Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κράτηση για τα Windows 10

Είναι επίσημο: Η νέα έκδοση των Windows θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου!


Η προετοιμασία για την λήψη των Windows 10
Από χθες, 1η Ιουνίου, σταδιακά κάθε υπολογιστής με Windows 7 ή 8, θα εμφανίσει ένα εικονίδιο με το σήμα των Windows κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών, με την ένδειξη "Λήψη Windows 10". Αν στον δικό σας υπολογιστή δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, κάντε όλες τις ενημερώσεις του Windows Update. Αν έχετε κάνει όλες τις ενημερώσεις, περιμένετε, αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί!

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο, θα εμφανιστεί η ενημερωτική οθόνη της Microsoft. Έχει slides με διάφορες πληροφορίες, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κουμπί "Κάντε κράτηση για τη δωρεάν αναβάθμισή σας".
Επιλέγοντάς το, έχει ένα πεδίο για να εισάγουμε τη διεύθυνση του email μας. Όμως αυτό το πεδίο είναι καθαρά προαιρετικό, μπορούμε να κάνουμε κλικ στο "Παράβλεψη επιβεβαίωσης email".
Να σημειωθεί πως αυτή οθόνη δεν θα εμφανιστεί καθόλου αν είμαστε συνδεδεμένοι στα Windows 8 με τον λογαριασμό μας της Microsoft (και όχι με τοπικό λογαριασμό), θα γίνει η κράτηση απευθείας.
Αυτό ήταν! Πλέον, η συγκεκριμένη συσκευή είναι έτοιμη για τη λήψη Windows 10 μόλις κυκλοφορήσουν επίσημα στις 29 Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι ακόμα και μετά την κράτηση, το εικονίδιο παραμένει στη γραμμή εργασιών, και κάνοντας κλικ ανοίγει την ίδια οθόνη, απλά χωρίς τη δυνατότητα για περαιτέρω κράτηση.
Μπορούμε να κρύψουμε το εικονίδιο;
Δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε εντελώς το εικονίδιο των Windows 10 αυτή τη στιγμή, μπορούμε όμως να το κρύψουμε. Αρκεί να το τραβήξουμε μαζί με τα άλλα κρυμμένα εικονίδια. Αυτό μπορεί να γίνει είτε έχουμε κάνει κράτηση, είτε όχι.
Μετά την κράτηση είναι υποχρεωτική η λήψη των Windows;
Ακόμα και με την κράτηση, δεν είναι υποχρεωτικό να αναβαθμίσουμε στα Windows 10 αν δεν το θέλουμε ή αν αλλάξουμε γνώμη αργότερα.
Απλά θα ενημερωθούμε όταν θα κυκλοφορήσει επισήμως το νέο λειτουργικό, για να επιλέξουμε τότε, αν θέλουμε, τη λήψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου