Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Συνεργασία SAP – Microsoft με βάση το Azure

Η μακρόχρονη συνεργασία της Microsoft και της SAP ενισχύεται με την επικείμενη πιστοποίηση των ERP και άλλων προγραμμάτων της  SAP για την cloud Πλατφόρμα της Microsoft, το Azure. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, η  Microsoft και η SAP θα υποστηρίζουν  το SAP Business Suite, το SAP Business All-in-One, την SAP Mobile Platform, την SAP Adaptive Server Enterprise (SAPASE) και την έκδοση για προγραμματιστές της πλατφόρμας Hana στο Azure.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Microsoft θα υποστηρίζει τους πελάτες στην περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα σε επίπεδο υποδομής, ενώ η SAP θα αναλαμβάνει εάν το πρόβλημα αφορά κάποιο σφάλμα εφαρμογής, είπε ο Kevin Ichhpurani, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης της SAP. Αν η πηγή του προβλήματος δεν μπορεί να αναγνωριστεί αμέσως, η SAP και η Microsoft θα συνεργαστούν για να λυθεί, συμπλήρωσε.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την γενική διαθεσιμότητα μιας ενσωμάτωσης μεταξύ του SAP Business Objects και της Microsoft Power BI μέσω Excel, μία μια επερχόμενη έκδοση της SAP Gateway που θα συνδέσει τις εφαρμογές της SAP με τα Office 365. Επίσης, υπάρχουν σχέδια και για εφαρμογές κινητών της SAP, οι οποίες θα υποστηρίζουν τα Windows και τα Windows Phone 8.1.



Μικρή αναφορά έγινε σχετικά με το πότε οι  SAP apps ενδέχεται να πιστοποιηθούν πάνω στον SQL Server 2014. Αυτή η ενημέρωση δεν είναι μία in-memory βάση δεδομένων, όπως η Hana, αλλά προσφέρει μία επιλογή in-memory OLTP, που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελέσουν συγκεκριμένες εντολές στην μνήμη, οι οποίες επιταχύνουν δραματικά εφαρμογές με πολλά δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρική συνεργασία τους αναμένουμε το Sapphire συνέδριο της SAP τον Ιούνιο.

Την ανακοίνωση της SAP ακολούθησαν κινήσεις της Oracle και της Infor για την πιστοποίηση του λογισμικού τους στο Azure.

Η συμφωνία έχει θετικές συνέπειες τόσο για τη Microsoft όσο και για την SAP, δήλωσε ο αναλυτής Ray Wang, πρόεδρος και ιδρυτής της Constellation Research. 

«Εδώ, η  SAP προσπαθεί να δείξει τις πιστοποιήσεις cloud μέσω της συνεργασίας με την Microsoft, και η Microsoft τα enterprise cloud διαπιστευτήρια της,» είπε.

Η συνεργασία τους όμως φτάνει έως ένα σημείο, δεδομένου του ότι δεν περιλαμβάνεται η enterprise έκδοση της Hana αλλά και το Business One, κάτι που ανταγωνίζεται με ορισμένα μέλη της οικογένειας Dynamics ERP της Microsoft. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου