Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

O Chrome αποθηκεύει τους κωδικούς σας στο Web

   Εάν κάποιος καταφέρει να έχει πρόσβαση στον  κωδικό που χρησιμοποιείτε στο Gmail, τότε εύκολα μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπόλοιπες υπηρεσίες σας όπως Youtube κτλ.Ας τα πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή.Ψάχνωντας τις ρυθμίσεις του Chrome που σχετίζονται με τους αποθηκευμένους κωδικούς θα ανακαλύψετε πως μπορείτε να δείτε όλoυς τους κωδικούς στο passwords.chrome.com.
   Αφού βρεθείτε στον συγκεκριμένο σύνδεσμο θα σας ζητηθεί ο κωδικός του Gmail σας, από 'κει και πέρα θα αντικρίσετε όλους τους κωδικούς που άνα διαστήματα αποθηκεύατε στο web.

  Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, για τους περισσότερους χρήστες οι οποίοι αποθηκεύουν τοπικά στον υπολογιστή τους όλους τους ευαίσθητους κωδικούς τους, ειδικά τους δυσκολο-μνημόνευτους είναι αρκετά εύκολο να αποκτήσει πρόσβαση κάποιος τρίτος.Συγκεκριμένα, ο σύνηθες τρόπος κλοπής κωδικού είναι να τον ψαρέψει από εσάς είτε επειδή χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό και σε άλλους ιστότοπους, είτε γιατί πέσατε θύμα κάποιας επίθεσης phishing.
  Για να σταματήσει την αποθήκευση των κωδικών ο Chrome θα χρειαστεί να πάτε στις Ρυθμίσεις- Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων - Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες.Θα πρέπει να αφαιρέσετε το τικ που βρίσκεται δίπλα στο "Πρόταση αποθήκευσης των κωδικών σας πρόσβασης στον ιστό".
Βέβαια υπάρχει και η λύση να μην συνδέσετε καθόλου τον Chrοme με κάποιον Gmail λογαριασμό, ή για πιο ριζοσπαστική λύση να χρησιμοποιείτε τον Firefox. Όλα εξαρτώνται από τις δικές σας προτιμήσεις.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου