Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

5 τρόποι για να ελέγξεις γιατί μια ιστοσελίδα δεν λειτουργεί

Σε όλους μας έχει τύχει κάποια στιγμή να προσπαθούμε να μπούμε σε μια ιστοσελίδα και να μην τα καταφέρνουμε. Συνήθως, στην αρχή πιστεύουμε ότι η σύνδεση του Internet δεν είναι καλη. Tι γίνετε όμως όταν δεν είναι αυτό το πρόβλημα, τι πρέπει να κάνουμε για να διαπιστώσουμε αν το πρόβλημα είναι δικό μας ή απλά της ιστοσελίδας που προσπαθούμε να δούμε. Υπάρχουν μερικά εύκολα tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που θέλουμε να διαπιστώσουμε την αιτία του προβλήματος.


1) Πρόβλημα με το Internet

Συνήθως δεν είναι αυτή η αιτία του προβλήματος. Αν ο πάροχος internet αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα δεν θα μπορείτε να δείτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και σε αυτήν την περίπτωση ένα reset στο router σας θα διόρθωνε το πρόβλημα.

2) Δείτε αν το πρόβλημα είναι γενικό

Ενδέχεται η ιστοσελίδα που προσπαθείτε να δείτε να είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας. Για να διαπιστώσετε αν είναι αυτό το πρόβλημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο σύνδεσμο Everyone or just me και να γράψετε το URL της ιστοσελίδας που προσπαθείτε να ανοίξετε.

Αν σας λέει "It’s not just you" δεν μπορείτε να κάνετε κάτι απλά περιμένετε κάποιος άλλος να διορθώσει το τεχνικό πρόβλημα.
Στην περίπτωση που σας λέει "It’s just you" συνεχίστε να διαβάζετε τις παρακάτω οδηγίες.

3) Δοκιμάστε άλλον browser

Ανεξαρτήτως ποιο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε δοκιμάστε κάποιον άλλο π.χ. Google Chrome, Mozilla Firefox. 

Μακροπρόθεσμα δεν είναι ικανοποιητική λύση ειδικά αν έχετε συνηθίσει κάποιον άλλον browser αλλά στην συνέχεια μπορείτε να κάνετε κάποια έρευνα για να δείτε γιατί το site έχει προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης.

4) Δοκιμάστε την IP διεύθυνση

Θυμηθείτε οτι το domain name είναι απλά μια φιλική "ταμπέλα" και ότι η πραγματική θέση της ιστοσελίδας είναι η IP διεύθυνση της. Δοκιμάστε να την γράψετε στον browser σας.

Για να μπορέσουμε να βρούμε την διεύθυνση IP πηγαίνουμε εδώ και γράφουμε το Domain name δηλαδή το όνομα της ιστοσελίδας.
Πηγαίνοντας προς τα κάτω στις "Geo Information" βλέπουμε την IP διεύθυνση της ιστοσελίδας.


5) Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε μπλοκάρει το site

Ανοίξτε τις "Επιλογές Internet" και επιλέξτε την καρτέλα "Ασφάλεια". Στην συνέχεια κάντε κλικ στις "Ελεγχόμενες τοποθεσίες" και τέλος πατήστε το κουμπί "Τοποθεσίες". 

Αν η ιστοσελίδα βρίσκεται στην λίστα επιλέξτε την και πατήστε "κατάργηση".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου