Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Τα βασικά σημεία του ERP


   Μιλώντας για το ERP αναφερόμαστε στον προγραμματισμό των επιχειρηματικών πόρων.Εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως πρόκειται για ένα τεράστιο κομμάτι μιας επιχείρησης στο οποίο είναι πολύ εύκολο να "χαθεί" κάποιος αρχάριος.

   Το συγκεκριμένο άρθρο έχει γραφτεί για να τονίσει στους αρχάριους τα βασικά σημεία του ERP.Συγκεκριμένα,  για όσους μπορεί να μη διαθέτουν τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις, αλλά ενδιαφέρονται για την ουσία και κυρίως το πώς μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Γιατί, πως αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί ο περιορισμός του κόστους, η αύξηση της παραγωγικότητας, τα βελτιωμένα επίπεδα εξυπηρέτησης των πελατών, η εναρμόνιση των εταιρικών στρατηγικών με τις επιχειρηματικές διαδικασίες, ο σχεδιασμός πιο εστιασμένων και αποδοτικών ενεργειών marketing, όταν τα επιμέρους τμήματα μιας επιχείρησης μοιράζονται κοινά δεδομένα;    Αρχικά, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην  επιλογή του μοντέλου Software as a Service (SaaS), δηλαδή να επιλέξετε ποιές υπηρεσίες σας είναι χρήσιμες και ποιές όχι ούτως ώστε να γλιτώσετε χρήματα.
    'Επειτα, θα πρέπει να λάβετε υπόψην σας την Cloud εκδοχή του ERP, η οποία μπορεί να κάνει ευκολότερη τη ζωή σας αποφέυγοντας την εγκατάσταση και τα διαρκή back up που πρέπει να παρθούν για την ασφάλεια του.
     Ακόμη ένα στοιχείο που πρέπει να αναλογιστείτε είναι εάν θα χρειαστείτε απομακρυσμένη πρόσβαση στην βάση δεδομένων σας μέσω κινητού, tablet, κτλ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφύγετε πολύπλοκα interfaces, πολλαπλά επίπεδα καταχώρησης και ευρύτερα χρονοβόρες διαδικασίες.
     Καταγράψτε τα καίρια προβλήματα που έχετε να αντιμετωπίσετε και βρείτε απλές λύσεις.Τι ζητά μία επιχείρηση από ένα πληροφοριακό σύστημα; Να είναι αξιόπιστο, να «τρέχει» πάντοτε, να μπορεί με μια κίνηση να βλέπει, να προσθέτει, να αφαιρεί και να τροποποιεί δεδομένα παραγγελιών και βέβαια, να τιμολογεί επιτόπου τον πελάτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου