Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Top 5 Προμηθευτές Υπολογιστών για το 2013


Τόσο η Gartner όσο και η IDC κυκλοφόρησαν τις εκτιμήσεις τους για τις αποστολές υπολογιστών για το οικονομικό έτος 2013. Οι τρεις πρώτοι είναι οι ίδιοι αλλά η IDC αναδεικνύει τη Hewlett-Packard ως πρωτοπόρα της κατηγορίας για το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Gartner τη Lenovo. Η τριάδα συμπληρώνεται από την Dell και ακολουθούν η Acer και η ASUS.






«Τα τελευταία τρίμηνα συχνά αναφέρονται ως ‘πίσω στο σχολείο’ τρίμηνο για τις πωλήσεις υπολογιστών», είπε η Mikako Kitagawa, κύρια αναλύτρια της Gartner. «Οι καταναλωτές προτιμούν τα tablets για την καθημερινή χρήση, κάτι που συνεχίζει και μειώνει τις πωλήσεις παραδοσιακών υπολογιστών, τόσο στις ώριμες αγορές όσο και στις αναδυόμενες.»

Η Lenovo διατηρεί την πρώτη θέση
Ο αγώνας του 2013 έληξε και η Lenovo τερμάτισε πρώτη, με μικρή διαφορά, πράγμα στο οποίο συμφωνούν η Gartner και η IDC. Ακολουθούν η Dell, η Acer και η ASUS διαφορές που ολοένα μεγαλώνουν.

     Πηγή: IDC Worldwide Quarterly PC Tracker, January 9, 2014

Σύμφωνα με την Gartner, η Acer είχε πτώση στις αποστολές υπολογιστών της τάξεως του 16% το τελευταίο τρίμηνο του 2013, ενώ της ASUS έπεσαν κατά 19%. Σύμφωνα με την IDC, τα ποσοστά είναι -21% και -11% αντίστοιχα. Οι πωλήσεις netbook της Acer έχουν πτωτική πορεία και η ASUS έχει στρέψει μεγάλο μέρος της προσοχή της στα tablets.

    Πηγή: Gartner (January 2014)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου