Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Οι 5 μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων για το 2014

Στη μάχη για να κρατήσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες ιδιωτικές, δεν είναι μόνο οι χάκερ ο λόγος που πρέπει να ανησυχείτε καθώς και η χαλαρή ασφάλεια και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Μια έρευνα του ποσοστού των παραβιάσεων κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους δείχνει μια αύξηση του αριθμού των περιστατικών υποκλοπής ονομάτων, διευθύνσεων, αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, πιστωτικών καρτών καθώς και ιατρικών φακέλων. Σε πολλές από τις περιπτώσεις, οι παραβάσεις έγιναν λόγω κακών πρακτικών ασφάλειας ή απλών λαθών: Για παράδειγμα το κέντρο μαστογραφίας  "Άγιος Βικέντιος" στην Ινδιανάπολη έστειλε 63.000 επιστολές που περιέχουν πληροφορίες για τα επερχόμενα ραντεβού σε λάθος ανθρώπους, ή Stanford Federal Credit Union κατά λάθος επισύναψε ένα αρχείου με πληροφορίες για 18.000 πελάτες σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε άλλες περιπτώσεις, οι φορητοί υπολογιστές ή δίσκοι αντίστοιχα που περιέχουν πληροφορίες κλάπηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, με τίποτα περισσότερο από τον κωδικό σύνδεσης που υπήρχε για την προστασία των δεδομένων. Μία από τις μεγαλύτερες τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν κλοπή φορητού υπολογιστή συνέβη στο Torrance, Καλιφόρνια, στο γραφείο της Sutherland Solutions Healthcare, η οποία έχασε οκτώ φορητούς υπολογιστές της τον Φεβρουάριο από διάρρηξη που έγινε στα γραφεία της εταιρίας. Η κλοπή των φορητών υπολογιστών που περιείχαν ιατρικές πληροφορίες για σχεδόν 400.000 άτομα στην Καλιφόρνια, προκάλεσε πολλές αγωγές.

Τα 6 καλύτερα δωρεάν antivirus της αγοράς

Με την αγορά ενός καινούργιου υπολογιστή το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ποιο Antivirus πρέπει να αγοράσουμε. Η αγορά ενός antivirus απαιτεί ένα σεβαστό ποσό (συνήθως άνω των 40€) αν θέλετε μια ολοκληρωμένη προστασία. Η χρήση "σπασμένων" antivirus από την άλλη, είναι επίφοβη για πολλούς και διαφόρους λόγους. Οι εταιρείες καταφέρνουν και μπλοκάρουν τους παράνομους χρήστες, απενεργοποιώντας την δυνατότητα του προγράμματος για αναβάθμιση, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής από ένα σημείο και μετά να παραμένει εκτεθειμένος. Ο αποκλεισμός των δύο παραπάνω εναλλακτικών, ωθεί πολλούς χρήστες να στραφούν στα λεγόμενα freeware antivirus. Πρόκειται για δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς, που προσφέρουν βασικές λειτουργίες όπως virus scan, web και e-mail scanner. Η εγκατάστασή τους είναι απλή και το θετικό είναι πως δεν θα "βαρύνουν" πολύ τον υπολογιστή σας. Ψάξαμε και βρήκαμε τα έξι δημοφιλέστερα, για να επιλέξτε εσείς αυτό που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις σας.

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Barcode Scanners για Smartphones

Όποιος έχει περάσει χρονικό διάστημα σε μια αποθήκη πιθανός θα είναι εξοικειωμένος με τα κλασικά Barcode Scanners που χρησιμοποιούνται για απογραφή, έλεγχο του stock, έλεγχο των τιμών κλπ. Αυτοί οι σαρωτές barcode είναι τυποποιημένα εργαλεία για τις περισσότερες βιομηχανίες, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με κάποια άλλη συσκευή για την καταγραφή δεδομένων. Μερικές από αυτές τις συσκευές είναι απαρχαιωμένες και ως εκ τούτου αρκετά δύσχρηστες. Μπορούν επίσης να είναι ακριβές για την περιορισμένη λειτουργικότητα που παρέχουν. Από την άλλη οι μικροσκοπικοί σαρωτές Bluetooth είναι φθηνοί και συμπαγείς σαρωτές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως ένας κανονικός σαρωτής προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα. Οι συγκεκριμένοι σαρωτές είναι μικρότεροι και μπορούν να διαβάσουν barcodes ενώ η smartphone συσκευή βρίσκεται στην τσέπη του υπαλλήλου. Δεδομένου ότι η συσκευή είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να μεταφερθεί η διαδικασία γίνεται πιο αποτελεσματική και παραγωγική. Ακόμα ο εργαζόμενος μέσω της κινητής συσκευής Android μπορεί να τρέξει και άλλες εφαρμογές για διαφορετικές διαδικασίες.

Skype Translator: Δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο

Μια επαναστατική υπηρεσία πρόκειται να προσφέρει η Microsoft τους επόμενους μήνες, την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο οποιασδήποτε βίντεο κλήσης πραγματοποιείτε μέσω του Skype. Ο CEO της Microsoft Satya Nadella στο πλαίσιο της Code Conference ανακοίνωσε ότι το skype translator θα έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τις γλώσσες που θα εξελίσσεται η εκάστοτε συνομιλία και να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζοντας αρχικά με τη μορφή υποτίτλων στο κάτω μέρος της οθόνης (και στη συνέχεια και με φωνή) τα όσα αναφέρει ο κάθε συνομιλητής στη γλώσσα του άλλου συνομιλητή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Microsoft, η διαδικασία στα πρώτα στάδια του Skype Translator δεν θα γίνεται με απόλυτα αυτόματο τρόπο, αλλά ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να περιμένει για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι πρώτα να καταγραφούν και να αναγνωριστούν από το σύστημα τα γλωσσικά δεδομένα και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η μετάφραση. Στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες προσπάθειες, οι οποίες όμως τελικά δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Ωστόσο, με το Skype Translator η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει κάτι που πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσες να το δεις μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.