Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στο ΑdBlock

  Πρόκειται για ένα πρόσθετο πρόγραμμα το οποίο εμποδίζει τις διαφημίσεις απο την πλοήγηση σας.Το συγκεκριμένο εργαλείο έχει κάνει εδώ και αρκετό καιρό την εμφάνιση του καθιστώντας ευκολότερο το σερφάρισμα.
  


Το AdBlock μετράει 198 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.Αυτό κοστίζει δισεκατομμύρια στις διαφημιστικές εταιρίες έχοντας την Ελλάδα στον βάθρο της Ευρώπης.
   Το ad blocking λογισμικό κόστισε στις εταιρείες πάνω από 21.8 δισ. δολάρια μόνο το 2015. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το 14% των παγκόσμιων εξόδων για διαφήμιση, ενώ για το 2016, οι PageFair και Adobe προβλέπουν ότι η χασούρα από το ad blocking θα φτάσει στα 41.4 δισ. δολάρια.
    H Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στην Ευρώπη καθώς χρησιμοποιείται από το 37% του πληθυσμού.Οι έρευνες επίσης έδειξαν πως οι περισσότεροι χρήστες είναι νέοι, μυημένοι στον κόσμο της τεχνολογίας και ανήκουν στο ανδρικό φύλο.
   

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Ποιά η χρήση του Clutter στο Office 365;

To Clutter είναι μια επιλογή φιλτραρίσματος στο Office 365. Είναι παρόμοιο με ένα φίλτρο anti-spam, καθώς μετακινεί τα λιγότερο σημαντικά emails (με βάση τις αναγνωστικές συνήθειες σας) σε ένα φάκελο Clutter, όπου μπορούν να αγνοηθούν ή να αναθεωρηθούν αργότερα.Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε έναν μικρότερο αριθμό από email αγνοώντας τυχόν διαφημίσεις ή spam.


   Το έξυπνο αυτό χαρακτηριστικό καθώς και το Junk αξιολογούν και φιλτράρουν τα email πριν καν φτάσουν στα εισερχόμενα σας, στη συνέχεια το Outlook επεξεργάζεται τους κανόνες (εφόσον έχετε ορίσει).Έπειτα, το clutter αναλύει τα υπόλοιπα μηνύματα και φιλτράρει τα είδη μηνυμάτων που συνήθως αγνοείτε ή αποφεύγετε να απαντήσετε βάσει της παρελθοντικής σας συμπεριφοράς.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Διατίθεται δωρεάν το λογισμικό που χρησιμοποιεί ο Stephen Hawking

H Ιntel έπειτα απο είκοσι χρόνια προσφέρει στο κοινό δωρεάν το λογισμικό που χρησιμοποιεί ο Stephen Hawking για την επικοινωνία του.

   Η ονομασία του λογισμικού είναι Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT) το οποίο χρησιμοποιεί απο πέρυσι με τις αλλαγές του ο διάσημος φυσικός και κοσμολόγος.Η Intel αποφάσισε να το προσφέρει δωρεάν για να μπορέσουν να το μελετήσουν μηχανικοί, developers με σκοπό να αναπτύξουν την εν λόγω τεχνολογία βοηθώντας παράλληλα άτομα που πάσχουν απο από την ασθένεια των κινητικών νευρώνων ή άλλες ασθένειες που κάνουν την χρήση υπολογιστών με τυπικά περιβάλλοντα χρήσης αδύνατη.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Νέα λειτουργία στο Dropbox

Νέα δυνατότητα  αποθήκευσης στο Dropbox, URLs με drag and drop στον λογαριασμό σου.

  Για αυτούς που δεν γνωρίζουν το Dropbox, αναφερόμαστε σε μια εφαρμογή αποθηκευτικού νέφους ή με άλλα λόγια μια υπηρεσία που επιτρέπει την αποθήκευση, τον συγχρονισμό και την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών που ο χρήστης έχει επιλέξει να συνδέσει στο λογαριασμό του. Η υπηρεσία προσφέρει από 2GB έως 16GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου ενώ είναι διαθέσιμη σε Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, Android και BlackBerry.
  Για τους μυημένους στον κόσμο του Dropbox οφείλουμε να τονίσουμε μία νέα λειτουργία η οποία δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αποθηκεύει τα links των ιστοσελίδων που του κίνησαν το ενδιαφέρον με drag and drop στο Dropbox και να μπορεί να τα μοιραστεί με τους φίλους του ή να ανατρέξει σε αυτά αργότερα.
  H πρόσβαση μπορεί να γίνει απο οποιαδήποτε συσκευή και όχι μόνο απο συγκεκριμένο browser.Επίσης μπορεί να δημιουργήσει κάποιον φάκελο για να τα εισάγει τακτοποιημένα όπως ακριβώς διαχειρίζεται και τα αρχεία του.Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον δυνατό στον κάθε χρήστη να οργανώνει τις πληροφορίες του, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα της συσκευής του, σε φακέλους Dropbox και να τα βρίσκει όλα συγκεντρωμένα σε μία υπηρεσία.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Ενημερωθείτε για τo CRM και τα πλεονεκτήματα του

Το CRM αποτελεί μία λύση ακόμη και για μικρομεσαίες εταιρίες.Η άμεση και εύκολη επαφή με πελάτες, προμηθευτές για έναν επαγγελματία είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση.Ποιά είναι τα βασικά πλεονεκτήματα μιας λύσης CRM;


Οργάνωση
   Έχοντας τα δεδομένα σας συγκεντρωμένα με τάξη θα διευκολύνει κατα πολύ την εργασία σας.Πολλοί επιχειρηματίες ακόμα και σήμερα κρατούν τις τηλεφωνικές επαφές τους και τα ραντεβού τους σε σημειωματάρια.Μόλις οι πελάτες της επιχείρησης αυξηθούν αυτό θα οδηγήσει σε χαοτική κατάσταση καθώς θα χρειαστούν αρκετά σημειωματάρια για την καταγραφή τους και πολύ πιθανό να χαθεί κάποια σημαντική επαφή.

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Τα βασικά σημεία του ERP


   Μιλώντας για το ERP αναφερόμαστε στον προγραμματισμό των επιχειρηματικών πόρων.Εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως πρόκειται για ένα τεράστιο κομμάτι μιας επιχείρησης στο οποίο είναι πολύ εύκολο να "χαθεί" κάποιος αρχάριος.

   Το συγκεκριμένο άρθρο έχει γραφτεί για να τονίσει στους αρχάριους τα βασικά σημεία του ERP.Συγκεκριμένα,  για όσους μπορεί να μη διαθέτουν τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις, αλλά ενδιαφέρονται για την ουσία και κυρίως το πώς μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Γιατί, πως αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί ο περιορισμός του κόστους, η αύξηση της παραγωγικότητας, τα βελτιωμένα επίπεδα εξυπηρέτησης των πελατών, η εναρμόνιση των εταιρικών στρατηγικών με τις επιχειρηματικές διαδικασίες, ο σχεδιασμός πιο εστιασμένων και αποδοτικών ενεργειών marketing, όταν τα επιμέρους τμήματα μιας επιχείρησης μοιράζονται κοινά δεδομένα;

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Microsoft Azure: Websites vs Cloud Services vs VMs

Η ανάπτυξη και η φιλοξενία μιας διαδικτυακής εφαρμογής χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Microsoft Azure μας παρέχει τρεις εναλλακτικές επιλογές και συχνά ο εκάστοτε developer και η ομάδα που εκπροσωπεί αναζητά ποια είναι η κατάλληλη λύση που ταιριάζει στις δικές του ανάγκες. Στη συνέχεια, θα γίνει μια παρουσίαση των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες του Azure και θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μερικές οδηγίες για το τι πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη κατά τη διαδικασία της επιλογής.


   Η πρώτη λύση αφορά την απλή περίπτωση ενός web app, η δεύτερη την υποστήριξη της εφαρμογής μέσω ενός cloud service (Platform as a Service PaaS) και η τρίτη την περίπτωση φιλοξενίας σε virtual machines (VMs), ρυθμιζόμενες από το μηδέν (Infrastructure as a Service IaaS). Συνήθως, στις περισσότερες περιπτώσεις η δημιουργία νέων virtual machines από το μηδέν για να φιλοξενηθεί η εφαρμογή κρίνεται περίπλοκη και υπερβολική καθώς απαιτεί την ενασχόληση μας με την εγκατάσταση των επιμέρους ρυθμίσεων από τα βασικά επίπεδα, όπως αυτό του λειτουργικού συστήματος. Να σημειωθεί εδώ ότι τόσο τα web apps, όσο και τα cloud services δουλεύουν πάνω σε VMs, αλλά πλέον αυτές είναι ήδη ρυθμισμένες σε μεγάλο μέρος και αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός στον οποίο ο εκάστοτε developer έχει τη δυνατότητα να παρέμβει και να διαφοροποιήσει τις ρυθμίσεις του συστήματος πάνω στο οποίο τρέχει η εφαρμογή. Κατ’ επέκταση, το δίλημμα που τίθεται, ως επί το πλείστον, είναι η επιλογή μεταξύ ενός web app και ενός cloud service. Για έναν αρχάριο πάνω στο πεδίο του web developing η καλύτερη λύση είναι η επιλογή ενός web app. Η ανάπτυξη του website μπορεί να γίνει μέσω του Visual Studio, του WebMatrix ή οποιουδήποτε άλλου IDE επιθυμεί ο developer χωρίς να χρειαστεί κάποιο επιπλέον λογισμικό. Το "ανέβασμα" στο Azure μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και στη συνέχεια δε χρειάζεται να γίνουν περεταίρω ενέργειες για τη ρύθμιση του συστήματος. Η σύνδεση με κάποιο SQL Server μπορεί να γίνει εξίσου εύκολα ενημερώνοντας κατάλληλα το Web.config αρχείο (ή όποιο αντίστοιχο υπάρχει).