Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Σήμερα η παρουσίαση του Azure Data Catalog της Microsoft

 

 Έφτασε η μέρα που θα γνωρίσουμε το  Azure Data Catalog. To Azure Data Catalog είναι μια πλήρως διαχειρίσιμη υπηρεσία που αποθηκεύει, περιγράφει και παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε καταχωρημένη πηγή δεδομένων. 

   Οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του να εξετάσουν προσεκτικά μυριάδες πηγές δεδομένων τους και να ανακαλύψουν τις σωστές για ένα δεδομένο πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις  συλλέγουν και  αποθηκεύουν τόνους των δεδομένων ως μέρος της καθημερινής τους δραστηριότητας, πολύ συχνά αποτυγχάνουν να αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη όλων των δεδομένων που είναι να συγκεντρωθούν. Οι εργαζόμενοι πολύ συχνά καταλήγουν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ψάχνοντας για στοιχεία από ό, τι στην πραγματικότητα δεν εργάζονται με τα ίδια τα δεδομένα.



   Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων το Azure Data Catalog έχει κάνει μία διαφορετική προσέγγιση. Κάθε χρήστης, για παράδειγμα ένας αναλυτής, επιστήμονας δεδομένων ή προγραμματιστής, μπορεί να εγγραφεί, να εμπλουτίσει, να ανακαλύψει, να κατανοήσει και να καταναλώσει πηγές δεδομένων. Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει τις πηγές δεδομένων που χρησιμοποιεί. Η εγγραφή εξάγει το διαρθρωτικό μεταδεδομένων από την πηγή δεδομένων και τα αποθηκεύει στο Κατάλογο cloud, ενώ τα ίδια τα δεδομένα παραμένουν στο αρχείο προέλευσης δεδομένων.
  Το Azure Data Catalog  επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ανακαλύψουν τις πηγές δεδομένων από την αναζήτηση και το φιλτράρισμα. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να συνδεθoύν  με πηγές δεδομένων χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε εργαλείο της επιλογής τους, και μπορούν ομοίως να δουλέψουν με τα δεδομένα που χρειάζονται, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία με τα οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι.
  Tέλος, με αυτό το επίτευγμα η Microsoft καταφέρνει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ IT και της επιχείρησης - ενθαρρύνει την κοινότητα αυτών που λαμβάνουν καθώς και παρέχουν πληροφορία, να μοιράζονται τη γνώση των επιχειρήσεων τους, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει τη διατήρηση ελέγχου και εποπτείας σε όλες τις πηγές δεδομένων στα συστήματα που εξελίσσονται συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου