Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Μέχρι 31/10/2016 οι πωλήσεις υπολογιστών με προεγκατεστημένα τα Windows 7 pro


Η Microsoft επίσημα έχει σταματήσει την διάθεση όλων των λειτουργικών συστημάτων πλην φυσικά των Windows 10. Φυσικά λόγω του stock πολλών εταιριών οι καταναλωτές μπορούν να βρούνε ακόμα στην αγορά πολλές εκδόσεις των Windows. Πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε στο site της ότι στις 31 Οκτωβρίου του 2016 εκτός απο τα Windows 8.1 θα σταματήσουν και οι πωλήσεις υπολογιστών με προεγκατεστημένα τα Windows 7. Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάτοχοι των Windows 7 θα πρέπει να σκεφτούν αν θέλουν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους μέχρι τις 29 Ιουλίου του 2016 που είναι η καταλυτική ημερομηνία που έδωσε η Microsoft για δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10. Στόχος της Microsoft είναι να ωθήσει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν πιο πρόσφατες εκδόσεις.Κανονικά η πολιτική της Microsoft είναι να ορίσει την ημερομηνία για το τέλος του κύκλου πωλήσεων ενος λειτουργικού της 2 χρόνια μετά την έκδοση της. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η καταληκτική ημερομηνία για τα Windows 7 έπρεπε να είναι τον Οκτώβριο του 2014.

Δυστυχώς όμως λόγω της χαμηλής απήχησης των Windows 8 η Microsoft αναγκάστηκε να παρατείνει την ημερομηνία διάθεσης των Windows 7. Παρόλα αυτά,  τα Windows 7 θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τις 31 Οκτωβρίου. Οι καταναλωτές θα μπορούν να επιστρέψουν στο περιβάλλον των Windows 7 και η υποστήριξη του λειτουργικού θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

Ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές βασίζουν όλες τις ενέργειες marketing με βάση τα Windows 10, υπάρχουν και μερικοί προμηθευτές όπως η HP και η DELL που συνεχίζουν να πουλάνε υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windows 7 ακόμα και απευθείας απο τον επίσημο ιστότοπο τους. Αυτό φυσικά διευκολύνει τους χρήστες που είναι πιο εξοικειωμένοι με το περιβάλλον του εξάχρονου πλέον λειτουργικού και δεν προτιμούν την υποχρεωτική αναβάθμιση σε Windows 10.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου