Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Επιταχύνετε τα Windows 8 και 8.1

Αν είστε ένας από τους πολλούς χρήστες των Windows που έχουν αναβαθμίσει τα Windows 8 σε Windows 8.1, τότε μπορεί η εύρεση χρήσιμων συμβουλών για την επιτάχυνση του λειτουργικού σας για να βελτιστοποιηθεί για καλύτερη απόδοση. Τα Windows 8.1 είναι μια ενημερωμένη έκδοση για τα Windows 8, η οποία ήρθε με κάποιες βελτιώσεις ασφαλείας, αλλά και σφάλματα. Εκτός αυτού, για ένα σημαντικό αριθμό χρηστών που τα έχουν επιλέξει, η εμπειρία δεν ήταν τόσο καλή. Πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι επιβραδύνουν μετά την εγκατάσταση.

Εάν τα Windows 8.1 σας τρέχουν αργά, μπορείτε είτε να επιστρέψετε σε κάποια προηγούμενη έκδοση ή να τα τροποποιήσετε για καλύτερη απόδοση.

Ευτυχώς, υπάρχουν συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιωθούν οι χρόνοι απόκρισης των Windows 8.1. Οι συγκεκριμένες αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν και σε   Windows 8. Σκεφτείτε τα εξής:

Πάνε για κατάργηση οι μηνιαίες καταστάσεις φορολογικών στοιχείων (ΜΥΦ)?

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η νέα προθεσμία για την υποβολή των μηνιαίων καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, στις 31/7/2014  ανακοινώθηκε παράταση για το χρόνο υποβολής.
Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1022/7.1.2014 (Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών) οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες θα έπρεπε στο τέλος κάθε επόμενου μήνα να υποβάλλουν στο TAXIS, σε ηλεκτρονική μορφή καταστάσεις εσόδων και εξόδων για το προηγούμενο μήνα. 
Το μέτρο αυτό ήρθε να αντικαταστήσει, επί της ουσίας, τη μη εφαρμογή της online επικοινωνίας των φορολογικών μηχανισμών με το TAXIS. Παρόλα αυτά, τεχνικές αδυναμίες αλλά και οι γνωστές παλινωδίες του κρατικού μηχανισμού οδήγησαν σε αλλεπάλληλες παρατάσεις. 
Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος (βλ. συνεχείς παρατάσεις και στο τέλος κατάργηση των online ΕΑΦΔΣΣ) η νέα παράταση για 30/9/2014 αλλά και η αλλαγή στην περίοδο υποβολής ( από μήνα σε τρίμηνο) υποδεικνύει τουλάχιστον σύγχυση και ίσως δεύτερες σκέψεις για την κατάργηση του μέτρου και επιστροφή στο κλασσικό ετήσιο ΚΕΠΥΟ.
Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα αυτής της στιγμής είναι ότι η υποβολή των καταστάσεων θα γίνει μέχρι 30/9/2014, σε επίπεδο τριμήνου και όχι μήνα. 
Ακολουθεί η σχετική ΠΟΛ: