Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

"Your timeline" : επισκεφθείτε τα μέρη που έχετε ήδη ανακαλύψει

 
 Η Google ανακοίνωσε μια δυνατότητα που ονομάζεται "Your Timeline" που  δείχνει τα μέρη όπου έχετε βρεθεί σε ένα χάρτη εντοπίζοντας τα ανά τον χρόνο και την ημερομηνία. Η εταιρεία έχει ξεδιπλώσει το χαρακτηριστικό σταδιακά, πρώτα στο Web καθώς και σε τηλέφωνα που έχουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

   Η εταιρεία δήλωσε ότι η νέα λειτουργία είναι χρήσιμη για να θυμηθείτε τα μέρη που έχετε πάει.Συγκεκριμένα, ο Gerard Sanz, ένας διαχειριστής έργου της Google, έγραψε σε ένα blog "Το Your Timeline σας επιτρέπει να απεικονίσετε την ρουτίνα του πραγματικού σας κόσμου".Σκεφτείτε πως έχετε την δυνατότητα  να γυρίσετε τον χρόνο πίσω και να θυμηθείτε που βρισκόσασταν μία συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.Ακόμα εάν χρησιμοποιήσατε το Google Photos μπορείτε να ανατρέξετε στις φωτογραφίες που τραβήξατε στο συγκεκριμένο μέρος.



   Ωστόσο, το "Your Timeline" είναι  μια υπενθύμιση του πόσο καλά μπορεί και συλλέγει τα δεδομένα η Google για τους χρήστες του. Η εταιρεία, η οποία καθιστά το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του για τη διαφήμιση, ζει γνωρίζοντας τις προσωπικές πληροφορίες για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της - όπως το πού πάνε ή τι ψάχνουν οι χρήστες της online.Βέβαια, υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων επέκριναν την εταιρεία διότι γνωρίζει ήδη πάρα πολλά σχετικά με τους χρήστες της.
   Σχετικά με τα παράπονα περί προσωπικών δεδομένων, η Google αντιτίθεται ισχυριζόμενη πως πρόκειται για ιδιωτική εφαρμογή ενώ επίσης ένας χρήστης μπορεί να διαγράψει το οτιδήποτε απ' το timeline του όπως κ ολόκληρο το timeline.Επίσης, του δίνει την δυνατότητα να δώσει ιδιαίτερη ονομασία στα μέρη που βρέθηκε ή να απενεργοποίησει τελείως την υπηρεσία εντοπισμού τοποθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου