Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η ψηφιακή εποχή ως ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας


Περίπου 70% αναζητούν λύσεις μέσω δικτύου για την υγεία τους.Όμως ένας στους πέντε έχει κατεβάσει εφαρμογή στο smartphone που του επιτρέπει να κάνει έλεγχο αυτής.Γενικότερα τέτοιου είδους εφαρμογές δεν προτιμούνται ιδιαίτερα απο τους καταναλωτές.

  Ποιά είναι τα οφέλη της υγείας μας μέσω της ψηφιακής εποχής; Το κοινό πρέπει να ενημερωθεί για τα προνόμια που του προσφέρονται.Ο ψηφιακός κόσμος επιτρέπει στις υγειονομικές εταιρίες να υποστηρίζουν τους πελάτες τους οπουδήποτε και αν βρίσκονται.Αυτό συνεπάγεται, για παράδειγμα, εξατομικευμένους πίνακες online του κάθε καταναλωτή με τις ανάγκες του, καθώς και ειδοποιήσεις στο κινητό του αποστέλνοντας κουπόνια και υπενθυμίσεις, εφόσον είναι συνδεδεμένος με το φαρμακείο.Και φυσικά άμεση επικοινωνία με τον γιατρό σας για τυχόν επείγουσες απορίες.
  Ένα εργαλείο που κυκλοφορεί ήδη είναι το ρολόι της Apple το οποίο υπενθυμίζει στους ασθενείς να λαμβάνουν τα φάρμακά τους. Το επόμενο βήμα της τεχνολογίας είναι να αναγνωρίζει την αλλαγή στους καρδιακούς παλμούς και να προειδοποιήσει τους γιατρούς ότι έχει παραληφθεί μία δόση.


 Η παιχνιδιάρικη πλευρά της τεχνολογίας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αφού, για παράδειγμα, η εφαρμογή Mango Health χαρίζει πόντους σε όποιον καταναλωτή λάβει έγκαιρα τα φάρμακα του οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε δωροεπιταγές ή σε φιλανθρωπικές δωρεές.
  Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως ένα απομακρυσμένο διαγνωστικό εργαλείο με ένα μικρό κομμάτι πλαστικού που μετατρέπει τη συσκευή σας σε ένα ωτοσκόπιο: Θα μπορούσε να διαγνώσει μόλυνση στο αυτί του παιδιού σας από το σπίτι που ταιριάζουν με μια φωτογραφία από το αυτί του σε χιλιάδες άλλους σε μια βάση δεδομένων, τότε αμέσως να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας για θεραπεία.
 Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την διεκπαιρέωση εφαρμογής όπου τα δεδομένα υγείας μπορούν να μοιραστούν όχι μόνο με έναν ασθενή, αλλά με τους γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών.
 To internet πραγματικού χρόνου μπορεί να βοηθήσει ασθενείς και είναι αδιαμφισβήτητα ένα εργαλείο που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι παράγοντες της υγείας, οι λιανοπωλητές, οι εταιρείες τεχνολογίας και των καταναλωτών έτσι ώστε να αρχίσει επανεξέταση του τρόπου τεχνολογίας και επικάλυψη υγείας στην ψηφιακή εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου