Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η ......άλλη πλευρά της Ελλάδας

Η είδηση που είχε δημοσιευθεί πριν λίγες βδομάδες για το σχολείο διπλοβάρδιας που παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε έγινε πρωτοσέλιδο χάρη στην επίδοση των μαθητών του στις πανελλήνιες εξετάσεις, την οποία κατάφεραν, όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν, με πολύ δουλειά και δική τους αλλά και των καθηγητών, οι οποίοι δούλευαν και εκτός ωραρίου με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς καμία επιπλέον ανταμοιβή πέρα της ηθικής εντυπωσίασε και ενθάρρυνε την κοινή γνώμη. 

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και μια ακόμη ενέργεια.... Το "this is Greece" είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία των ανθρώπων της Εμπορικής Τράπεζας με την οποία προσπαθεί να αναδείξει και να προωθήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Ουσιαστικά  "γυρίζοντας την Ελλάδα" μέσα σε μια μέρα καταγράφουν γνώμες, εμπειρίες, συμβουλές ανθρώπων που προσπάθησαν... προσπαθούν....και πέτυχαν! Σκοπός του είναι να μας θυμίσει την ύπαρξη ανθρώπων που δημιουργούν και επιχειρήσεων που δουλεύουν με συνέπεια & πετυχαίνουν τους στόχους τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες, δίνοντας έτσι το φωτεινό παράδειγμα.      
Βλέποντας το βίντεο αντικρίζεις τη θετική εικόνα της χωράς μας και αποκτάς ξανά τη  χαμένη αισιοδοξία  σου! 
Ειλικρινά αξίζει τον χρόνο σας! 

Επίσης, έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει παρόμιες εμπειρίες των υποστηριχτών της δράσης αλλά και προτρέπεται ο καθένας να ανεβάσει τις δικές του αισιόδοξες εμπειρίες στο site που έχει δημιουργήσει η Εμπορική.  

1 σχόλιο:

  1. Επίσης μια άλλη πρωτοβουλία από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο(BHCC)"REFORMINGHELLASACHALLENGE"

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ppJW01LeRrk#at=442

    ΑπάντησηΔιαγραφή