Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Παράταση για τους νέους drivers των ΕΑΦΔΣΣ

Εδώ και αρκετές ημέρες, υπάρχει η πληροφορία στους κύκλους των μηχανογράφων και των κατασκευαστών φορολογικών μηχανισμών, ότι ο χρόνος εφαρμογής της  ΠΟΛ. 1221/13-12-2012, σχετικά με το νέο λογισμικό των φορολογικών μηχανισμών, θα παραταθεί.
Η παράταση αυτή ήταν μάλλον αναπόφευκτη καθώς αρκετοί κατασκευαστές ΕΑΦΔΣΣ δεν ήταν έτοιμοι, ενώ και το Υπουργείο Οικονομικών αντιμετώπιζε προβλήματα σε σχέση με τη λειτουργία του κεντρικού server.
Σήμερα, έγινε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την παράταση του χρόνου εφαρμογής (δηλαδή από 1/5/2013) από την ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενημέρωση προέρχεται από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών και πέρα από την χρονική παράταση, αναφέρεται και η πρόθεση για την αλλαγή των αποστελλόμενων δεδομένων.
Αν κάτι τέτοιο ισχύσει, τότε το όλο εγχείρημα κινδυνεύει να καταρρεύσει καθώς έχει αρχίσει ήδη η διάθεση των νέων drivers στην αγορά.

Για ακόμα μια φορά, το ελληνικό κράτος μας παρέχει άφθονες στιγμές περιπέτειας και μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Η  Ανακοίνωση του ΕΦΕΕΘ για παράταση ημερομηνίας αναβάθμισης λογισμικών προγραμμάτων των ΕΑΦΔΣΣ




Συνάδελφοι,

Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια Δ/νση Βιβλίων και Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών, η αναβάθμιση των λογισμικών προγραμμάτων υποστήριξης των ΕΑΦΔΣΣ και ο καθορισμός των αποστελλομένων αρχείων δεδομένων των φορολογικών στοιχείων στην ΓΓΠΣ κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 3842/2010 που προβλέπεται να ισχύσει από 1/5/2013, σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1221/13-12-2012, θα παραταθεί και θα αλλάξουν τα δεδομένα αυτής.

Ο χρόνος παράτασης δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νέα εξέλιξη.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ


5/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου