Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Tablet PC VS Laptop

Από τη στιγμή της διείσδυσής των Tablets στην αγορά, έχουν γίνει και θετικές αλλά και αρνητικές κριτικές για αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που τα θεωρούν σαν μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της εποχής και άλλοι που τα θεωρούν άχρηστα προϊόντα της τεχνολογίας.

Tablet PC ή Laptop - Ποιο να αγοράσω?

Ότι καποιος μπορεί να βρει χρήσιμο σε ένα Tablet, κάποιος άλλος μπορεί να το βρει άχρηστο ενώ το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τα Laptop. Και τα δύο έχουν παρόμοιες δυνατότητες και μπορούμε να εγκαταστήσουμε τις ίδιες εφαρμογές. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν.

Το κύριο πλεονέκτημα των Tablets είναι το μικρό βάρος τους. Επίσης, έχουν μικρότερες διαστάσεις πράγμα που κάνει πολύ εύκολη τη μεταφορά τους (πολύ καλή φορητότητα η οποία ενισχύεται με την αυξημένη διάρκεια της μπαταρίας). Μπορούν να τοποθετηθούν σε κάποια επιφάνεια με την οθόνη τους οριζόντια σε αντίθεση με τα Laptop τα οποία πρέπει να έχουν την οθόνη τους κάθετη εμποδίζοντας το οπτικό πεδίο του χρήστη. Για τη χρήση ενός Tablet είναι απαραίτητη μια γραφίδα η οποία μπορεί να είναι πιο χρήσιμη σε κάποιον γραφίστα, για παράδειγμα, από το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Τέλος, η τιμή των περισσότερων συσκευών Tablets είναι πιο χαμηλή από τα Laptops ενώ συνέχεια παρουσιάζονται νέα μοντέλα με περισσότερες δυνατότητες και πιο προσιτή τιμή.


Από την άλλη, κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν την οθόνη ενός Tablet αρκετά μικρή σε σχέση με την οθόνη που διαθετουν τα Laptops ενώ ως αρνητικό στοιχείο να θεωρήσουν τη μη υπαρξη οπτικού δίσκου στα Tablets (αν και μπορεί να συνδεθεί εξωτερικός οπτικός δίσκος). Η ευαισθησία της οθόνης ίσως αποτελεί άλλο ένα μειονέκτημα καθώς μπορεί να χαραχτεί εύκολα από κάποιο αντικείμενο ή χτύπημα ενώ ακόμα είναι πιο αργά λόγω μικρότερων επεξεργαστών και μνήμης (βέβαια υπαρχει μεγάλη κινητικότητα στον τομέα των υπολογστών Tablets με καλύτερους επεξεργαστές φτάνοντας έτσι την ισχύ των Laptops).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου