Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Tech tools από Facebook & Google με αφορμή τον σεισμό του Νεπάλ

Η δωρεά χρημάτων, είναι η παραδοσιακή απάντηση που δίνουν μεγάλες εταιρίες, στα θύματα φυσικών καταστροφών. Ωστόσο, τα facebook & google αποφάσισαν να δράσουν πέρα από αυτό!


Το Σάββατο, το facebook ξεδίπλωσε ένα εργαλείο που ονομάζεται Έλεγχος Ασφάλειας, για τους κατοίκους του Νεπάλ έτσι ώστε επιλέγοντάς το, να γνωστοποιούν στους φίλους τους ότι είναι ασφαλείς.

"Όταν καταστροφές συμβαίνουν, οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς" δήλωσε ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg.

Η Google, εν τω μεταξύ, έφερε πίσω το "Person Finder", ένα εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να αναζητήσουν το χαμένο τους φίλους και την οικογένεια και να ποστάρουν πληροφορίες. Ο ιστότοπος είχε φιλοξενήσει περίπου 5.600 συμμετοχές από τη Δευτέρα.

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως το Facebook και η Google δεν είναι οι μόνες εταιρείες που βοηθούν με άλλους τρόπους εκτός από τα χρήματα, όμως. Η υπηρεσία ενοικίασης σπιτιών Airbnb, την Κυριακή, ενεργοποίησε ένα εργαλείο αντιμετώπισης καταστροφών στο Νεπάλ για να βοηθήσει τους πληγέντες από το σεισμό.

To Youtube "έκλεισε" μια δεκαετία

1 κανάλι, 1 δις χρήστες, 10 χρόνια λειτουργίας!

Το πρώτο βίντεο ανέβηκε στον αμερικανικό ιστότοπο την 23η Απριλίου του 2005. Επρόκειτο για ένα μαγνητοσκοπημένο υλικό μόλις 18" από το ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, το οποίο είχε τραβήξει ο Τζάβεντ Κάριμ, συνιδρυτής του youtube.
Δέκα χρόνια μετά, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν το YouTube και τις υπηρεσίες του σε 75 χώρες και 61 γλώσσες.

Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στον ιστότοπο 300 ώρες βίντεο, ενώ κάθε ημέρα οι χρήστες παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ώρες βίντεο και γίνονται δισεκατομμύρια θεάσεις.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

«Έξυπνα» γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για το αυτοκίνητο


Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) τα οποία συνδέονται με το αυτοκίνητο, παρέχοντας στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες στο πλαίσιο της διαδικασίας της οδήγησης, αναπτύσσει η MINI.
«Το MINI Augmented Vision παρέχει μια εικόνα σχετικά με το πώς η έξυπνη διασύνδεση μεταξύ ενός αυτοκινήτου MINI και γυαλιών στα οποία προβάλλεται σχετικό υλικό θα μπορούσε να λειτουργεί στο μέλλον» αναφέρει ο Dr. Γιοργκ Πράισινγκερ, υπεύθυνος προγράμματος του MINI Augmented Vision.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Πωλήσεις: ολοκληρωμένη εικόνα με Soft1 ERP

Θέλετε ολοκληρωμένη εικόνα των πωλήσεων της επιχείρησής σας;

Έχουμε τη λύση!

Η ενότητα Πωλήσεων του λογισμικού Soft1 απευθύνεται σε κάθε είδους επιχείρηση και επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών που αφορούν σε ενέργειες πωλήσεων. Οι διευρυμένες δυνατότητες αυτοματοποίησης εργασιών και η ευελιξία στην προσαρμογή λειτουργιών με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που υπάρχουν, οδηγούν σε αυξημένες πωλήσεις, χαμηλότερο κόστος πώλησης και πιο κερδοφόρες σχέσεις με πελάτες.
Έτσι αποκτάτε ολοκληρωμένη οικονομική εικόνα της επιχείρησης, πληροφορήστε σε πραγματικό χρόνο και κερδίζετε μείωση των λειτουργικών δαπανώ. Παράλληλα, έχοντας συγκεντρωτικά όλα τα στοιχεία οδηγείστε σε πιο σωστές και έγκαιρες διοικητικές αποφάσεις βελτιώνοντας έτσι την επιχειρησιακή σας αποδοτικότητα και ανταπόκριση.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Καινοτομία με ρεαλισμό, γνώσεις & ERP

          Η καινοτομία, ειδικά στην εποχή μας, είναι ψηλά στη λίστα με τις επιδιώξεις των σύγχρονων επιχειρήσεων για να παραμείνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες για αύξηση των κερδών με καινοτόμες λύσεις, οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να επιτύχουν το σκοπό τους. Τα βασικά προβλήματα που οδηγούν σε αυτή την αποτυχία συνοψίζονται παρακάτω, εν συντομία.1. Ρεαλισμός?
Οι πρωτότυπες ιδέες, οι ριζικές αλλαγές, οι υψηλοί στόχοι, τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ωφελούν από την μία την παραγωγικότητα των εργαζομένων και συνεπώς και την επιχείρηση, αλλά μπορεί και να αποδειχθούν μη ρεαλιστικά πολλές φορές. Κατά την εφαρμογή μιας καινοτομίας στην επιχείρηση (τεχνολογική και μη), πρέπει να γίνει έλεγχος της αγοράς και να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για να εκτελεστούν κάποιες διαδικασίες και να τεθούν ρεαλιστικοί στόχοι. Οι επιχειρηματίες, πρέπει να έχουν την διορατικότητα ώστε να διακρίνουν πότε μια καλή ιδέα είναι ουτοπική και να αναπροσαρμόζουν τις λύσεις τους και τα χρονοδιαγράμματα όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

WinAudit:Ελέγξτε το software και το hardware του υπολογιστή σας.


Το WinAudit εκτελεί έναν γρήγορο και πλήρη έλεγχο του εγκατεστημένου λογισμικού, πληροφορίες άδειας, διαμόρφωση ασφάλειας, απογραφή υλικού, ρυθμίσεις δικτύου και πολλά άλλα.

  Κάποια απ'τα χαρακτηριστικά του είναι οτι είναι εύχρηστο,ελέγχει τα πάντα,δεν χρειάζεται εγκατάσταση,μπορείς να αποθηκεύσεις τα αποτελέσματα σε κείμενο, HTML, CSV, PDF ή και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και να τα εξάγεις σε βάση δεδομένων.
  Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μορφή ιστοσελίδας, κατηγοριοποιούνται για την ευκολία προβολής και αναζήτησης κειμένου.  
   Είτε το ενδιαφέρον σας είναι για συμμόρφωση software, απογραφή hardware, τεχνική υποστήριξη, ασφάλεια ή απλά περιέργεια, το WinAudit τα έχει όλα. Το πρόγραμμα έχει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η διάγνωση σκληρού δίσκου, θύρα δικτύου για την επεξεργασία χαρτογράφησης, την ταχύτητα σύνδεσης με το δίκτυο, τα στατιστικά στοιχεία διαθεσιμότητας του συστήματος,όπως επίσης και την ενημέρωση των Windows και τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας.
    IT εμπειρογνώμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο, η κυβέρνηση, στον τομέα της άμυνας, γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας και οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το WinAudit.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

#3 μύθοι για το Cloud ERP

Τι γνωρίζετε για το Cloud ERP και τι αληθεύει πραγματικά; 

#3 μύθοι και οι αλήθειες τους!

Μύθος #1: περίπλοκο στη χρήση
Πολλοί πιστεύουν ότι το Cloud ERP χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί, είναι  περίπλοκο στη χρήση του. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον των cloud εφαρμογών, αποδεικνύεται ιδιαίτερο φιλικό προς τον χρήστη, ο οποίος καθοδηγείται για την κάθε ενέργειά του μέσω της γραφικής διασύνδεσης. Επίσης, οι cloud εφαρμογές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου υπάρχει άφθονο υποστηρικτικό υλικό στο διαδίκτυο για την χρήση τους.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Οι πελάτες παραμένουν στην επιχείρηση με Soft1 CRM

Η αποτελεσματική διαχείριση των σχέσεων µε τους πελάτες είναι πια στο κέντρο κάθε λειτουργίας της επιχείρησης, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού!

Η οργάνωση των λειτουργιών μιας επιχείρησης έχει ανάγκη για πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών πώλησης και υποστήριξης πελατών με τη χρήση συστημάτων CRM.
Με την εφαρµογή Soft1 CRM τα στελέχη μιας επιχείρησης μπορούν να εκμεταλλευτούν άμεσα και εύκολα όλες τις πληροφορίες πωλήσεων - παραγγελιών - υποστήριξης, να δρομολογήσουν ενέργειες για επίλυση περιστατικών, να ικανοποιήσουν αιτήµατα πελατών, να διαχειριστούν ευκαιρίες πώλησης και να διεκπεραιώσουν εργασίες που αφορούν σε παραγγελίες και εισπράξεις, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.


Πηγή www2.softone.gr/

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Soft1 Cloud ERP: ολοκληρωμένη business λύση, στις καλύτερες cloud υποδομές


Κάθε επιχείρηση μπορεί τώρα να αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογράφησης στην αιχμή της τεχνολογίας, χωρίς συμβιβασμούς. Εξασφαλίστε αξιόπιστη και ασφαλή λειτουργία, με απλή πρόσβαση μέσω internet και χωρίς την ανάγκη για πρόσθετες υποδομές!

Ποια είναι τα οφέλη;
-χαμηλή αρχική επένδυση
-σταδιακές πληρωμές (μοντέλο «pay as you go»)
-πρόσβαση σε δεδομένα από παντού
-μειωμένο συνολικό κόστος επένδυσης (total cost of ownership)
-εκμετάλλευση σύγχρονων τεχνολογιών χωρίς πρόσθετες επενδύσεις

Η συνδρομή της υπηρεσίας, εκτός από το λογισμικό και τις υποδομές εξοπλισμού, περιλαμβάνει επίσης:
-τις νέες εκδόσεις λογισμικού Soft1
-λειτουργία υπηρεσίας 24 x 7
-διαχείριση Βάσης Δεδομένων
-δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (backups)
-προδιαγραφές SLA (Service Level Agreement) που εγγυώνται επίπεδα διαθεσιμότητας 99,5%

H νέα έκδοση λογισμικού Soft1 Open Enterprise περιλαμβάνει τέσσερις ιδιαίτερους εμπορικούς συνδυασμούς Soft1 Cloud ERP (Soft1 100. 300, ERP & MySoft1) που διατίθενται για λειτουργία στο cloud  και μπορούν να λειτουργήσουν με την υπηρεσία Soft1 Cloud ERP, έπειτα από προσθήκη του ειδικού Soft1 Cloud Service Module.