Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

iPhone 5- Πότε τελικά θα έρθει στα χέρια μας;




Η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 5 είναι μία  φήμη που κυκλοφορεί στην αγορά και σε αμέτρητα sites στο Διαδίκτυο  εδώ και μήνες τώρα. Όπως τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone έτσι και η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι ένα θέμα εξίσου καυτό για τα οποία πολύ λίγες πληροφορίες μπορούμε να βρούμε στο Internet. Λόγω της τρέλας που επικρατεί γύρω από το brand της Apple οι οπαδοί της θέλουν να γνωρίζουν την  ακριβή ημερομηνία διάθεσης του νέου iPhone ώστε να μπορούν πρώτοι αυτοί να το έχουν στα χέρια τους.  Τον πανικό αυτόν τον εντοπίζουμε  σε κάθε νέα έκδοση  του iPhone  ή και του iPad, με την Apple να αδυνατεί πολλές φορές να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της,οι οποίοι αγοράζουν  τα κινητά ή τις ταμπλέτες αντίστοιχα  γρηγορότερα από ό, τι μπορεί  η Apple να προμηθεύσει τα σημεία πώλησής της. Οι άνθρωποι από τη φύση τους θέλουν πάντα αυτό που δεν μπορούν να έχουν μετατρέποντας τη μυστικότητα της Apple σχετικά με την ημερομηνία διάθεσης ακόμα πιο πιο ενοχλητική για αυτούς.


Το Iphone 5 αναμενόταν να κυκλοφορήσει με το νέο iOS 5, αλλά οι επιπλοκές που παρουσιάστηκαν ανέβαλαν την «απελευθέρωση» του iPhone 5 καθώς η Apple θέλει να προσφέρει ένα αψεγάδιαστο κινητό. Ίσως οφείλεται και στο ότι το Iphone 4S προκάλεσε σε πολλούς μία μεγάλη απογοήτευση καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι περίμεναν κάτι παραπάνω από μία εταιρία όπου φημίζεται και καυχιέται ότι είναι πρωτοπόρος στις καινοτομίες. Ενώ το iPhone 4S εμφάνισε αρκετές αναβαθμίσεις σε σχέση με την απόδοση του και πρόσφερε νέα χαρακτηριστικά στους χρήστες του, αυτά δεν ήταν αρκετά σύμφωνα με την πλειοψηφία των φαν του  iPhone. Επιπλέον, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση ενός «S» μεταξύ των επίσημων εκδόσεων, η συγκεκριμένη σειρά του iPhone 4S συγκλόνισε τόσο  τους αγοραστέ της όσο και τη μετοχή της Apple.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 5 ,ωστόσο, το γεγονός ότι η Apple φαίνεται να προτιμά να λανσάρει τα προϊόντα της στα τέλη της άνοιξης με αρχές του καλοκαιριού, η συγκεκριμένη επιλογή είναι ένα καλό και ίσως και αξιόπιστο στοιχείο για να σκεφτούμε την επόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 5. Οι περισσότεροι γκουρού της τεχνολογίας προέβλεπαν ό,τι η έλευση θα γινόταν στις αρχές του καλοκαιριού του 2012, τώρα με την πρόσφατη απελευθέρωση του Iphone 4s ,το iphone 5 αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω μέχρι να έρθει στα χέρια μας. Επιπλέον, οι πελάτες που αγόρασαν το iPhone 4S θα μπορούσανε να θυμώσουν αρκετά σε περίπτωση που η Apple  κυκλοφορήσει το iPhone 5 σε λιγότερο από ένα χρόνο από την προηγούμενη αγορά τους. Στον τομέα της τεχνολογίας ένας χρόνος είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα,  δυστυχώς όμως πρέπει να το συνηθίσουμε.


Από την άλλη η Apple δεν καθυστερεί το νέο iPhone με μοναδικό σκοπό να το τελειοποιήσει αλλά η εταιρία παίζει και ένα παιχνίδι μάρκετινγκ με τους μελλοντικούς της πελάτες. Η Apple θέλει να το «απελευθερώσει» την καλύτερη στιγμή το προïον της  για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη μετά  από τους τόσους μήνες χτισίματος της αξίας της διαφημιστικής εκστρατείας και του brand του. Ίσως η τόση  καθυστέρηση να δώσει μία ευκαιρία στους ανταγωνιστές της να αρπάξουν ένα καλό ποσοστό των πελατών της το οποίο και να αυξάνεται όταν οι τελευταίοι νιώσουν κουρασμένοι από την μεγάλη αναμονή. Ωστόσο, η απελευθέρωση του νέου iPhone5  σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα  προϊόν γεμάτο σφάλματα (bugs) που δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά σε σημαντικά ζητήματα προκαλώντας προβλήματα είτε στην υποστήριξη των πελατών της είτε και  στη φήμη και την αξιοπιστία της ίδιας της εταιρείας.

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 5 είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα τόσο για τους πελάτες όσο και για τους  προγραμματιστές και τους κατασκευαστές της Apple με πολλές μεταβλητές να συμμετάσχουν στον προσδιορισμό της. Ποιος θα ξέρει πρώτος την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 5; Η Apple φυσικά! Κλείνοντας και κάτι ακόμη που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι ο Steve Jobs καθυστέρησε το iPhone 5 επίτηδες, επειδή ένιωθε ότι δεν ήταν έτοιμο για την αγορά, όμως οι διάδοχοί του φαίνεται να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση  κάνοντας το βήμα μπροστά  με το νέο τηλέφωνο. Έτσι μπορούμε να εικάζουμε επιπλέον ότι  νέα πρότυπα και πρωτόκολλα της Apple εφαρμόζονται στο iPhone5 και για αυτό το λόγο να έχει καθυστερήσει το νέο iPhone περισσότερο από ότι έχουμε συνηθίσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου