Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

BYOD ή Bring your own device


Ενώ πολλά τμήματα πληροφορικής αγωνίζονται να συμβαδίζουν με τις ετήσιες αλλαγές της τεχνολογίας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας επιθυμούν ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές για να έχουν πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα.

Είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης που ονομάστηκε "φέρετε τη δική σας συσκευή" (BYOD), η οποία περιλαμβάνει παρόμοια χαρακτηριστικά με τη τάση "φέρετε τη δική σας Τεχνολογία" (BYOT, bring your own technology), "φέρετε το δικό σας τηλέφωνο" (BYOP, bring your own phone) και "φέρετε το δικό σας PC" (BYOPC, bring your own PC). Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν εξελιχθεί για την ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού, μέσω της λεγόμενης «καταναλωτικοποίησης της πληροφορικής».



Ως μέρος αυτής της καταναλωτικοποίησης, το BYOD ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της εταιρείας να εργαστούν με τη συσκευή που θα επιλέξουν - να έχουν πρόσβαση σε εταιρικό email στο iPhone τους ή να χρησιμοποιούν το Google Nexus για να επεξεργαστούν τα έγγραφα κειμένου. Ο στόχος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση του κόστους.
Αλλά το BYOD έχει επίσης μια πιο σκοτεινή πλευρά. Αν και δεν είναι πλήρως κατανοητή και ελεγχόμενη, μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια και να θέσει ευαίσθητα επιχειρηματικά συστήματα της εταιρείας σε κίνδυνο.

Γιατί το BYOD έχει σημασία;

Η κινητήρια δύναμη πίσω από το BYOD είναι μια νέα τάση πληροφορικής αυτάρκειας μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας που ήδη κατέχουν και να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και smartphones.
Αυτές οι κινητές συσκευές είναι συχνά νεότερες και πιο προηγμένες από τις συσκευές του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από πολλά τμήματα IT. Είναι έκπληξη το γεγονός ότι η ταχεία υιοθέτηση των ελαφριών Ultrabooks, iPads και τηλέφωνα με μεγάλες οθόνες αλλάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι θέλουν να εργαστούν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου