Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

BYOD ή Bring your own device


Ενώ πολλά τμήματα πληροφορικής αγωνίζονται να συμβαδίζουν με τις ετήσιες αλλαγές της τεχνολογίας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας επιθυμούν ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές για να έχουν πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα.

Είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης που ονομάστηκε "φέρετε τη δική σας συσκευή" (BYOD), η οποία περιλαμβάνει παρόμοια χαρακτηριστικά με τη τάση "φέρετε τη δική σας Τεχνολογία" (BYOT, bring your own technology), "φέρετε το δικό σας τηλέφωνο" (BYOP, bring your own phone) και "φέρετε το δικό σας PC" (BYOPC, bring your own PC). Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν εξελιχθεί για την ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού, μέσω της λεγόμενης «καταναλωτικοποίησης της πληροφορικής».

Managed switches, τι πρέπει να ξέρετε


Ο δικτυακός εξοπλισμός αποτελεί βασικό μέρος πολλών αν όχι των περισσότερων επιχειρήσεων σήμερα. Οι απαιτήσεις επικοινωνίας της επιχείρησης με το περιβάλλον της αλλά και οι εσωτερικές ανάγκες επικοινωνίας επιβάλουν την χρήση υποδομής που θα καλύπτει πολλές διαφορετικής φύσης απαιτήσεις.
Οι απλοί δρομολογητές (unmanaged switch) προσφέρουν βασικές υπηρεσίες δικτύωσης στους χρήστες τους χωρίς να παρέχουν την δυνατότητα παραμετροποίησης των χαρακτηριστικών της επικοινωνίας. Σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον θεωρείται ξεπερασμένο και ανεπαρκές, καθώς ακόμα και σε μία μικρή επιχείρηση είναι αρκετά συνηθισμένο να υπάρχει server για την φιλοξενία της ιστοσελίδας, τηλεφωνία VoIP, άμεση σύνδεση με λογιστήριο αλλά και επικοινωνία με προμηθευτές και πελάτες μέσω ειδικών εφαρμογών.

Windows 8.1 Pro, RT, Enterprise: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Καταρχάς πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε τις εκδόσεις των windows 8.1 καλό θα ήταν να δούμε τις διαφορές που έχουν με την προηγούμενη τους έκδοση. H κυριότερη διαφορά και αυτό που ζητούσαν όλοι οι χρήστες είναι το Start Menu. Αν και  δεν μιλάμε για το μενού που, ίσως, έχετε συνηθίσει από το Windows 7 η Microsoft προσθέτει ορισμένες επιλογές όταν ο χρήστης θα κάνει δεξί κλικ στο Start menu, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα τερματισμού της συσκευής. Επίσης, στο Windows 8.1 μπορείτε να θέσετε το desktop background σας και ως wallpaper για την Start Screen. Ακόμα, μπορείτε να κάνετε boot απευθείας στο desktop παραλείποντας την Start Screen αν και η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη by default. Στο Windows 8.1 θα βρείτε, επίσης, και μερικές νέες εφαρμογές, όπως Metro εκδόσεις των Alarms, Calculator, Sound Recorder και τα νέα Bing Health & Fitness και Bing Food & Drink. Κάτι άλλο που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι η ενσωμάτωση του SkyDrive στο Windows 8.1. Έτσι αφού αναλύσαμε τις νέες λειτουργίες των windows 8.1 παρακάτω θα δούμε και τις διαθέσιμες εκδόσεις τους.