχύει.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, όπως προστέθηκαν με την παράγραφο 5 του άρθρου 42 του ν. 4223/2013 (ΦΕΚ 287 Α΄).

2. Την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ΠΟΛ. 1022/7.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄), όπως τροποποιήθηκε από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ΠΟΛ. 1072/7.3.2014 (ΦΕΚ 691 Β΄).

3. Την ανάγκη παροχής του κατάλληλου χρόνου για την εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων του πρώτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014, καθώς και την περαιτέρω εξειδίκευση των συναλλαγών που εξαιρούνται από την υποχρέωση αυτή.

4. Ότι, από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Με την παρούσα τροποποιούμε την απόφαση Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ. 1022/ 7.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄) «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών», όπως ισχύει μετά την τροποποίηση της από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ΠΟΛ. 1072/7.3.2014 (ΦΕΚ 691 Β΄), ως ακολούθως:

1. Στο τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 η φράση «για το ημερολογιακό έτος 2014,», καταργείται.

2. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 4 αντικαθίσταται ως εξής: 

«Ειδικά, οι καταστάσεις του πρώτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014, υποβάλλονται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014.»

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 16 Μαΐου 2014

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Teamviewer: Remote control από Android συσκευές

Το Teamviewer είναι ένα πρόγραμμα που συνδέεται σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή διακομιστή σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με μηδενικές τεχνικές γνώσεις. Εκτός από απομακρυσμένη σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών, υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης με tablet ή κινητό. Όσον αφορά τις andoid συσκευές οι εφαρμογές που υπάρχουν είναι 3. Δύο από αυτές είναι η Teamviewer remote control και η Teamviewer quick support. Η remote control δεν έχει πολλές δυνατότητες με κυριότερη την απομακρυσμένη σύνδεση μόνο από tablet σε υπολογιστή και όχι το αντίστροφο. Αντιθέτως η quick support επιτρέπει και τις 2 συνδέσεις καθώς και δίνει την δυνατότητα συνομιλίας, μεταφοράς αρχείων, διακοπή διεργασιών, ορισμός ρυθμίσεων Wi-Fi, προβολή διαγνωστικών πληροφοριών συστήματος και στιγμιότυπο της συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Φυσικά κάποιες από τις παραπάνω λειτουργίες τις έχει και η remote control αλλά σε γενικές γραμμές η δεύτερη υπερτερεί τις πρώτης λόγω περισσότερων δυνατοτήτων. Ακόμα οι συγκεκριμένες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις android συσκευές και πιο συγκεκριμένα για τα κινητά υπάρχει ξεχωριστά για κάθε κατασκευαστή (Samsung, Sony, Asus (for business customers), Lenovo, Alcatel One Touch / TCL, Prestigio, Archos, Medion, Caterpillar / CAT, Unitech και πολλών άλλων κατασκευαστών). Ακόμα υπάρχει και η εφαρμογή Teamviewer for meetings αλλά όπως φαίνεται και από τον τίτλο απευθύνεται περισσότερο σε online συναντήσεις και παρουσιάσεις. 

Επιθέσεις στα Bitcoin και τρόποι αντιμετώπισης

Το Bitcoin δημιουργήθηκε ειδικά για ανώνυμες πληρωμές και έχει γίνει ευρέως αποδεκτό και δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Η τιμή του έχει αυξομειωθεί πολλές φορές, αλλά από τον Απρίλιο του 2013 κυμαίνεται στα 80$. Αναπόφευκτα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ηλεκτρονικών απατεώνων εκτός από τους απλούς χρήστες. Σύμφωνα με αναφορές της Kaspersky, ο αριθμός των επιθέσεων για το 2013 ανέρχεται στα 8,3 εκατομμύρια, 2,5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του 2012.

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Οι 5 κορυφαίες εταιρείες εκτυπωτών για το 2013

Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC) η αγορά των εκτυπωτών συνέχισε την ανάκαμψη της κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 ( 4Q13 ) με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να φτάσουν  σε παγκόσμιο επίπεδο τα 31,7 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει αύξηση 2,0 %, ενώ συνολικά για όλο το έτος η μείωση των πωλήσεων ήταν μόλις -1,6%. Σε αυτήν την ανάκαμψη συνέβαλε σημαντικά η συνολική αύξηση των πωλήσεων του τμήματος των λέιζερ εκτυπωτών κατά 4,5% το έτος 2013. Ένας ακόμα παράγοντας που βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων ήταν η έντονη κινητικότητα στην αγορά των τριών από τις 5 κορυφαίες εταιρίες κυρίως της HP και της Brother. Η HP αύξησε το δίκτυο υποστήριξης της και έγινε πιο ευέλικτη όσον αφορά την τιμολόγηση των προϊόντων της. Από την άλλη η εταιρία Brother λανσάρισε στην αγορά αρκετά προϊόντα αυτόν τον χρόνο επεκτείνοντας την παρουσία της στον χώρο των μονόχρωμων laser εκτυπωτών κάτι που την βοήθησε να ανταγωνιστεί όπως ποτέ πριν στην αγορά. Το 2013 ήταν μια σχετικά καλή χρονιά όπως και οι περισσότεροι ανέφεραν μια επιστροφή σε κάποιο επίπεδο ανάπτυξης. Η IDC αναμένει ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί με αργό και σταθερό ρυθμό το 2014. Οι δύο μεγαλύτερες περιοχές της αγοράς, της δυτικής Ευρώπης και της APeJ ( Ασίας/Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας) έκλεισαν το έτος τους με 1,5% αύξηση και -0,4% μείωση αντίστοιχα.

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Top 5 Προμηθευτές Υπολογιστών για το 2013


Τόσο η Gartner όσο και η IDC κυκλοφόρησαν τις εκτιμήσεις τους για τις αποστολές υπολογιστών για το οικονομικό έτος 2013. Οι τρεις πρώτοι είναι οι ίδιοι αλλά η IDC αναδεικνύει τη Hewlett-Packard ως πρωτοπόρα της κατηγορίας για το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Gartner τη Lenovo. Η τριάδα συμπληρώνεται από την Dell και ακολουθούν η Acer και η ASUS.
Skype: Δωρεάν οι ομαδικές κλήσεις

Με τo Google Hangouts να γίνετε όλο και πιο δημοφιλές η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι ομαδικές κλήσεις του Skype μέχρι 10 ατόμων θα παρέχονται δωρεάν ενώ μέχρι πρότινος προσφέρονταν μέσω μηνιαίας συνδρομής 6 ευρώ. Οι πλατφόρμες που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη λειτουργία είναι τα Windows, το λειτουργικό για Mac και οι κονσόλες Xbox One. Σύμφωνα με δηλώσεις του στελέχους του Skype Phillip Snalune στο site The Next Web, οι δωρεάν ομαδικές βίντεο-κλήσεις θα είναι διαθέσιμες στο μέλλον και στις «έξυπνες» συσκευές – δηλαδή στα tablet και smartphone που «τρέχουν» Windows Phone, Android και iOS