Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Παραδοχή της Apple ότι και τα Mac προσβάλλονται από ιούς.

  Η Apple άλλαξε αθόρυβα την διατύπωση που είχε μέχρι πρότινος, όσον αφορά την προσβολή των συσκευών της από ιούς. Όπως είναι φυσικό η εταιρία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο μετά την μόλυνση χιλιάδων Mac με το Trojan Flashback και τη μη έγκυρη αντίδραση της. Διαπιστώνουμε έτσι ότι τα Mac δεν είναι και τόσο άτρωτα όσο ισχυριζόταν η Apple.


  Η ιστοσελίδα ενώ αρχικά ανέφερε ότι “Δεν προσβάλλονται από ιούς υπολογιστών”, πλέον αναφέρει “Είναι φτιαγμένα για να είναι ασφαλή”. Επίσης έχει αντικατασταθεί η πρόταση “Προστατέψτε τα δεδομένα σας. Χωρίς καμία ενέργεια!” με την “Η ασφάλεια είναι ενσωματωμένη”. Ήταν αναμενόμενο εδώ και αρκετό καιρό ότι με την αύξηση στις πωλήσεις των Mac που είχε ως συνέπεια και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, θα αποτελούσαν οι συσκευές αυτές έναν πιο ελκυστικό στόχο για τους χάκερ.

 Οι αλλαγές στις απαιτήσεις στο μέχρι πρότινος άτρωτο απο ιούς λειτουργικό σύστημα των Mac, δείχνει ότι η Apple παίρνει επιτέλους στα σοβαρά τις απειλές κακόβουλου λογισμικού. Όμως πολλοί χρήστες παραμένουν δύσπιστοι όσον αφορά την ανταπόκριση της εταιρίας στις διάφορες απειλές. Η επερχόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, το επονομαζώμενο Mountain Lion, θα περιλαμβάνει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Gatekeeper καθώς επίσης και άλλες διατάξεις ασφαλείας.

  Επομένως καλό θα ήταν οι χρήστες των Mac να μη παίρνουν σαν δεδομένη την ασφάλεια του συστήματός τους και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν λογισμικά antivirus για την καλύτερη προστασία τους.

Παρακάτω φαίνεται η ιστοσελίδα της Apple, πρίν και μετά τις αλλαγές.



Πηγή: Gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου