Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Barcode Scanners για Smartphones

Όποιος έχει περάσει χρονικό διάστημα σε μια αποθήκη πιθανός θα είναι εξοικειωμένος με τα κλασικά Barcode Scanners που χρησιμοποιούνται για απογραφή, έλεγχο του stock, έλεγχο των τιμών κλπ. Αυτοί οι σαρωτές barcode είναι τυποποιημένα εργαλεία για τις περισσότερες βιομηχανίες, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με κάποια άλλη συσκευή για την καταγραφή δεδομένων. Μερικές από αυτές τις συσκευές είναι απαρχαιωμένες και ως εκ τούτου αρκετά δύσχρηστες. Μπορούν επίσης να είναι ακριβές για την περιορισμένη λειτουργικότητα που παρέχουν. Από την άλλη οι μικροσκοπικοί σαρωτές Bluetooth είναι φθηνοί και συμπαγείς σαρωτές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως ένας κανονικός σαρωτής προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα. Οι συγκεκριμένοι σαρωτές είναι μικρότεροι και μπορούν να διαβάσουν barcodes ενώ η smartphone συσκευή βρίσκεται στην τσέπη του υπαλλήλου. Δεδομένου ότι η συσκευή είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να μεταφερθεί η διαδικασία γίνεται πιο αποτελεσματική και παραγωγική. Ακόμα ο εργαζόμενος μέσω της κινητής συσκευής Android μπορεί να τρέξει και άλλες εφαρμογές για διαφορετικές διαδικασίες.

Διαφορές σκαναρίσματος μεταξύ Barcode Scanners και κάμερες κινητών

Οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων είναι σχεδιασμένες για να βγάζουν συγκεκριμένες φωτογραφίες και όχι για να λειτουργούν σαν barcode scanners. Το σκανάρισμα μέσω της κάμερας του κινητού είναι για μικρή χρήση όταν ο χρόνος δεν είναι σημαντικός παράγοντας, το μέγεθος του barcode είναι μικρό, τα barcodes είναι καθαρά χωρίς κάποια παραμόρφωση και τέλος αν ο φωτισμός είναι ιδανικός. Όταν σκανάρουμε με κάμερα ο χρήστης του κινητού μπορεί να ξοδέψει αρκετά δευτερόλεπτα για να σκανάρει κάθε barcode. Όταν δεν υπάρχει αρκετό φως, όταν η κάμερα δεν είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με το barcode ή το barcode είναι παραμορφωμένο τότε το σκανάρισμα από κάμερα πιθανώς δεν θα δουλέψει ή μπορεί να είναι πολύ αργό και δυσκίνητο με αποτέλεσμα να μην είναι πρακτικό. Ένα πραγματικό barcode scanner είναι η καλύτερη επιλογή για γρήγορο και αξιόπιστο σκανάρισμα. 

Παραδείγματα Barcode Scanners για Smartphones

Motorola CS3070

Η πρωτοποριακή σειρά CS3070 της Motorola μας δίνει την δυνατότητα μονοδιάστατης σάρωσης (1D) με λέιζερ, εκεί όπου το κόστος και το μέγεθος ενός παραδοσιακού σαρωτή λειτουργεί ανασταλτικά. Η μικροσκοπική συσκευή έχει προσιτή τιμή και χωράει σε μια τσέπη ή κρέμεται με ευκολία από ένα κορδόνι. Το CS3070 μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε αυτόνομη λειτουργία για σάρωση γραμμωτών κωδικών, είτε προσφέρει λειτουργία δέσμης καθώς κάνει μεταφορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth σε smartphones, φορητούς υπολογιστές ή αλλού. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο προσιτή τιμή για σάρωση 1D - και η δυνατότητα για εξορθολογισμό, μείωση λαθών και περαιτέρω απλοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Το CS3070 συνδέεται μέσω Bluetooth με Η/Υ, notebook, notepad, Ι-pad, -I-phone, Smart phones κ.α και μεταφέρει άμεσα τα δεδομένα ενώ παράλληλα μπορεί να αποθηκεύσει τους κωδικούς που αναγνώστηκαν και μόλις συνδεθεί με USB να τους μεταφέρει. Περιλαμβάνει 0.5 GB μνήμη κάτι που δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης πάνω από 1 εκατομμύριο barcodes. Το κόστος της συγκεκριμένης συσκευής ξεκινάει από 200 ευρώ.

Socket CHS 8Ci

Το Socket Scanner Bluetooth CHS 8Ci είναι ένα μικρός, λεπτός και εύκολος στη χρήση σαρωτής barcode εξειδικευμένος για smartphones. Σε αντίθεση με άλλους σαρωτές barcode για smartphones, το CHS 8Ci μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικές συσκευές διαφόρων σχημάτων και μεγεθών (ακόμη και tablet) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε είναι συνδεδεμένος είτε έχει αποσυνδεθεί από τη συσκευή υποδοχής. Με βάρος μόλις 48 g, είναι ο ελαφρύτερος σαρωτής barcode στην αγορά. Διαβάζει τα πιο δημοφιλή 1D barcodes και είναι ιδανικό για σημεία λιανικής πώλησης, διαχείρισης αποθεμάτων, καταχώρησης παραγγελιών και άλλες επαγγελματικές εφαρμογές. Το CHS 8Ci δίνει μεγάλη ευελιξία με την ενσωμάτωση του πάνω στο Smartphone. Είναι εύκολο στην τοποθέτηση του και είναι συμβατό με Apple, Android και Windows συσκευές. Το κόστος της συσκευής αυτής ξεκινάει από 170 ευρώ.



UNITECH MS920

Ο σαρωτής MS920 2D είναι η απόλυτη συσκευή για κάθε εργαζόμενο. Το MS920 είναι ένας ασύρματος scanner barcode, διαβάζει όλους τους τύπους των barcodes δίνοντας ισχυρά εργαλεία συλλογής δεδομένων στην παλάμη του χεριού σας. Ο σαρωτής barcode MS920 Bluetooth είναι συμπαγής, με πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά, καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο για εφαρμογές σε όλους τους τομείς. Το MS920 είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στον τομέα των πωλήσεων, λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας, και λιανικής. Ο σαρωτής barcode MS920 2D παρέχει την ευελιξία επιλογής μεταξύ διαφορετικών τρόπων λειτουργίας. Μέσω της λειτουργίας Bluetooth σαρώνει σε πραγματικό χρόνο τα barcodes και τα μεταδίδει σε κάποια από τις συμβατές συσκευές. Το MS920 είναι συμβατό με όλες τις συσκευές Android, iOS και Windows. Ακόμα στην λειτουργία «Batch» τα barcodes που σαρώνονται αποθηκεύονται στην ενσωματωμένη μνήμη της συσκευής και στην συνέχεια μπορείτε να φορτώσετε τα δεδομένα σε οποιαδήποτε συσκευή είναι συμβατή. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι απαραίτητη η συνεχής επικοινωνία με την συσκευή υποδοχής. Η ενσωματωμένη μνήμη του είναι 32MB και το κόστος της συσκευής ξεκινάει από 400 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου