Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η επιστροφή του Start Menu στα Windows 8

Η Microsoft αποκάλυψε, νωρίτερα αυτό τον μήνα, ότι το παλιό Start Menu θα επιστρέψει στα Windows 8. Περίπου δηλαδή… Το καινούριο Start Menu θα είναι ένας συνδυασμός από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Windows 7 και Windows 8. Θα είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος όπως στα Windows 7, αλλά θα διαθέτει επίσης και μικροσκοπικά Live Tiles των Windows 8 στην δεξιά πλευρά.




Ο Terry Myerson, επικεφαλής λογισμικού για τα Windows και το Xbox, επίσης έκανε γνωστό ότι η Microsoft θα επιτρέψει στις "Metro" εφαρμογές των Windows 8 να τρέξουν στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας μέσα στα δικά τους παράθυρα.

Αν και η Microsoft είναι ασαφής για το πότε θα δούμε το καινούριο μενού, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα με την δεύτερη ενημέρωση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο, των Windows 8.1, παρόλο που η πραγματική παραθυρική λειτουργικότητα αναμένεται να παραδοθεί με την "Windows 9" έκδοση τον επόμενο χρόνο. Και οι δύο πολυπόθητες αλλαγές μπορεί να έρθουν τελικά με την καινούρια έκδοση των Windows, η οποία έχει το κωδικό όνομα " Threshold ", αλλά το τρέχον σχέδιο είναι η παράδοση να γίνει όσο το δυνατών συντομότερα.

Αν η Microsoft μπορέσει να παραδώσει το Start Menu στους χρήστες μέχρι τον Αύγουστο, τότε θα δώσει λύση σε ένα βασικό παράπονο αυτών που είναι συνηθισμένοι στο παραδοσιακό παραθυρικό περιβάλλον. Πολλοί έχουν ζητήσει από την Microsoft να επικεντρωθεί στους χρήστες desktop υπολογιστών και προφανώς η εταιρία έχει δεχθεί τα σχόλια τους. Είναι ένα σημάδι ότι τα Windows πρόκειται να γίνουν τα Windows που ξέρουμε και αγαπάμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου