Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Nέα homepage στον Firefox 13

H έκδοση 13 του Firefox θα σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές, αφού θα υπάρχει μία σημαντικά βελτιωμένη homepage.

Toν τελευταίο καιρό η λογική των νέων εκδόσεων του Firefox ακολουθούσε αυτή του Chrome: πολλές νέες εκδόσεις με μικρές όμως μεταξύ τους αλλαγές. Από ό,τι φαίνεται όμως η έκδοση 13 του Firefox θα είναι δραστικά βελτιωμένη, αφού θα υπάρχει μία νέα homepage. Σε πρώτο επίπεδο, θα υπάρχουν tabs με τα sites που επισκέπτεστε συχνότερα, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προστεθούν πολλές νέες λειτουργίες, με σημαντικότερη αυτή μίας εφαρμογής instant messaging.Μία πρώτη γεύση της νέας homepage πήραμε σε μία nightly build του Firefox 12, ωστόσο σε νεότερη έκδοση αυτό το χαρακτηριστικό αποσύρθηκε. Όλα δείχνουν λοιπόν πώς η νέα homepage θα συμπεριληφθεί στην έκδοση 13, η οποία αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαίου.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

IPv6: Επίσημη έναρξη λειτουργίας του στις 6 Ιουνίου

Η 6η Ιουνίου θα αποτελέσει την παγκόσμια ημέρα έναρξης λειτουργίας του IPv6, θα είναι η στιγμή που θα διαπιστώσουμε πως το διαδίκτυο τελικά έχει μεγαλώσει αρκετά, με αποτέλεσμα να γίνεται αναγκαία η επέκταση των ψηφιακών του συνόρων για να μας «χωρέσει» όλους!

Μοιάζει να είναι λίγο δύσκολο το να φτάσουμε ακόμη στο τέλος του διαδικτύου καθώς στις αρχές Ιουνίου του 2012 θα πραγματοποιηθεί η επέκταση του παγκόσμιου ιστού, με την έλευση και έναρξης του νέου πρωτόκολλου IPv6. Στην πλειοψηφία τους, οι μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών του διαδικτύου, διάφοροι κατασκευαστές συσκευών, καθώς και εταιρίες που ασχολούνται κυρίως με τον χώρο του διαδικτύου και όχι μόνο, συμφώνησαν από κοινού να επιτραπεί η ενεργοποίηση του νέου πρωτόκολλου στις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.


Οι άνθρωποι της διαδικτυακής κοινότητας, δήλωσαν κατά την περασμένη Τρίτη: «Οργανωμένη από την Διαδικτυακή Κοινότητα και βασισμένο στο απόλυτα επιτυχημένο one-day World IPv6 event που έγινε στις 8 Ιουνίου του 2011, η παγκόσμια διαθεσιμότητα του IPv6 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην παγκόσμια κυκλοφορία του IPv6. Ως ο διάδοχος του τωρινού Internet Protocol, IPv4 , το IPv6 είναι σημαντικό για την εξάπλωση του Διαδικτύου ως μια πλατφόρμα για συνεχή καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη».

Να θυμίσουμε πως το IPv4 καλύπτει μόνο περίπου 4 δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP. Ωστόσο, το ποσοστό χρηστών του διαδικτύου αυξάνεται και παράλληλα αυξάνονται και οι απαιτήσεις αυτού. Την λύση θα δώσει το νέο πρωτόκολλο IPv6 που σταδιακά υπόσχεται να εισάγει περισσότερες από 340 εντεκάκις εκατομμύρια IP**. Οι ISPs (Internet Service Providers) που δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν από τις 6 Ιουνίου την μετάβαση αυτή από το IPv4 στο IPv6, είναι: Η Free Telecom, η Ιnternode, η KDDI, η AT&T, η Comcast, η Time Warner Cable, XS4ALL. Από τους κατασκευαστές οικιακού εξοπλισμού, έχουμε και λέμε: Cisco και D-Link. Οι ιστοσελίδες που θα συμπεριληφθούν είναι το Facebook, το Google, το Bing και το Yahoo! 

**340 εντεκάκις εκατομμύρια =  340 * 1.000.000.000.000 * 1.000.000.000.000  * 1.000.000.000.000 ή 340 undecillion

Πηγή: tomsguide.com

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Το iPad σε ρόλο....διαβατηρίου!


Ένας νεαρός από τον Καναδά κατάφερε να περάσει τα σύνορα χωρίς διαβατήριο.

Ο 33χρονος Mart Reisch από τον Καναδά ταξίδευε από το Μόντρεαλ προς τις ΗΠΑ καθώς ήθελε να δώσει χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά ενός φίλου του αλλά όταν έφτασε στα σύνορα είδε πως είχε ξεχάσει το διαβατήριό του.

Ωστόσο, τη λύση του έδωσε το iPad του καθώς έδειξε στις αρχές το σκαναρισμένο διαβατήριο που είχε αποθηκευμένο καθώς επίσης και το δίπλωμα οδήγησής του.
 
Έτσι αντί να οδηγήσει άλλες δύο ώρες πίσω για να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα, οι υπάλληλοι εξέτασαν διεξοδικά για λίγα λεπτά τις φωτογραφίες στο iPad και του έδωσαν το πράσινο φως να περάσει τα σύνορα!

"Είπα τουλάχιστον να προσπαθήσω, δε είχα τίποτα να χάσω", δήλωσε ο ίδιος, ενώ προσέθεσε πως τα λίγα λεπτά που χρειάστηκε να περιμένει του φάνηκαν αιώνας μέχρι να του πουν ότι μπορούσε να περάσει τα σύνορα.

Σύμφωνα με τον ίδιο πιστεύει πως οι υπάλληλοι ήταν ελαστικοί λόγω του εορταστικού κλίματος και επειδή έμοιαζε ευγενικός άνθρωπος....

Πηγή: Real.gr

Αντίποινα από τους Anonymous για το κλείσιμο του Megaupload.


Πρίν μερικές μέρες η αμερικάνικη κυβέρνηση και το FBI συνέλαβαν τον 37χρονο Γερμανό Κιμ Σμιτς, γνωστό ως Κιμ Ντοτκόμ, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του Megaupload, και έκλεισαν τον συγκεκριμένο file-sharing ιστότοπο.Ο Σμιτς κατηγορείται ότι με τον ιστότοπο του έχει στερήσει  περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.

'Ομως, ήταν και επόμενο, ειδικά μετά την  διαμάχη για τη ψήφιση των SOPA και PIPA η οποία  καλά κρατεί, η υπόθεση αυτή να ρίξει λάδι στη φωτιά. Υπάρχουν εκεί έξω πολλοί "χακτιβιστές" η οποίοι παίρνουν το θέμα της ελευθερίας του internet  πολύ σοβαρά.

Συγκεκριμένα, μια από τις πιο γνωστές ομάδες "χακτιβιστών", οι Anonymous, κατάφεραν να παραλύσουν για πολλές ώρες την Παρασκευή, τους ιστότοπους του FBI και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης όπως και της δισκογραφικής Universal Music.

Δεν χρειάστηκε κάποιο "χακάρισμα" για να επιτευχθεί αυτό, παρά μια συντονισμένη ενέργεια  5,635 "χακτιβιστών" χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό εργαλείο εν ονόματι  LOIC (low orbit ion cannon), το οποίο χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει "υπερχείλιση" στον server που είναι "ανεβασμένο" το site με αποτέλεσμα να "κρασάρει".Πηγή: money.cnn.com

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Θήκη για το iPhone που επιδιορθώνεται μόνη της......από τη Nissan!!!!

H Nissan ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα θήκη για το δημοφιλές iPhone η οποία έχει την ιδιότητα να επισκευάζεται μόνη της.

Το “Nissan Scratch Shield iPhone” χρησιμοποιεί ένα επαναστατικό βερνίκι χρώματος το οποίο φτιάχτηκε το 2005 και χρησιμοποιείται ήδη σε κάποια μοντέλα της Nissan.

Το βερνίκι δημιουργήθηκε από τη Nissan σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και την εταιρεία Advanced Softmaterials Inc., ενώ η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ABS που της επιτρέπει να είναι πολύ εύκαμπτη και της δίνει μια μορφή σαν gel έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται οι γρατζουνιές.

“Η εξωτερική επίστρωση είναι φτιαγμένη από polyrotaxane, που σημαίνει ότι σε περίπτωση φθοράς, η χημική δομή αντιδρά έτσι ώστε να επανέλθει το υλικό στην αρχική του κατάσταση “γεμίζοντας” το κενό που δημιουργήθηκε.”

Η Nissan δήλωσε ότι αν η ζήτηση είναι υψηλή, θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή μέσα στο 2012.
Ωστόσο, όπως δηλώνει η εταιρεία, βαθειές γρατζουνιές δεν θα μπορούν να επιδιορθωθούν (όπως για παράδειγμα γρατζουνιές από κλειδί αυτοκινήτου) όμως η θήκη θα μπορεί σίγουρα να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση για περισσότερο χρόνο απ' ότι οι συμβατικές θήκες.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η θήκη είναι συμβατή με το iPhone 4 και το iPhone 4S και ότι ανάλογα με την γρατσουνιά η επιδιόρθωση μπορεί να διαρκέσει από μια ώρα μέχρι μια εβδομάδα.

Πηγή: Nissan Europe

USB φορτιστής για το αυτοκινητο!

Η εταιρεία Just Mobile δημιούργησε τη συσκευή Highway Pro, ένα USB φορτιστή ο οποίος συνδέεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και διαθέτει δύο υποδοχές για φόρτιση κινητών τηλεφώνων, mp3 players κτλ.


Οι δυο υποδοχές είναι διαφορετικές, μία για φόρτιση κανονικών τηλεφώνων/συσκευών και μία για γρήγορη φόρτιση iPad ενώ επίσης διαθέτει ηλεκτρική ασφάλεια για την αποφυγή βραχυκυκλώματος.

Έχει ήδη κυκλοφορήσει με τιμή περίπου 30€.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές προτεραιότητες για τους Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα των στελεχών πληροφοριακών συστημάτων της Gartner Inc., τα στατιστικά και η επιχειρηματική ευφυΐα βρίκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων των Διευθυντών Πληροφοριακών Συστημάτων, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τις τεχνολογίες φορητών επικοινωνιών.

Η πλήρης λίστα της Gartner με τις προτεραιότητες των Διευθυντών Πληροφοριακών Συστημάτων δείχνει ότι οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει μερικώς συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. 

Παρακάτω βρίσκεται η λίστα, όπου αναφέρεται και η περσινή κατάταξη των προτεραιοτήτων:
1. Στατιστικά και επιχειρηματική ευφυΐα. (Κατάταξη περασμένου έτους: 5)
2. Τεχνολογίες φορητών επικοινωνιών. (Πέρυσι: 3)
3. Cloud computing, συμπεριλαμβανομένου του SaaS (Software as a Service). (Πέρυσι: 1)
4. Τεχνολογίες συνεργασίας / ροής εργασίας. (Πέρυσι: 8)
5. Εκσυγχρονισμός υπάρχουσων εφαρμογών legacy.
6. Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων. (Πέρυσι: 4)
7. CRM.
8. Εφαρμογές ERP.
9. Ασφάλεια.
10. Εικονικοποίηση (virtualization). (Πέρυσι: 2)

Η έρευνα εξέτασε επίσης και τις προτεραιότητες των επιχειρήσεων, η κατάταξη των οποίων δεν εμφανίζει καμία αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στις 3 κορυφαίες θέσεις: πρώτη βρίσκεται η αύξηση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ακολουθούμενη από την προσέλκυση και διατήρηση νέων πελατών, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η μείωση του κόστους.

«Οι παρούσες οικονομικές συνθήκες μπορεί να δελεάσουν τους Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων να προβούν σε μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά τα ανώτερα στελέχη αναμένουν η τεχνολογία - συμπεριλαμβανομένης και της πληροφοριακής τεχνολογίας - να αντιμετώπισει τις μεγάλες προκλήσεις ενισχύοντας τις στρατηγικές και τις ενέργειες των επιχειρήσεων", δήλωσε ο αναλυτής της Gartner, Mark McDonald.

Ισίδωρος Πόσδαγλης: Προφήτης, Θρύλος, Μύθος ή Hoax;


Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες blogs αναδημοσίευσαν αποσπάσματα από ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο  "Ισίδωρος Πόσδαγλης: Πατριωτική Οικονομική Πολιτική".

Το συγκεκριμένο κείμενο, βάσει των διαφόρων άρθρων, το έχει συντάξει το 1952 ένας κομμουνιστής αγωνιστής και προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια τη οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα. Η ακρίβεια των προβλέψεων του Πόσδαγλη φαίνεται χαρακτηριστικά στο παρακάτω σημείο του  κειμένου:


"Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους."Η αυθεντικότητα του κειμένου, ενισχύεται μάλιστα και μια (θολή) εικόνα του εξωφύλλου του μικρού βιβλίου. Για την αδυναμία ανεύρεσης του βιβλίου ακόμα και στα παλαιοπωλεία, οι συγγραφείς του άρθρου αναφέρουν ότι κυκλοφορούσε μόνο χέρι με χέρι ενώ κατά τη δεκαετία του 1980 σταμάτησε κάθε είδους κυκλοφορία!


Η έκταση που πήρε το συγκεκριμένο άρθρο ήταν τόσο μεγάλη που υιοθετήθηκε και αναδείχθηκε ακόμα και από πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Flash!


Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό ότι η αναζήτηση στο google με τη φράση "Ισίδωρος Πόσδαγλης" επιστρέφει 215.000 αποτελέσματα!

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Εναέρια τρισδιάστατα πανοράματα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη!To AirPano είναι ένα μη-επικερδές project δημιουργίας τρισδιάστατων πανοραμικών πλάνων.
Η ιστοσελίδα ανανεώνεται τακτικά, προσθέτοντας νέα πανοράματα και σκοπός είναι στα επόμενα χρόνια να αναπαρασταθούν τρισδιάστατα τα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέρων μέρη του πλανήτη μας.Το  AirPano είναι ρώσικο project που το απαρτίζουν κυρίως  φωτογράφοι.

"Ανοίγοντας ¨ένα πανόραμα υπάρχει η δυνατότητά να το δείτε σε υψηλή ή χαμηλή ανάλυση,και η δυνατότητα "πλοήγησης" στο πανόραμα με διάφορα controls της ιστοσελίδας όπως zoom-in,zoom-out, άρθρο με πληροφορίες του εκάστοτε πανοράματος,μουσική υπόκρουση κ.α.

Απολαύστε παρακάτω μερικά από τα πανοράματα  που επιλέξαμε:

Smartphone, tablet, camera και nοtebook όλα σε μια συσκευή!

Ο σχεδιαστής Prashant Chandra κατάφερε να εξελίξει την προσπάθεια της Asus για ενσωμάτωση smartphone μέσα σε tablet συνδυάζοντας ωστόσο όχι δύο αλλά τέσσερις συσκευές!

Για τη σύνθεση της τελικής συσκευής συνδυάζονται μία camera, ένα smartphone, ένα tablet και ένα notebook, τοποθετούμενα το ένα μέσα στο άλλο. Το αποτέλεσμα είναι οι συσκευές αυτές να συγχρονίζονται, να φορτίζουν ταυτόχρονα και να συμπληρώνουν η μια την άλλη.

Για παράδειγμα, το tablet αναλαμβάνει ρόλο touchscreen πληκτρολογίου (ή εναλλακτικά δευτερεύουσας οθόνης) και η camera λειτουργεί ως webcam μεταφέροντας παράλληλα τις φωτογραφίες στο notebook. Τέλος, το smartphone τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του notebook εξασφαλίζοντας του extra ισχύ και μπαταρία σε περίπτωση που χρειαστεί.

Προς το παρόν πρόκειται απλά για μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική ιδέα που δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε να εφαρμόζεται και στην πράξη…

Πηγή: www.techgear.gr

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Η κατοχύρωση top-level domain αποτελεί πλέον πραγματικότητα!


Ξεκίνησε στις 12/1/2012 η υποβολή αιτήσεων για την κατοχύρωση custom top-level domain (TLD), σύμφωνα με δημοσίευση του "Reuters".
Ο αριθμός των αναμενόμενων αιτήσεων προβλέπεται πως θα φτάσει τις 2.000 και αυτό λόγω του υψηλού κοστολογίου, το οποίο θα καταστήσει απαγορευτική την κατοχύρωση custom top-level domain από μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες. 

Το κόστος υποβολής της αίτησης κατοχύρωσης custom top-level domain είναι 185.000 δολάρια,και επιπλέον κόστος εκκίνησης 500.000 δολάρια ενώ η ετήσια συμδρομή θα κυμαίνεται στα 100.000 δολάρια.

Ωστόσο, αιτήσεις αναμένονται και από πόλεις με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, όπως για παράδειγμα  .london και .mumbai, από επιχειρήσεις που σκοπεύουν να αναπτυχθούν μέσω νέων domain και από αναγνωριστικά κοινoτήτων, όπως .eco ή .gay.

Το μεγαλύτερο ενδιαφόρον για custom top-level domains προέρχεται από εταιρίες που προσφέρουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και από εταιρίες με καταναλωτικά αγαθά, καθώς και από τράπεζες οι οποίες ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν ασφαλείς συναλλαγές με τους πελάτες τους και να αποφύγουν πιθανές απάτες σε περίπτωση που κάποιος προλάβει και κατοχυρώσει το domain πριν από αυτές.

Πηγή: Reuters 

Νερό - φορτιστής!

Η σουηδική εταιρεία myFC κατασκεύασε την συσκευή PowerTrekk η οποία μπορεί να φορτίζει κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές χρησιμοποιωντας νερό. Για την παραγωγή ενέργειας χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου τροφοδοτούμενες με νερό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο νερό και να την συνδέσετε στο κινητό σας με καλώδιο USB.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη την άνοιξη με τιμή περίπου 200 ευρώ. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα video στο οποίο εξηγείται το πως λειτουργεί το PowerTrekk:Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Η Google αναπτύσσει νέο open source HTML5 εργαλείο βίντεο

Ο «γίγαντας» της αναζήτησης έχει προωθήσει το τελευταίο της HTML5 εργαλείο βίντεο ως εφαρμογή ανοιχτού κώδικα.
Το δείγμα του νέου βίντεο player έχει δημιουργηθεί με open source τεχνολογίες και είναι σχεδιασμένη ώστε να επιτρέπει στους προγραμματιστές (και άλλους χρήστες) να περικλείουν βίντεο σε κώδικα για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε μία εφαρμογή ιντερνετικού καταστήματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν απλός βίντεο player.

Σύμφωνα με την Google, "Όταν ο χρήστης ανοίγει το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, μπορεί να επιλέξει εάν θα παρακολουθήσει ένα βίντεο ή θα δημιουργήσει μια σειρά αναπαραγωγής βίντεο / επεισοδίων από μια λίστα που έχει φορτωθεί προηγουμένως στην εφαρμογή."


Μπορείτε να δείτε ένα demo της εφαρμογής εδώ ή να το προσθέσετε στο Google Chrome μέσω του Chrome Web Store.

Δωρεάν μαθήματα online από τα 5 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!
Μια πολύ καλή κίνηση... από τα 5 καλύτερα Πανεπιστήμια. Αν έχετε λοιπόν  σκοπό τη γνώση και όχι την απόκτηση πτυχίου, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι υπολογιστή και Ίντερνετ.Πιο συγκεκριμένα 5 κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα προς όλους, φυσικά δωρεάν.


  • Μηχανική, Αρχιτεκτονική και τέχνες με τους εκπαιδευτές του γνωστού Πανεπιστημίου MIT, σίγουρα δεν είναι και κάτι λίγο. Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου προσφέρει αρκετές σημειώσεις διαλέξεων, ηχογραφήσεις όπως και βιντεοσκοπημένες διαλέξεις σε κάθε ενδιαφερόμενο. (μέσω υπολογιστή πάντα)
  • Αν γουστάρετε την Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική μπορείτε να παρακολουθήσετε μια δωρεάν σειρά διαλέξεων του Yale με την καθηγήτρια Diana Kleiner με την προσωπική της συλλογή εικόνων. Ακόμη η ιστοσελίδα είναι εμπλουτισμένη με θέματα από την Αγγλική Φιλολογία, την Ιστορία της Τέχνης, τη Φιλοσοφία και πολλούς άλλους τομείς.
  • Αν τυχόν σας ενδιαφέρει η Κίνα και θέλετε να μάθετε για την αναπτυσσόμενη οικονομία της, τότε μπορείτε να πάρετε μαθήματα από τον καθηγητή Peter K. Bo μέσα από μια σειρά βίντεο διαλέξεων. Ωστόσο η ιστοσελίδα προσφέρει μαθήματα που έχουν να κάνουν με τα Μαθηματικά, τα Αγγλικά  καθώς και την Επιστήμη των Υπολογιστών.
  • Αν είσαστε πολυάσχολος και δεν έχετε χρόνο ώστε να κάτσετε μπροστά από έναν υπολογιστή, μπορείτε να ακούσετε διαλέξεις και μαθήματα σε μορφή mp3 από το Πανεπιστήμιο του Stanford μέσα από το iTunes της Apple. Πιο συγκεκριμένα τα αρχεία μπορούν να αναπαραχθούν σε Η/Υ καθώς και να περαστούν σε iPod για αναπαραγωγή εκτός σπιτιού.
  • Αρχικά να σας πληροφορήσω πως το UC Berkeley έχει αρχειοθετήσει διαδικτυακά, πολλά από τα μαθήματα του από το 2001. Διαλέξεις πάνω στην Αστρονομία, τη Χημεία, τη Φιλοσοφία και τις Νομικές Σπουδές είναι διαθέσιμες σε podcast και βίντεο. Ακόμη παρέχει μια γκάμα από βίντεο – διαλέξεις διαφόρων επισκεπτών όπως π.χ την ομιλία του Bill Gates για την φιλανθρωπία.


    Πηγή:pamakhouse.gr

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικό φακέλωμα ή αξιοποίηση της τεχνολογίας;


Ένα τραπέζι και δύο κάρτες αρκούν για την πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς;
Η τεχνολογία Microsoft Surface και το λογισμικό της Infusion αρκούν για να προβάλουν όλες τις ιατρικές πληροφορίες του ασθενούς σε ένα τραπέζι!
Δείτε το σχετικό video:

Έρχονται smartphones και tablets με θύρες USB 3.0

Στα τέλη του 2012 αναμένεται η κυκλοφορία smartphones και tablets τα οποία θα διαθέτουν θύρα USB 3.0, γεγονός το οποίο θα καθορίσει τα νέα όρια στην μεταφορά δεδομένων μεταξύ φορητών συσκευών.

Τα smartphones και τα tablets θα εξοπλιστούν πιθανότατα με μια θύρα MicroUSB βασισμένη στην τεχνολογία USB 3.0, σύμφωνα με δήλωση του Rahman Ismail, CTO του οργανισμού USB Implementation Forum. Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων θα φτάσει τα 100MBps και σε μερικές περιπτώσεις τα 800Mbps, ξεπερνώντας κατά πολύ την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει μέχρι στιγμής η τεχνολογία USB 2.0.


"Δεδομένα τα οποία απαιτούν 15 λεπτά για την μεταφορά τους, με τη νέα τεχνολογία θα απαιτούν μόνο 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα", δήλωσε ο Ismail Rahman.


Επιπλέον, η νέα τεχνολογία θα προσφέρει τη δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης των φορητών συσκευών, καθώς η ενέργεια θα ρέει με μεγαλύτερη ταχύτητα, και ο οργανισμός USB Implementation Forum ήδη αναζητά τρόπους συρρίκνωσης του μεγέθους των θυρών 3.0 λόγω της συνεχούς τάσης μείωσης του μεγέθους των laptop.

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Αφαίρεση ιών τύπου Rootkit.Boot.SST

Η αφαίρεση ιών τύπου rootkit ποτέ δεν  ήταν εύκολη υπόθεση. Το τελευταίο διάστημα όμως η αφαίρεση ιών, όπως του  Rootkit.Boot.SST, έχει γίνει πραγματικός εφιάλτης για τους τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ακόμα και αν γίνει χρήση των κατάλληλων εργαλείων για την αφαίρεση τους (ένα από τα πιο διαδεδομένα προγράμματα είναι το TDSSKiller.exe) πολύ συχνά οι ρυθμίσεις εκκίνησης των Windows καταστρέφονται!
Έτσι, αμέσως μετά την αφαίρεση του ιού και την απαραίτητη επανεκκίνηση, στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η γνωστή, αποκρουστική "μπλε οθόνη" (blue screen of death)


Augmented Reality ή αλλιώς επαυξημένη πραγματικότητα!


Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως πρόσφατα και αποτελεί σημαντικό πεδίο έρευνας και ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. 
Πρόκειται ουσιαστικά για εφαρμογή πληροφορικής η οποία συνδυάζει στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο στον οποίο προστίθενται πληροφορίες από ψηφιακή βάση δεδομένων.
Στόχος είναι η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, μέσω της παροχής πληροφοριών που αφορούν το εκάστοτε αντικείμενο που παρατηρούμε.
Η εικονική αυτή πληροφορία δεν υποκαθιστά το πραγματικό περιβάλλον, αντίθετα το «επαυξάνει», με στοιχεία που παράγονται από ψηφιακές συσκευές και προστίθενται σ’ αυτό μέσω κάμερας ,αναγνωρίζοντας και «διαβάζοντας» συγκεκριμένα patterns, είτε είναι γεωμετρικά είτε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, μεταφράζοντάς τα σε πληροφορία που προβάλλεται επάνω στη ροή της εικόνας η οποία μπορεί να κατευθύνεται από τον χρήστη  και να αλληλεπιδρά με άλλα 3d animations. Παρακολουθήστε τα παρακάτω βιντεάκια που σας παραθέτουμε, νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά!