Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

5 χρήσιμα χαρακτηριστικά του Google Drive

Το περιβάλλον του Google Drive, πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί, ότι είναι απλό και ότι σαν εργαλείο γενικότερα δεν είναι χρηστικό. Όμως διαθέτει, κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, τα οποία βοηθάνε στην καλύτερη διαχείριση των εγγράφων, προσφέροντας μας μερικές απλές λειτουργίες που μπορεί να μην γνωρίζαμε ότι υπάρχουν. Έτσι παρακάτω θα παρουσιάσουμε μερικές χρήσιμες λειτουργίες του Google Drive, με σκοπό την διευκόλυνση του κάθε χρήστη, που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη υπηρεσία.



Drag-and-drop αρχείων


Συνήθως όταν θέλουμε να ανεβάσουμε αρχεία στο Google Drive, πατάμε το κόκκινο κουμπί "Νέο" και στην συνέχεια "Μεταφόρτωση αρχείου" όπου βρίσκοντας την διαδρομή του αρχείου, το επιλέγουμε.

drive drag and drop

Ένας πιο απλός και γρήγορος τρόπος, να ανεβάσουμε αρχεία, είναι μέσω drag and drop. Δηλαδή σέρνοντας το αρχείο που θέλουμε, μέσα στο περιβάλλον του Google Drive, το αρχείο ανεβαίνει αυτόματα προβάλλοντας και μια μπάρα με την κατάσταση μεταμόρφωσης του αρχείου.


Σύνδεσμοι για γρήγορη δημιουργία αρχείων


Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο αρχείο word, ένα υπολογιστικό φύλλο ή μία παρουσίαση, χωρίς να ανοίξουμε το Google Drive, υπάρχουν αντίστοιχα 3 σύνδεσμοι, που σου ανοίγουν απευθείας το περιβάλλον επεξεργασίας, του καινούργιου αρχείου, που επιλέξαμε να δημιουργήσουμε. Αποθηκεύοντας τους συνδέσμους σε σελιδοδείκτη, η δημιουργία αρχείου καθίσταται σαφώς πιο γρήγορη.


Μετατροπή αρχείου σε PDF


Μπορεί να μην το είχαμε αντιληφθεί, αλλά όλα τα έγγραφα και τα υπολογιστικά φύλλα στο Google Drive, μπορούν να μετατραπούν σε PDF αρχεία, χωρίς να χρειάζεται το Adobe Acrobat για την μετατροπή.

documents to pdf

Για την μετατροπή του εγγράφου σε PDF, ανοίγοντας το αρχείο πηγαίνουμε στο πάνω αριστερά μέρος και πατάμε Αρχείο > Λήψη ως > Έγγραφο PDF.


Μετάφραση αρχείων


Ανεξαρτήτως την δουλειά του καθενός, ενδέχεται κάποια στιγμή ο καθένας από μας, να πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο αρχείο που θα είναι σε άλλη γλώσσα. Συνήθως για να μεταφράσουμε κάποια πρόταση που δεν καταλαβαίνουμε τη σημασία της, την αντιγράφουμε στο Google Translate. Ένας καλύτερος τρόπος, είναι να ανεβάσουμε το αρχείο στο Google Drive όπου μπορούμε να το μεταφράσουμε και να το αποθηκεύσουμε, σαν ένα ξεχωριστό αρχείο στην γλώσσα που θέλουμε.


Για να γίνει αυτό, αφού έχουμε ανεβάσει το αρχείο, πατάμε δεξί κλικ επάνω του και επιλέγουμε άνοιγμα με Google Docs. Στην συνέχεια πατώντας από την μπάρα του εγγράφου την καρτέλα Εργαλεία > Μετάφραση εγγράφου, επιλέγουμε την γλώσσα που θέλουμε να μεταφραστεί το αρχείο.

drive translate document




Πηγή: pcworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου