Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δοκιμάστε το λειτουργικό Chrome μέσα από τα Windows


Η αγορά ενός καινούριου υπολογιστή είναι δύσκολη σήμερα αφού υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές: υβρίδια, μετατρέψιμα, Windows tablets και Chromebooks. Αν και υπάρχουν στην αγορά εδώ και χρόνια, τα laptops με λειτουργικό Chrome έχουν πρόσφατα γίνει δημοφιλείς, αφού σβήνουν την browser-in-a-box, online-only φήμη τους.





Οι offline ικανότητες των Chromebooks είναι αρκετά καλές αυτές τις μέρες και επεξεργαστική ισχύ τους βελτιώνεται συνεχώς.

Αν εξετάζετε την πιθανότητα μιας αγοράς Chromebook, υπάρχουν πολλά προτερήματα, όπως οι σχετικά χαμηλές τιμές και η γρήγορη εκκίνηση. 

Μπορεί κανείς όμως να συνηθίσει εύκολα σε ένα διαφορετικό λειτουργικό από τα Windows. Αν έχετε Windows 8 ή 8.1, τότε μπορείτε εύκολα να το ανακαλύψετε.

Στα τέλη του 2013, η Google παρουσίασε την Windows 8 λειτουργία για τον Chrome σε υπολογιστές με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows. Η λειτουργία Windows 8 σας δίνει την δυνατότητα να πάρετε μια καλή ιδέα για το πώς είναι να χρησιμοποιείτε το λειτουργικό Chrome μόνιμα.

Ξεκινώντας, ο Chrome πρέπει να είναι ο προεπιλεγμένος φυλλομετρητής στα Windows 8 ή 8.1. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές στο πάνω δεξί μέρος του Chrome browser και επιλέγοντας το Εκκίνηση του Chrome  σε λειτουργία Windows 8 (Relaunch Chrome in Windows 8 mode).

Αν ο Chrome δεν είναι ο προεπιλεγμένος browser, τότε τα Windows θα σας εμφανίσουν ένα παράθυρο  ρωτώντας σας πως θέλετε να ανοίξετε HTTP links. Επιλέξτε Google Chrome από την λίστα και θα μεταφερθείτε μοντέρνο περιβάλλον χρήστη.

Chrome OS στα Windows

Καλώς ήρθατε στο λειτουργικό Chrome. Ένα γκρι background στην επιφάνεια εργασία, ένα παράθυρο Chrome και κάποια εικονίδια στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.

Αυτό το περιβάλλον είναι παρόμοιο με αυτό των Windows, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές. Πρώτον, δεν μπορείτε να αλλάξετε το background της επιφάνειας εργασίας. Δεύτερον, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε εικονίδια εφαρμογών, αντιγράφων ή συντομεύσεις αρχείων στην επιφάνεια εργασίας.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε και θυμίζει τα Windows, είναι να καρφιτσώσετε εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης, γνωστό ως ράφι. Αυτή είναι η Chrome έκδοση της γραμμής εργασιών.

Για να καρφιτσώσετε Chrome εφαρμογές στο ράφι για γρήγορη πρόσβαση, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το πλέγμα στην κάτω αριστερή γωνία. Με δεξί κλικ πάνω σε οποιαδήποτε εγκατεστημένη εφαρμογή μπορείτε να διαλέξετε να την καρφιτσώσετε. Ή μπορείτε απλά να την σύρετε στο ράφι.

Κάνοντας κλικ στην ώρα του συστήματος στην κάτω δεξιά γωνία εμφανίζεται ο έλεγχος έντασης.

Και… αυτό είναι.

Αν αναρωτιέστε αν μπορείτε να ζήσετε μέσα στο Chrome OS, χρησιμοποιήστε αυτή την λειτουργία για μία βδομάδα χωρίς να επιστρέφετε στην επιφάνεια εργασίας των Windows.

Εάν όντως θελήσετε να επιστρέψετε, πατήστε το ίδιο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, όπως και πριν, και Επανεκκίνηση του Chrome στην επιφάνεια εργασίας (Relaunch Chrome on the desktop).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου