Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τι γίνεται τελικά με την τιμολόγηση της πλαστικής σακούλας;

 Το 2018 μπήκε με το δεξί για όλους τους εμπόρους και επιχειρηματίες που διαθέτουν τα εμπορεύματα τους με πλαστικές σακούλες. 
 Η υπ'αριθμόν Αριθμ. 180036/952 ΚΥΑ ορίζει πως οι πλαστικές σακούλες, ανάλογα με το πάχος τους, υπόκεινται σε διαφορετική μεταχείρηση .

Συγκεκριμένα ορίζεται πως : 
  • Για τις πλαστικές σακούλες με πάχος τοιχώματος μικρότερο από 15 μικρά (μη) που απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύδην τροφίμων, όταν η χρήση τους συμβάλλει στην αποφυγή σπατάλης τροφίμων δεν απαιτείται η καταβολή περιβαλλοντικού τέλους ούτε η τιμολόγηση τους.
  • Οι λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος μικρότερο των 50 μικρών τιμολογούνται με περιβαλλοντικό τέλος 3 λεπτά συν 24% Φ.Π.Α .
  • Οι πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος μεγαλύτερο από 50 μικρά και μικρότερο των 70 μικρών καθώς και οι επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές σακούλες μεταφοράς αντίστοιχου πάχους τοιχώματος που είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με το πρότυπο UNE 53942 ή άλλο ισοδύναμο, υπόκεινται σε τιμολόγηση στα σημεία πώλησης με τιμή που να καλύπτει τουλάχιστον το κόστος τους.
 Συγκεκριμένα για τις επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές σακούλες υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης τους  στο πλαίσιο δράσεων συλλογής προς ανακύκλωση των λεπτών σακουλών μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου