Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τι να κάνετε όταν χυθεί το ποτό σας στο φορητό υπολογιστή σας.


Είναι δυστυχώς συχνό  να χύνονται διάφορα ποτά στους φορητούς υπολογιστές, από απλό νερό μέχρι και caramel macchiato, και τα αποτελέσματα διαφέρουν αφού μπορεί να περιλαμβάνουν  ηλεκτρικές  βλάβες ή βλάβες  υλικού, που κυμαίνονται από βραχυκυκλώματα μέχρι και διάβρωση μακροπρόθεσμα. Εξαρτάται πολύ από το είδος του υγρού, την ποσότητα και το πόσο γρήγορη θα είναι η αντίδραση που θα έχουμε.


Νερό και πράσινο τσάι είναι η “καλύτερη” περίπτωση, ιδιαίτερα σε μικρές ποσότητες. Ποτά που περιέχουν πολλή ζάχαρη - το οποίο περιλαμβάνει οτιδήποτε¨ ζαχαρούχο με μέλι - και / ή γάλα είναι η χειρότερη. Το πρόβλημα είναι ότι τα ποτά συχνά αφήνουν υπολείμματα όταν στεγνώσουν. Είναι συχνά ευκολότερο να αντικατασταθεί ένα πληκτρολόγιο από ότι να καθαριστεί, αν ο φορητός υπολογιστής εξακολουθεί να λειτουργεί.
  Μια καλή πρώτη αντίδραση είναι να αποσυνδεθεί ο φορητός υπολογιστής αμέσως, αν είναι συνδεδεμένος στην πρίζα, και στη συνέχεια, να αφαιρεθεί η μπαταρία το συντομότερο δυνατό.
Το shutdown των windows ή τα ....“να σώσω ένα λεπτό αυτό που κάνω.....” ή ότι άλλο...........Τα ξεχνάμε
   Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο της ηλεκτρικής βλάβης. Αν η μπαταρία είναι σφραγισμένη μέσα, το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να απλά να κλείσει το μηχάνημα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, προσπαθούμε να κρατήσουμε το laptop ανάποδα για να μειωθεί ο κίνδυνος του υγρού φθάσει στην μητρική πλακέτα.
  Χρησιμοποιούμε ό,τι πιο πρόχειρο για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο υγρό γίνετε. Λίγοι άνθρωποι κρατάνε πάνω τους  πανιά και άλλα είδη καθαρισμού, αλλά  και ένα καλά πλυμένο μαντήλι είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Αν τίποτε άλλο δεν είναι βολικό, χρησιμοποιείστε χαρτοπετσέτες ή χαρτομάντιλα.
  Όταν  κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αφήνουμε το laptop  σε κάποιο υπερυψωμένο σημείο για να στεγνώσει για τουλάχιστον μια δύο ημέρες. Εάν χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι για τα μαλλιά, το κρατάμε σε μια πιο μακρινή απόσταση γιατί υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν τα πλήκτρα. 

   Αν (και μόνο αν) βεβαιωθούμε ότι ο φορητός υπολογιστής είναι απολύτως στεγνός, αντικαθιστούμε την μπαταρία και τον ανοίγουμε. Αν ξεκινήσει το λειτουργικό σύστημα και όλα τα άλλα λειτουργούν σωστά τότε η τύχη μας χαμογέλασε. Αν όχι τότε το επόμενο βήμα  εξαρτάται από  την τιμή του φορητού υπολογιστή. Πάντα υπάρχει η επιλογή να τον πάμε σε  ένα κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών για  μια ύστατη προσπάθεια επιδιόρθωσης, αλλά με ένα φθηνό φορητό υπολογιστή, το κόστος  είναι συνήθως μεγαλύτερο από την αξία του υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου