Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Tumblr το γνωστό “άγνωστο” site κοινωνικής δικτύωσης


 Το Tumblr είναι μια ιστοσελίδα που παρέχει στους χρήστες με μια πλατφόρμα microblogging και αρκετές δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν μεγάλη ποικιλία περιεχομένων, συμπεριλαμβανομένων του κειμένων και πολυμέσων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ακολουθήσουν τα blogs των άλλων χρηστών. Η ιστοσελίδα αυτή προσφέρει ένα είδος ταμπλό του interface, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο blog σας αλλά και απόσπαση και προβολή των άλλων blogs που σας ακολουθούν.

Το Tumblr δημιουργήθηκε και ξεκίνησε από τον David Karp στις 27 Απριλίου 2007 και εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες blogging, σημειώνοντας 13,4 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο του 2011.
Μέχρι τον Ιούλιο του 2012, πάνω από 71 εκατομμύρια θέσεις δημιουργούνται στο χώρο κάθε μέρα και από τις 27 Δεκέμβρη του 2012, η περιοχή είχε πάνω από 39 δισεκατομμύρια θέσεις συνολικά. Πολλά διάσημα πρόσωπα χρησιμοποιούν το Tumblr, και μεταξύ αυτών η Lady Gaga και ο John Mayer, και ακόμη και ο Πρόεδρος Obama χρησιμοποίησε το Tumblr να φιλοξενήσει το blog του, που δημιουργήθηκε  τον Οκτώβριο του 2011. Η επιτυχία του Tumblr έδωσε την ευκαιρία στον David Karp να πετύχει διεθνής αναγνώριση ως ο καλύτερος νέος Tech επιχειρηματίας από το BusinessWeek το 2009.
Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε πολύ καλά το Twitter, Facebook και τώρα ακούμε συνέχεια για αυτό το νέο site κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Tumblr. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα site όπως το  twitter, σαν ένα είδος blog, και χρησιμοποιείται κυρίως για φωτογραφίες. Με το Tumblr έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε φίλους, να ακολουθήσουμε κάποιους από αυτούς και να ανταλλάξουμε μεταξύ μας δεδομένα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πλατφόρμα blogging που έχει συσταθεί, όπως το Twitter. Είναι όπως το Twitter μόνο που δεν υπάρχει όριο χαρακτήρων και τα βίντεο και οι εικόνες είναι μέσα σε θέσεις αντί για συνημμένα  από τις σύντομες συνδέσεις. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι χρήστες προτιμούν περισσότερο το Tumblr και τα υπόλοιπα κοινωνικά site απ ‘οτι το twitter. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του είναι  η δυνατότητα  που έχουν οι χρήστες να προσαρμόσουν τα πάντα,οι δημοσιεύσεις γίνονται πολύ απλά (μέσω κειμένου, iPhone, e-mail και ακόμη μέσω ενός ειδικού τηλεφωνικού αριθμού για τις ηχητικές δημισιεύσεις), και απευθύνονται σε οπτικά μηνύματα (photo galleries, hi-res φωτογραφίες). Έτσι, ε΄δω στηρίζεται ότι το Tumblr είναι μια υπηρεσία micro-blogging που έχει συσταθεί, όπως το Twitter. Τέλος παρέχεται η δυνατότητα ομαδοποίησης των πολυμέσων καθώς και η προσθήκη ετικετών σε αυτές για τη γρηγορότερη ανάκτηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου