Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Οι ρυθμίσεις αναρτήσεων στο blogger



Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν το google blogger προκειμένου να φτιάξουν και να διαχειριστούν το blog τους. Κατά τη χρήση του δημιουργούνται πολλά ερωτήματα ως προς τα εργαλεία που τους προσφέρει το google blogger. Συγκεκριμένα στη δεξιά πλευρά του επεξεργαστή αναρτήσεων υπάρχουν οι «Ρυθμίσεις αναρτήσεων», όπως φαίνεται παρακάτω 

οι οποίες προσφέρουν διάφορες δυνατότητες.

 «Ετικέτες» : Προστίθενται λέξεις κλειδιά και κατηγοριοποιούνται οι αναρτήσεις . Μπορούν είτε να προστεθούν ήδη υπάρχουσες, επιλέγοντάς τες από τη λίστα είτε να δημιουργηθούν νέες. Σε κάθε περίπτωση χωρίζονται μεταξύ τους με κόμμα.

«Πρόγραμμα» : Ορίζεται η ώρα και η ημερομηνία της ανάρτησης. Το blog μπορεί να κάνει ανάρτηση ακόμα και όταν ο διαχειριστής του δεν βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή. Συγκεκριμένα  κάθε φορά μέσα από αυτή την επιλογή μπορεί να καθοριστεί η επιθυμητή ημερομηνία και ώρα της ανάρτησης. Έτσι για παράδειγμα είναι εφικτό να ετοιμαστεί την ίδια μέρα ένα σύνολο αναρτήσεων και να προγραμματιστεί για κάθε ανάρτηση διαφορετική μέρα και ώρα δημοσίευσης, η οποία γίνεται αυτόματα. Παρακάτω δίνεται ένα βίντεο που δείχνει τη σχετική διαδικασία


«Μόνιμος Σύνδεσμος»: Δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής των url των αναρτήσεων ώστε να είναι πιο σχετικοί με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης.

«Τοποθεσία»: Δηλώνεται η τοποθεσία που γράφεται το blog.

«Περιγραφή αναζήτησης»: Είναι μία σύντομη περιγραφή της ανάρτησης. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ χρήσιμη γιατί διευκολύνει την εύρεση της ανάρτησης στο google. Επίσης η λειτουργία του αφορά και την βελτίωση του SEO (Search Engine Optimization) δηλαδή την βελτίωση της ανάρτησης προκειμένου να φαίνεται υψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αυξάνοντας έτσι την κίνηση στο blog. Ωστόσο για να είναι εφικτή η εμφάνιση της πρέπει να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις. Παρακάτω παρατίθεται ένα βίντεο που δείχνει πως γίνονται αυτές οι ρυθμίσεις.

«Επιλογές»: Είναι επιλογές πού αφορούν τη δυνατότητα των αναγνωστών να κάνουν σχόλια , την ύπαρξη συνδέσμων επιστροφής, τον html κώδικα και τις αλλαγές γραμμών στις αναρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου