Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Έρχεται το iPad mini?


  Η Apple κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες εβδομάδες το νέο iPad, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανυπομονησία για τη νέα ταμπλέτα της Apple. Τον τελευταίο καιρό «φουντώνουν» οι φήμες για ένα mini iPad με οθόνη 7 ιντσών, σε αντίθεση με τις τρέχουσες εκδόσεις που έχουν οθόνες των 9.7 ιντσών.

  Σύμφωνα με μια κινεζική ιστοσελίδα με το όνομα Netease, αναμένεται να κυκλοφορήσουν 6 εκατομμύρια συσκευές το τρίτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Λέγεται επίσης ότι η ταμπλέτα θα κοστίζει από 249 έως 299 $, δηλαδή στο μισό περίπου της τιμής του σημερινού iPad


  Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι η συσκευή θα ανταγωνιστεί τα πολυαναμενόμενα Windows 8 την περίοδο του καλοκαιριού, τη φθηνή ταμπλέτα που ετοιμάζει η Google, όπως επίσης και την ήδη επιτυχημένη συσκευή της Amazon, το Kindle Fire

  Στην ίδια φημολογία είχε αναφερθεί μία ακόμη τεχνολογική ιστοσελίδα, η TechnoBuffalo, εστιάζοντας σε μία αναφορά που υποστήριζε ότι στα εργαστήρια του τεχνολογικού κολοσσού σχεδιάζεται ήδη η νέα ταμπλέτα των 7.85 ιντσών.

  Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ταμπλέτα θα έχει ανάλυση 1024 x 768 και θα είναι αρκετά παρόμοια με το υπάρχον iPad των 9.7 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που τρέχουν για παράδειγμα στο iPad 3, δεν θα χρειαστεί να επανασχεδιαστούν για να είναι συμβατές με το mini iPad .

  Και οι αναλυτές του κλάδου είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα αυτή. Σύμφωνα με τον Shaw Wu, οικονομικό αναλυτή της Sterne Agee, "η κυκλοφορία του iPad mini είναι αναπόφευκτη". Δήλωσε επίσης ότι "η νέα αυτή ταμπλέτα θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης των ανταγωνιστών".

  Προς το παρόν πάντως οι ανταγωνιστές της Apple στην κατηγορία των tablets, όπως η Samsung και η Amazon, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η Apple αναπτύσσει στη πραγματικότητα το mini iPad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου