Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

H Microsoft δίνει απεριόριστο cloud αποθηκευτικό χώρο στους συνδρομητές του Office 365!

Μια σημαντική ανακοίνωση έγινε στις 27 Οκτωβρίου 2014 από την Microsoft. Σύμφωνα με το https://blog.onedrive.com όλοι οι συνδρομητές του Office 365 στο εγγύς μέλλον θα έχουν στη διάθεση τους απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στο cloud storage OneDrive.

Η ανακοίνωση αυτή ανατρέπει δραματικά τις ισορροπίες στο χώρο του cloud storage (δηλαδή της αποθήκευσης των αρχείων των χρηστών σε διαδικτυακές υποδομές). Μέχρι σήμερα ο ανταγωνισμός (κυρίως το Google Drive και το Dropbox) προσφέρει λιγότερο από 15GB δωρέαν αποθηκευτικό χώρο ενώ για τον επιπλέον χώρο ο χρήστης θα πρέπει να πληρώσει μηνιαία συνδρομή. (π.χ. για 1TB χωρο το Google Drive στοιχίζει 10€/μήνα/χρήστη).

Λίγες εβδομάδες πριν, είχε ανακοίνωθεί από τη Microsoft ότι όλοι οι συνδρομητές του Office 365 θα αναβαθμιστούν από τα 50GB χώρου που είχαν στη διάθεση τους, στο 1ΤΒ. Λίγες μέρες μετά, προς έκπληξη της κοινότητας του ICT, καταργείται κάθε περιορισμός και ο χώρος γίνει απεριόριστος.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο απεριόριστος χώρος του One Drive παρέχεται μόνο για τους συνδρομητές του Office 365. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μια ετήσια συνδρομή Office 365 κοστίζει περίπου 100€ και παρέχει εκτός από το 1ΤΒ (προς στιγμήν) 5 άδειες Office για εγκατάσταση στις συσκευές του ίδιου χρήστη (pc, laptop, smart phone, mac, tablet κλπ).

Απομένει να δούμε την αντίδραση της Google και του DropBox, ελπίζοντας πως ο ανταγωνισμός για την πρωτιά στο σύννεφο θα έχει τελικά ωφελημένους τους τελικούς χρήστες.


Επαναφορά του κλασικού περιβάλλοντος δημιουργίας μηνυμάτων στο Gmail

Όταν το περασμένο έτος η google άλλαξε το περιβάλλον του Gmail πολλοί ήταν αυτοί που δυσανασχέτησαν και ήθελαν να επιστρέψουν στην παλιά έκδοση. Πλωτά παράθυρα αλλαγές στον τρόπο που τα προηγούμενα μηνύματα ενσωματώνονταν στις απαντήσεις καθώς και αλλαγές στις θέσεις των εργαλείων μορφοποίησης. Όταν πρωτοεμφανίστηκε η νέα έκδοση, η google έδινε την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο περιβάλλον δημιουργίας email ενώ πλέον δεν υπάρχουν επιλογές εκτός αν εγκατασταθεί κάποια επέκταση όπως η Old Compose. Έτσι μετά την νέα εμφάνιση του Gmail παρόμοιες επεκτάσεις με την Old Compose δημιουργήθηκαν προσφέροντας στους χρήστες την δυνατότητα να επανέλθει το παλιό περιβάλλον της σύνθεσης μηνυμάτων του Gmail. Η Google αποφάσισε να σπάσει επανειλημμένα τη λειτουργικότητα της επέκτασης, προτρέποντας την ομάδα της Old Compose να αφαιρέσει την επέκταση από το internet. Παρόλα αυτά η ομάδα αποφάσισε να δηλώσει ότι το πρόβλημα έχει διορθωθεί λανσάροντας μάλιστα ξανά την επέκταση στο Chrome Web Store καθώς και ως Firefox add-on.

5 τρόποι για να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσετε τις προοπτικές για δουλειάΟι εργοδότες, τόσο τωρινοί όσο και μελλοντικοί, θα σας αναζητήσουν στο online, και όχι μόνο το προφίλ σας στο LinkedIn. Οι περισσότεροι από αυτούς θα κάνουν κλικ σε οποιονδήποτε δημόσιο σύνδεσμο που αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με λίγη προσπάθεια,  μπορείτε να γυαλίσετε το προφίλ σας έτσι ώστε να λάμψει η προσωπικότητα σας μέσα από αυτό και να εμφανιστείτε ως πιο ελκυστικός υποψήφιος. Δείτε παρακάτω, πέντε tips για χρησιμοποιήσετε το προφίλ σας στην αναζήτηση δουλειάς.

Ασύρματη σύνδεση μέσω λαμπτήρα

Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε τους προβολείς του αυτοκινήτου σας για να μεταδώσετε δεδομένα... ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο με ασφάλεια, ενώ πετάτε με αεροπλάνο. Ο Harald Haas δουλεύει πάνω σε αυτό. Ένας καθηγητής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο Haas εδώ και καιρό μελετά τρόπους για να μεταδίδουμε ηλεκτρονικά σήματα δεδομένων, το σχεδιασμό τεχνικών διαμόρφωσης που συσκευάζουν περισσότερα δεδομένα σε υπάρχοντα δίκτυα. Αλλά η πιο πρόσφατη δουλειά του πηγαίνει πέρα από καλώδια και ραδιοκύματα και ασχολείται με τη μετάδοση δεδομένων μέσω ενός λαμπτήρα LED που ανάβει και σβήνει γρηγορότερα από ό,τι μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Windows 10: Νέες λειτουργίες τουTechnical Preview

Μετά από μήνες με φήμες και διαρροές, τα νέα  Windows είναι επισήμως εδώ. Τα Windows 10 δεν θα είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές μέχρι τα μέσα του 2015, αλλά η Microsoft έχει ήδη αναπτύξει μία τεχνική προεπισκόπηση των  Windows 10 με όλων των ειδών νέων χαρακτηριστικών σχεδιασμένων να προσελκύσουν τους χρήστες PC και όχι των tablet.

Αν δεν θέλετε να ρισκάρετε μια εγκατάσταση της προέκδοσης των Windows 10, κάτι που σημαίνει ότι καταστροφικά λάθη είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα, ρίξτε μια ματιά παρακάτω.