Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα"2007-2013


Από 10/3/2011 – 24/05/2011 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
Το πρόγραμμα επιδοτεί έως 50% ενέργειες σχετικές με τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου, των κατασκευών, της μεταποίησης και υπηρεσιών για δαπάνες ύψους 30.000,00€ έως 250.000,00€

Η Verus+ αναλαμβάνει δωρεάν την εξέταση και την υποβολή του φακέλου της επιχείρησης σας. (Δεν περιλαμβάνεται η σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου).
Για την προαξιολόγηση είναι απαραίτητο να μας προσκομίσετε αντίγραφα των Ε3,Ε5 (ανάλογα με τη μορφή της επιχείρησης), Φ01 (μόνο για τις Α.Ε), Ε7(αν υπάρχουν) και ισολογισμούς με αποτελέσματα χρήσης (μόνο για επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να συντάσσουν) των τριών τελευταίων ετών.

Συνοπτικά, οι επιδοτούμενες επενδύσεις είναι οι εξής:

·       Μηχανογραφικός εξοπλισμός, λογισμικό CRM και ηλεκτρονικού εμπορίου
·       Προβολή μέσω διαδικτύου
·       Αυτόματα συστήματα σχεδιαστικού (CAD, CAM κ.λ.π)
·       Βάσεις δεδομένων σχεδιαστικών και κατασκευαστικών στοιχείων
·       Σχεδιασμός και παραγωγή προωθητικού υλικού
·       Σχεδιασμός προϊόντος, ετικέτας, συσκευασίας
·       Μηχανολογικός εξοπλισμός πακετοποίησης, συσκευασίας, ετικετοποίησης
·       Εκπόνηση έρευνας αγοράς, μελετών σκοπιμότητας, marketing plan
·       Μισθοδοσία στελεχών Marketing για 12 μήνες
·       Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα ΜΜΕ
·       Εξοπλισμός ψηφιακής εικόνας (web cameras, φωτογράφησης)
·       Οπτικοακουστικά συστήματα παρουσίασης και προβολής προϊόντων
·       Ανάπτυξη και δημιουργία εταιρικής ταυτότητας
·       Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις
·       Εκδηλώσεις μικρής διάρκειας σε καταστήματα του εξωτερικού
·       Πιστοποίηση προϊόντων και συσκευασίας για είσοδο σε αγορές
·       Σύνταξη στρατηγικού σχεδίου κάλυψης νέων αγορών
·       Εξοπλισμός εργαστηρίου και ποιοτικού ελέγχου
·       Πιστοποίηση προϊόντων και συσκευασίας για είσοδο σε αγορές
·       Αγορά πνευματικής ιδιοκτησίας, αδειών εκμετάλλευσης, τεχνογνωσίας

Το «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκε Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των πολύ μικρών, μικρών, μικρομεσαίων και υπό προϋποθέσεις των  μεγάλων επιχειρήσεων. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης είναι 30.000.000,00€.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν μια πρόταση είτε μεμονωμένα, είτε ως συμμέτοχος/εταίρος  σε ομαδικό σχήμα οι παρακάτω επιχειρήσεις:
Α) Μεμονωμένες Υφιστάμενες και Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους ΚΑΔ στους τομείς της Μεταποίησης, των Κατασκευών και των Υπηρεσιών ΚΑΙ έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 01-01-2010.

Β) Υφιστάμενες και Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στον τομέα του Εμπορίου, έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 01-01-2010, ΚΑΙ υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος με τουλάχιστον μία πολύ μικρή, μικρή ή μεσαία επιλέξιμη επιχείρηση της περίπτωσης (Α).

Γ) Υφιστάμενες Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους ΚΑΔ στους τομείς της Μεταποίησης, των Κατασκευών και των Υπηρεσιών, έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 01-01-2008, ΚΑΙ υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος με τουλάχιστον δύο (2) πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιλέξιμες επιχειρήσεις της περίπτωσης (Α).

Δ) Ομάδες (τουλάχιστον τριών) Υφιστάμενων ή/και Νέων Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πληρούν τις συνθήκες επιλεξιμότητας της περίπτωσης (Α) ανωτέρω και υποβάλλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο ΚΑΙ σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος.


Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους από 30.000,00€ έως 250.000,00€ ενώ το ποσοστό της επιδότησης διαμορφώνεται ως εξής:
1) Ανεξαρτήτως μεγέθους της (μικρομεσαίας) Επιχείρησης, και για μεμονωμένα Επιχειρηματικά Σχέδια της περίπτωσης (Α) ανωτέρω:
   o 45% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για όλη την Επικράτεια.
2) Για την περίπτωση των συνεργασιών με μεγάλες επιχειρήσεις - συνεργασίες της περίπτωσης (Γ) ανωτέρω:
   o  40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για όλη την Επικράτεια για τις μεγάλες επιχειρήσεις και
   o  50% του προϋπολογισμού για όλη την Επικράτεια για τις ΜΜΕ.
3) Για Επιχειρηματικά Σχέδια σε συνεργασίες των περιπτώσεων (Β) και (Δ) ανωτέρω:
   o  50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για όλη την Επικράτεια.

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα εξάμηνης (6) παράτασης.

Για τους όρους του προγράμματος μπορείτε να ενημερωθείτε γρήγορα και εύκολα από τα στελέχη της Verus+.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου