Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

12 τρόποι για να βελτιώσετε το blog σας



Πέρα από το εντυπωσιακό περιεχόμενο υπάρχουν κάποιοι βασικοί τρόποι για να βελτιωθεί ένα blog και η επισκεψιμότητά του:  

Να γνωρίζετε το κοινό σας
Χρησιμοποιήστε εργαλεία ανάλυσης όπως το FeedBurner ή το Google Analytics για να καταλάβετε ποιος διαβάζει το blog, ώστε να μπορείτε να δημοσιεύετε περιστασιακά πράγματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες του blog


Μην απολογείστε επειδή δεν γράφετε αρκετά συχνά
Η δημοσίευσή πραγμάτων όπως "Λυπάμαι, ήμουν απασχολημένος, θα προσπαθήσω να γράφω συχνότερα.", μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει και να απομακρύνει τους αναγνώστες.


Μείνετε μακρυά από την πολιτική
Το blogging για θέματα όπως η πολιτική σε μη-πολιτικά blogs (όπως και η θρησκεία), δημιουργούν τριβές και πολλές φορές αποθαρρύνουν τους αναγνώστες, αφού συνήθως οδηγούν τη συζήτηση εκτός θέματος.
Χρησιμοποιήστε Ορθογραφικό έλεγχο

Ενεργοποίηστε τα σχόλια
Εάν το blog σας δεν έχει παρατηρήσεις, είναι ένα blog;

Αποφασίστε το URL του Blog σας, και χρησιμοποιήστε το παντού με συνέπεια.
Αν ήδη υπάρχει παραπάνω από ένα URL για να φτάσει κάποιος στην κεντρική σας σελίδα τότε χρησιμοποιήστε την επανεγγραφή URL μέσω mod_rewrite ή ISAPI_rewrite ώστε να τα ομαλοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε απλές διευθύνσεις URL για τις δημοφιλείς θέσεις
Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε απλές διευθύνσεις URL για να κάνουν αυτές τις δημοφιλείς θέσεις πιο προσιτές και περιορίζοντας παράλληλα το traffic.

Κάντε την έγγραφή εύκολή.
Κάθε post να περιλαμβάνει ένα link για εγγραφή.
Να υπάρχει ένα μεγάλο τυπικό εικονίδιο Feed στην κορυφή του blog.

Να έχετε κάπου τα στοιχεία επικοινωνία σας.

Ενσωματώστε το Google Search
Το θέμα είναι, να τα πράγματά σας να είναι εύκολο να βρεθούν και αν μπορείτε να πάρετε το Google να συμπεριλάβει μια διαφήμιση ή δύο στη σελίδα αναζήτησης, ακόμα καλύτερα. Επωφεληθείτε από τις δυνατότητες της Google ετσι ώστε να κάνει την σελίδα των αποτελεσμάτωντης αναζήτησης να μοιάζει με το blog σας και όχι όπως το Google.

“Αυτό το blog έχει μετακινηθεί”
“Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους σελιδοδείκτες και τις συνδρομές σας."
 Δυστυχώς, αυτή είναι πιο συχνά μεγαλύτερη προσπάθεια από ό.τι θα δαπανήσει ο αναγνώστης. Οπότε καλό θα είναι να βάλετε redirects και να διατηρήσετε τα permalinks με κάθε κόστος.

Αποφύγετε τη διατήρηση δύο blogs.
Είναι κάτι παρόμοιο με το να υπάρχουν 5 αριθμοί τηλεφώνου στην επαγγελματική σας κάρτα. Μπερδεύουν τον αναγνώστη, κάνει δύσκολο το να βρεις αυτό που ψάχνεις και δύο blogs πάντα θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο Google.

Περισσότερες συμβουλές εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου