Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

H Microsoft δίνει απεριόριστο cloud αποθηκευτικό χώρο στους συνδρομητές του Office 365!

Μια σημαντική ανακοίνωση έγινε στις 27 Οκτωβρίου 2014 από την Microsoft. Σύμφωνα με το https://blog.onedrive.com όλοι οι συνδρομητές του Office 365 στο εγγύς μέλλον θα έχουν στη διάθεση τους απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στο cloud storage OneDrive.

Η ανακοίνωση αυτή ανατρέπει δραματικά τις ισορροπίες στο χώρο του cloud storage (δηλαδή της αποθήκευσης των αρχείων των χρηστών σε διαδικτυακές υποδομές). Μέχρι σήμερα ο ανταγωνισμός (κυρίως το Google Drive και το Dropbox) προσφέρει λιγότερο από 15GB δωρέαν αποθηκευτικό χώρο ενώ για τον επιπλέον χώρο ο χρήστης θα πρέπει να πληρώσει μηνιαία συνδρομή. (π.χ. για 1TB χωρο το Google Drive στοιχίζει 10€/μήνα/χρήστη).

Λίγες εβδομάδες πριν, είχε ανακοίνωθεί από τη Microsoft ότι όλοι οι συνδρομητές του Office 365 θα αναβαθμιστούν από τα 50GB χώρου που είχαν στη διάθεση τους, στο 1ΤΒ. Λίγες μέρες μετά, προς έκπληξη της κοινότητας του ICT, καταργείται κάθε περιορισμός και ο χώρος γίνει απεριόριστος.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο απεριόριστος χώρος του One Drive παρέχεται μόνο για τους συνδρομητές του Office 365. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μια ετήσια συνδρομή Office 365 κοστίζει περίπου 100€ και παρέχει εκτός από το 1ΤΒ (προς στιγμήν) 5 άδειες Office για εγκατάσταση στις συσκευές του ίδιου χρήστη (pc, laptop, smart phone, mac, tablet κλπ).

Απομένει να δούμε την αντίδραση της Google και του DropBox, ελπίζοντας πως ο ανταγωνισμός για την πρωτιά στο σύννεφο θα έχει τελικά ωφελημένους τους τελικούς χρήστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου