Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η 5G εποχή δεν αργεί να έρθει


   Η Ericsson καθοδηγόντας το πρόγραμμα IRIS έχει δημιουργήσει ένα διακόπτη φωτονικών πυριτίου σχεδιασμένο για να στεγάσει χιλιάδες οπτικά κυκλώματα σε ένα μόνο τσιπ.


  Τα φωτονικά πυριτίου χρησιμοποιούν το πυρίτιο ως μικρογραφία οπτικού μέσου για τη μετάδοση και μεταγωγή δεδομένων σε πολύ υψηλές ταχύτητες, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος και τα αποτυπώματα και αυξάνοντας τη χωρητικότητα, κάτι που συνδυαστικά θα οδηγήσει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

  Ένα τέτοιο τσιπ θα επιτρέπει στους παρόχους να ενισχύουν την απόδοση δικτύων, αυξάνοντας την χωρητικότητα του κόμβου, όπως απαιτείται από τα μελλοντικά δίκτυα 5G και το cloud. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών μεγάλης κλίμακας, όπως η υψηλή ταχύτητα μετάδοσης, μεταγωγής και διασυνδεσιμότητας στο ίδιο τσιπ.
  Οι περισσότεροι ειδικοί της βιομηχανίας αναμένουν τις πρώτες εμπορικές αναπτύξεις του 5G στην πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.
  Η τεχνολογία θα πρέπει να παλέψει με μια νέα πρόκληση: το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του φάσματος του κόσμου σε χαμηλότερες ζώνες συχνοτήτων έχει εξαντληθεί.
Αυτό που απομένει είναι υψηλότερο φάσμα συχνοτήτων που μπορεί να μεταφέρει μόνο την κυκλοφορία σε κοντινές αποστάσεις.
  Αυτό το φάσμα θα τροφοδοτήσει το λεγόμενο  «Internet of Things», τη μεγαλύτερη ιδέα που δικαιολογεί την αναβάθμιση σε 5G.
«Στο μέλλον θα δούμε έναν κόσμο όπου τα πάντα που μπορούν να συνδεθούν, θα συνδεθούν. Και αυτό είναι σχεδόν τα πάντα », λέει η Sara Mazur, επικεφαλής της Ericsson έρευνας.
Συνολικά, η Ericsson έχει προβλέψει 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες αντικείμενα από το 2020, και ισχυρίζεται 5G θα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου