Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μια έξυπνη λύση για σύνδεση inverter φωτοβολταϊκού στο internet


    Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν μια αγορά στην οποία πολλοί Έλληνες έχουν επενδύσει. Άλλωστε η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη μέση ηλιοφάνεια και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών δίνει ένα σταθερό εισόδημα.



    Για την αποτελεσματική τους διαχείριση αλλά και τον έλεγχο της παραγωγής, πολλοί από τους σύγχρονους inverters (δηλαδή η ηλεκτρική διάταξη που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που παράγεται από τα πάνελ σε εναλλασσόμενο ρεύμα δικτύου) διαθέτουν κάρτες δικτύου. Έτσι μπορούν να συνδέονται στο internet ώστε να επικοινωνούν με ένα κεντρικό server που συλλέγει δεδομένα. Αυτό είναι εύκολο όταν η εγκατάσταση διαθέτει σύνδεση στο internet.

    Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δε διαθέτει. Τη λύση έρχεται να δώσει ένας router ο οποίος διαθέτει θύρα usb ώστε να μπορεί να συνδεθεί μέσω mobile internet. Οι συγκεκριμένοι routers που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να συνδεθούν στο internet τόσο μέσω τηλεφωνικής γραμμής (DSL) αλλά και μέσω usb stick με σύνδεση mobile internet. Αυτό λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις που η τοποθεσία της εγκατάστασης δεν επιτρέπει τη σύνδεση στο internet. Επιπλέον επειδή τα δεδομένα που αποστέλλονται είναι πολύ λίγα η λύση του mobile internet θα είναι πολύ οικονομική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου