Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Είναι τα Windows 8 κατάλληλα για επιχειρήσεις;


  Μπορεί μία διεπαφή με οθόνες αφής να μη φαίνεται ιδανική για ένα εταιρικό περιβάλλον, όμως τα Windows 8 συνδυάζουν άψογα την άμεση αλληλεπίδραση που συναντάται στα tablets και τις παραδοσιακές εφαρμογές της επιφάνειας εργασίας.

  Καταρχάς τα Windows 8 δεν έχουν την εμφάνιση ενός παραδοσιακού λειτουργικού συστήματος για επιχειρήσεις και αυτό λόγω των φωτεινών χρωμάτων της Metro διασύνδεσης. Εκ πρώτης όψεως αυτή η διαφοροποίηση από τα παράθυρα και τις γραμμές εργασιών, με τα οποία είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι, φαίνεται να κάνει το νέο λειτουργικό λιγότερο κατάλληλο για επαγγελματική χρήση από τις υπάρχουσες εκδόσεις των Windows. H Microsoft σκοπεύει κατά κύριο λόγο να διευρύνει την απήχηση των Windows με τη νέα αυτή εμφάνιση, όμως πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλές δυνατότητες που προσφέρονται για επιχειρηματική χρήση.   


  Τα Windows 8 δεν είναι απλά ένα λειτουργικό σύστημα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν το ίδιο σε έναν σταθερό υπολογιστή στο σπίτι και το ίδιο σε ένα smartphone. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε συσκευή και με τις ίδιες δυνατότητες. Κάθε φορά που συνδέεστε στα Windows 8, συνδέεστε στον δικό σας «εξατομικευμένο» υπολογιστή. Μπορείτε να έχετε μαζί σας τις εφαρμογές, τις προτιμήσεις και τι επαφές σας, είτε στο laptop, είτε στον σταθερό υπολογιστή, είτε στο tablet.

  Με κάθε λειτουργικό σύστημα παρέχεται μια ξεχωριστή εφαρμογή που λέγεται “Windows To Go” και επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες των Windows 8 ακόμα και σε ένα υπολογιστή που δεν «τρέχει» το συγκεκριμένο λειτουργικό. Αυτή η εφαρμογή ενεργεί ως ένα φορητό λειτουργικό σύστημα και επιτρέπει τη χρησιμοποίηση σημαντικών επιχειρηματικών λειτουργιών, που είναι εγκατεστημένες στο δίκτυο του γραφείου σας, από μία απομακρυσμένη τοποθεσία. 

  Επίσης δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε τα Windows 7, που πιθανόν να έχετε στον υπολογιστή σας, για να «τρέξουν» τα Windows 8. Το λειτουργικό που έχετε ήδη εγκατεστημένο υποστηρίζει τις εφαρμογές των Windows 8. Ακόμη μπορούν να δουλέψουν με τις ίδιες συνδεδεμένες συσκευές και έτσι δεν θα χαθεί η συνδεσιμότητα και η ικανότητα δικτύωσης. Θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τα τρέχοντα προγράμματα σας, χωρίς φόβο για πιθανή απώλεια παραγωγικότητας. 


  Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα Windows 8 θα είναι συμβατά και με tablets. Έτσι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εταιρικές εφαρμογές και να γίνουν παρουσιάσεις σε PowerPoint, χωρίς να είναι αναγκαίο να κουβαλάτε μαζί σας ένα laptop. Προσφέρουν ακόμη υποστήριξη για εικονικά περιβάλλοντα και ασφαλών τρόπων εργασίας, όπως εκτέλεση εφαρμογών μέσα από ένα sandbox.  Φυσικά περιλαμβάνονται επίσης εργαλεία ασφάλειας και διαχείρισης.

  Όπως είναι φυσικό και ισχύει για κάθε νέα τεχνολογία, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσουμε το νέο λειτουργικό, όμως οι δυνατότητες του αξίζουν τον κόπο. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα Windows 8 είναι στο ίδιο μοτίβο με προηγούμενες εκδόσεις. Λόγω της συμβατότητάς τους σε πλήθος συσκευών, προσφέρουν έναν πιο συνεκτικό τρόπο εργασίας. Η Metro διασύνδεση παρέχει μια συναρπαστική εμπειρία που μόνο ένα περιβάλλον αφής μπορεί να προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου