Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Project Glass: Το νέο εκπληκτικό εγχείρημα της Google.


  Πριν μερικούς μήνες είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες για ένα νέο project της Google με την ονομασία Project Glass. Πλέον είναι γεγονός, αφού η εταιρία με ένα post στο Google Plus, αποκάλυψε κάποιες ιδέες του συγκεκριμένου εγχειρήματος συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πρωτότυπων σχεδίων.

  Όπως ανέφεραν 3 εργαζόμενοι της Google X, οι Babak Parviz, Steve Lee και Sebastian Thrun, «Πιστεύουμε οτι η τεχνολογία θα είναι χρήσιμη για εσάς. Θα μπορείτε να την ενεργοποιήσετε όταν θέλετε και να την τερματίσετε όταν δεν την χρειάζεστε πλέον.» Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να λάβει η εταιρία πολύτιμα σχόλια για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας.


  Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, τα γυαλιά έχουν τη μορφή μιας μεταλλικής ζώνης που εκτείνεται κατά μήκους των φρυδιών και έχουν τοποθετημένη μία μικρή οθόνη στο δεξί τους μέρος. Σύμφωνα με τον Nick Bilton των New York Times που δημοσιοποίησε την είδηση, η παραπάνω μορφή είναι μόνο ένα από τα πρωτότυπα μοντέλα που σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή στις δοκιμές. Μεταξύ άλλων ένα πιθανό σχέδιο του Project Glass θα μπορεί να επισυνάπτεται στο ήδη υπάρχον ζευγάρι γυαλιών ενός ατόμου.

  Το παρακάτω demo φανερώνει ορισμένες από τις λειτουργίες που το Project Glass φιλοδοξεί να παρέχει. Ο πρωταγωνιστής του βίντεο ζεί την καθημερινότητα του με τα γυαλιά που του παρέχουν πληροφορίες πραγματικού χρόνου, όπως για παράδειγμα την πρόγνωση του καιρού και την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για έναν προορισμό. Περαιτέρω εφαρμογές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να στέλνει μηνύματα χρησιμοποιώντας τη φωνή του, να χρησιμοποιεί τα γυαλιά για να βγάλει μία φωτογραφία και να κάνει check in σε μία τοποθεσία.


  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wired, το project είναι προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα μέσα στο έτος. Όσον αφορά για τον τρόπο που θα λειτουργούν, ο Bilton ανέφερε ότι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ασύρματη σύνδεση 3G ή 4G, αλλά το πώς η Google θα καταφέρει να ενσωματώσει όλες αυτές τις προδιαγραφές σε ένα άνετο ακουστικό είναι ακόμα «στον αέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου