Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Live παρουσίαση για τα Windows 10

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2015, ξεχνώντας για λίγο την προεκλογική περίοδο για τις κρισιμότερες εκλογές από την μεταπολίτευση, ο κόσμος της πληροφορικής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά από το Redmond, την παρουσίαση των Windows 10 από τη Microsoft. 
Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη ζωντανά, στις 7:00 το απόγευμα,  μέσω video streaming στη διεύθυνση http://news.microsoft.com/windows10story/ 

Τα Windows 10 έρχονται να αντικαταστήσουν τα Windows 8, τα οποία δεν έτυχαν της αποδοχής που αναμενόταν. Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών τα Windows 10 θα περιλαμβάνουν το πολυπόθητο κουμπί Start/Έναρξη καθώς και την ψηφιακή βοηθό Cortana η οποία θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει φωνητικές εντολές.
Περισσότερα χαρακτηριστικά για τα νέα Windows 10 μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ

Ψηφιακή ασφάλεια και ψηφιακές απειλές στην Ευρώπη

Η Kaspersky Lab διοργάνωσε το συνέδριο “Cyber Security Weekend” στη Βαρσοβία (27-30 Νοεμβρίου 2014), το οποίο επικεντρώθηκε στις τελευταίες τάσεις στον τομέα του ψηφιακού εγκλήματος και στο πως οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν ενάντια στις απειλές ψηφιακής ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab και ένας ειδικός από τη Europol πραγματοποίησαν παρουσιάσεις σχετικά με τα παραπάνω θέματα, παρουσία εκπροσώπων από 15 χώρες.

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Η Microsoft αντικαθιστά τον IE με τον Spartan

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft έχει στα σκαριά ένα καινούργιο πρόγραμμα για διαδικτυακές αναζητήσεις, με το οποίο θα αντικαταστήσει τον «Internet Explorer».

Το νέο project με την ονομασία Spartan, είναι ο νέος browser που θα μοιάζει περισσότερο με τον Chrome και τον Firefox και θα υποστηρίζει επεκτάσεις του Chrome. Τεχνικά, ο Spartan θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την Chakra JavaScript engine και την Trident rendering engine (not WebKit) της Microsoft, αλλά υπόσχεται ότι θα είναι ελαφρύς.