Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

#3 μύθοι για το Cloud ERP

Τι γνωρίζετε για το Cloud ERP και τι αληθεύει πραγματικά; 

#3 μύθοι και οι αλήθειες τους!

Μύθος #1: περίπλοκο στη χρήση
Πολλοί πιστεύουν ότι το Cloud ERP χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί, είναι  περίπλοκο στη χρήση του. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον των cloud εφαρμογών, αποδεικνύεται ιδιαίτερο φιλικό προς τον χρήστη, ο οποίος καθοδηγείται για την κάθε ενέργειά του μέσω της γραφικής διασύνδεσης. Επίσης, οι cloud εφαρμογές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου υπάρχει άφθονο υποστηρικτικό υλικό στο διαδίκτυο για την χρήση τους.

Μύθος #2: υψηλό κόστος
Καθώς χρησιμοποιείται σύγχρονη τεχνολογία για την ανάπτυξη Cloud ERP συστημάτων, συχνά οι επιχειρήσεις συμπεραίνουν ότι το κόστος τέτοιων συστημάτων που ενοποιούν όλα τα μέρη της επιχείρησης, είναι απαγορευτικό. Ωστόσο, το γεγονός ότι μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε Cloud ERP χωρίς να επενδύσει για τεχνολογικό εξοπλισμό και αλλαγές, συνεπάγεται ότι με μικρό κόστος μπορεί να εφαρμόσει ένα τέτοιο σύστημα και να πληρώνει σταδιακά για τη χρήση του, χωρίς να δαπανήσει τεράστια κεφάλαια για επένδυση.

Μύθος #3: κίνδυνος ασφάλειας δεδομένων
Στα cloud συστήματα, τα δεδομένα αποθηκεύονται σε απομακρυσμένους servers, με τη χρήση του διαδικτύου, με αποτέλεσμα κάποιοι να αμφισβητούν την ασφάλεια τους. Ωστόσο, η χρήση παραδοσιακών server στα γραφεία της εκάστοτε επιχείρησης, είναι το ίδιο ή και περισσότερο επιρρεπής σε κλοπές καθώς οι διαρρήξεις κτιρίων είναι πιο διαδεδομένο φαινόμενο από την αποκωδικοποίηση ισχυρών μέτρων προστασίας. Συνεπώς, τα Cloud ERP υπόσχονται ασφάλεια στα δεδομένα και χωρίς υπέρογκα ποσά για την φύλαξη των αρχείων (π.χ. security, συναγερμοί κτλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου